Scufita rosie, o poveste cu final neaşteptat, la teatrul Zurli
https://www.ziarulmetropolis.ro/scufita-rosie-o-poveste-cu-final-neasteptat-la-teatrul-zurli/

Sâmbătă, 8 martie şi Duminică, 9 martie, de la orele 10.30 şi 12.00, teatrul Zurli îi aşteaptă pe cei mici cu o poveste clasică – Scufita rosie, “un pic modificată”. Spectacolele Teatrul Zurli se adresează copiilor între 2 şi 7 ani.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2014

Sâmbătă, 8 martie și Duminică, 9 martie, de la orele 10.30 şi 12.00, teatrul Zurli îi aşteaptă pe cei mici cu o poveste clasică – Scufita rosie, “un pic modificată”. Spectacolele Teatrul Zurli se adresează copiilor între 2 și 7 ani.

Povestea clasică “Scufița roșie” este adaptată în stilul Zurli, astfel că fiecare aspect devine o lecție și fiecare personaj poate fi ușor regăsit în viața reală.

Lupul este infatuat, tratează pe toată lumea cu superioritate și încearcă să le păcălească pe Scufița Roşie și pe bunicuță. Ce nu știe el este că îl așteaptă o surpriză, pentru că Bunica și Scufița Roșie sunt hotărâte să schimbe finalul poveștii.

Până la urmă, vicleanul lup se dovedeşte a fi uşor de păcălit și cade în plasa întinsă de cele două. Totul spre amuzamentul celor mici, care intră în roluri şi le ajută pe Scufiţa Roşie si Bunicuţa în confruntarea cu lupul.

La final, copiii sunt fericiți să vadă învins personajul negativ care i-a înspăimântat în atâtea povești. Copiii vor ţine minte din spectacol că poţi întoarce lucrurile în favoarea ta dacă şti cum să reacţionezi într-o anumită situaţie.

De asemenea, vor învăţa că atunci când ai curaj şi acţionezi chiar în situaţii dificile, poţi să schimbi finalul unei întâmplări. Spre bucuria copiilor, Scufița Roșie va fi intepretată de Fetița Zurli, iar Lupul de Truli.

Scufita rosie

La spectacolele Zurli, copiii sunt cei care îşi aduc părinţii la teatru, cei mici dansează înainte de reprezentaţie şi cei mari îi aplaudă din tot sufletul. Ca de obicei, la final toată lumea primeşte bomboane.

Pretul unui bilet este de 10 lei pentru copii si 15 lei pentru adulti.

Foto Scufita rosie – Zurli

14
/06
/17

“Am comis cel mai grav dintre păcatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit”, spunea Jorge Luis Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, care se stingea din viață pe 14 iunie 1986.

13
/06
/17

Miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) găzduiește lansarea romanului „Iată-mă” de Jonathan Safran Foer, una dintre cele mai aşteptate cărţi Humanitas Fiction din această vară şi bestseller al editurii la Bookfest 2017, din care vă invităm să descoperiți un fragment.

13
/06
/17

Tocmai a avut loc la Bulandra premiera spectacolului „Pe lacul auriu” (de Ernest Thompson), în regia maestrului Dinu Cernescu. E un spectacol de modă veche și bună.

13
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Exilul românesc a cunoscut o paletă extrem de variată de persoane. La 1848, revoluționarii s-au refugiat în Franța sau în alte țări europene, preocupați de soarta Principatelor și ducând cu tenacitate o campanie de informare despre români și aspirațiile lor.

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.