Scurtmetraje hispanice de top, la Institutul Cervantes
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetraje-hispanice-de-top-la-institutul-cervantes/

Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Societăţii Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” / „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare şi prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2014

Institutul Cervantes din București, cu sprijinul Societății Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” /  „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Începând cu luna ianuarie 2014, Institutul Cervantes din București prezintă lunar o selecție a celor mai bune scurtmetraje spaniole și sud-americane din ultimii ani. Proiecțiile vor avea loc în ultima zi de joi din lună, alternând lunar un program oferit de NexT cu un program oferit de Institutul Cervantes.

Pentru luna februarie, programul este oferit de Institutul Cervantes, filmele provenind dintr-o selecție mai amplă, denumită „Cortos en el mapa” /  „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, care prezintă scurtmetraje produse în diferitele comunități autonome ale Spaniei și care au fost prezentate în festivalurile spaniole de gen.

Joi, 27 februarie, va rula o primă parte a acestei selecție, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Biletele sunt în vânzare la Institutul Cervantes din București în ziua proiecției. Prețul unui bilet e 7 lei.

scurtmetraje

COSAS QUE OLVIDAMOS (Spania, 2011, 29 minute) – Scurtmetraje hispanice de top, la Institutul Cervantes

Regizor: Iván López. Prezentare: Lorna se întâlnește cu un fost coleg la o reuniune de facultate. Va fi pusă în fața unei decizii care îi va schimba viața.

EL CIRCÚLO  (Spania, 2012, 20 minute)

Regizor: Eugenia Arteaga. Prezentare: Carlos este surd și lucrează ca educator la Centrul de Asistență Hellen Keller al Fundației pentru Surzi din Canare. Marta lucrează la Serviciul de Interpretare al Limbajului Semnelor. Cei doi se cunosc de mici iar acum, când au ajuns să formeze un cuplu, relația lor traversează o perioadă de criză. Este posibil ca soluția pentru problemele lor să se găsească într-un simplu joc.

EN UN MOMENTO  (Spania, 2012, 16 minute)

Regizor: Vasni J. Ramos. Prezentare: Planurile, speranțele, motivările, sentimentele… pe scurt, „viața”. Ceva mare, foarte mare… numai că nu conștientizăm cât de fragilă este aceasta până nu suntem puși în fața unei situații care poate schimba totul… Se poate întâmpla ceva în orice moment.

LA CAJA DE MEDEA  (Spania, 2012, 17 minute)

Regizor: Samuel Alarcón y José Cabrera Bentacort. Prezentare: Cutia Medeei ascunde amintiri. Aceste amintiri se întind până la prezentul în care Nadia caută răspunsuri; încearcă să afle cum să repare greșeala îngrozitoare care a marcat viața ei și a iubitului său.

Foto cu Scurtmetraje , Cosas que olvidamos- Institutul Cervantes

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.