Scurtmetraje hispanice de top, la Institutul Cervantes
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetraje-hispanice-de-top-la-institutul-cervantes/

Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Societăţii Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” / „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare şi prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2014

Institutul Cervantes din București, cu sprijinul Societății Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” /  „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Începând cu luna ianuarie 2014, Institutul Cervantes din București prezintă lunar o selecție a celor mai bune scurtmetraje spaniole și sud-americane din ultimii ani. Proiecțiile vor avea loc în ultima zi de joi din lună, alternând lunar un program oferit de NexT cu un program oferit de Institutul Cervantes.

Pentru luna februarie, programul este oferit de Institutul Cervantes, filmele provenind dintr-o selecție mai amplă, denumită „Cortos en el mapa” /  „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, care prezintă scurtmetraje produse în diferitele comunități autonome ale Spaniei și care au fost prezentate în festivalurile spaniole de gen.

Joi, 27 februarie, va rula o primă parte a acestei selecție, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Biletele sunt în vânzare la Institutul Cervantes din București în ziua proiecției. Prețul unui bilet e 7 lei.

scurtmetraje

COSAS QUE OLVIDAMOS (Spania, 2011, 29 minute) – Scurtmetraje hispanice de top, la Institutul Cervantes

Regizor: Iván López. Prezentare: Lorna se întâlnește cu un fost coleg la o reuniune de facultate. Va fi pusă în fața unei decizii care îi va schimba viața.

EL CIRCÚLO  (Spania, 2012, 20 minute)

Regizor: Eugenia Arteaga. Prezentare: Carlos este surd și lucrează ca educator la Centrul de Asistență Hellen Keller al Fundației pentru Surzi din Canare. Marta lucrează la Serviciul de Interpretare al Limbajului Semnelor. Cei doi se cunosc de mici iar acum, când au ajuns să formeze un cuplu, relația lor traversează o perioadă de criză. Este posibil ca soluția pentru problemele lor să se găsească într-un simplu joc.

EN UN MOMENTO  (Spania, 2012, 16 minute)

Regizor: Vasni J. Ramos. Prezentare: Planurile, speranțele, motivările, sentimentele… pe scurt, „viața”. Ceva mare, foarte mare… numai că nu conștientizăm cât de fragilă este aceasta până nu suntem puși în fața unei situații care poate schimba totul… Se poate întâmpla ceva în orice moment.

LA CAJA DE MEDEA  (Spania, 2012, 17 minute)

Regizor: Samuel Alarcón y José Cabrera Bentacort. Prezentare: Cutia Medeei ascunde amintiri. Aceste amintiri se întind până la prezentul în care Nadia caută răspunsuri; încearcă să afle cum să repare greșeala îngrozitoare care a marcat viața ei și a iubitului său.

Foto cu Scurtmetraje , Cosas que olvidamos- Institutul Cervantes

02
/05
/17

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT vine cu o noutate absolută: NexT schimbă anotimpul, anul acesta festivalul având loc între 22 și 26 iunie.

01
/05
/17

"Există o inteligenţă a spectatorului, în general, la care, dacă facem apel, ne vom găsi întotdeauna un public fidel." - Maia Morgenstern. Una dintre cele mai apreciate şi iubite actriţe din România, împlineşte astăzi 55 de ani!

27
/04
/17

Ce ştim, de fapt, despre cinema-ul american de autor al momentului? Ce se află dincolo de Hollywood? Filmul american independent pare să o ducă bine. Şi propune, prin câţiva regizori, o estetică aparte: un cinema al discreţiei, al emoţiilor sugerate, al anti-spectacularului fără teribilism.

24
/04
/17

Un serial despre Albert Einstein, realizat de cineaştii Brian Grazer şi Ron Howard, premiaţi cu Oscar, va avea premiera la National Geographic, pe 30 aprilie, de la ora 21.00. Cu această ocazie, National Geographic a lansat o pagină web dedicată producţiei, prin care utilizatorul poate vizita virtual casa lui Einstein.

23
/04
/17

Biletele pentru continuarea mult aşteptată a poveştii din Universul Marvel se pot achiziţiona începând cu data de 21 aprilie. Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 4 mai. Cumpărarea biletelor în avans îţi oferă posibilitatea de a fi printre primii care se reîntâlnesc cu gaşca de eroi improbabili.

21
/04
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, va avea premiera oficială în România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie). Filmul se va bucura de o serie de proiecții speciale în Cluj, în prezența regizorului și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

21
/04
/17

Începe ediția a 2-a a Audience Award Film Festival: filmele premiate de public la marile festivaluri ale lumii, „Café Society” de Woody Allen, „Insyriated” și „Complet străini” în premieră în România, trei proiecții inedite sing-along și concerte de neratat, la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului.

21
/04
/17

Momentul de grație / Their Finest (r. Lone Scherfig), un film de epocă plin de detalii sublim recreate, încărcat de emoție, dramatism dar și de umor britanic autentic, va fi proiectat în închiderea celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, duminică, 23 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Cinepolitica are loc în perioada 20 – 23 aprilie la Cinema Elvire Popescu și Institutul Balassi din București.

20
/04
/17

„4 Blocks”, cea mai titrată miniserie europeană a momentului, va fi lansată în România, luna viitoare, de canalul de televiziune TNT. Producția a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2017, primele două episoade fiind proiectate în cadrul secțiunii „Berlinale Special Series”.

20
/04
/17

Ultima zi, cel mai recent lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, va fi lansat în cinematografele românești în 12 mai, distribuit de Independența Film. După ce a fost prezentat în avanpremieră internațională la TIFF 2016, unde a primit Premiul pentru Cel mai bun lungmetraj românesc, Ultima zi va închide anul acesta Festivalul Filmului European, în 11 mai.