Seria de conferinṭe de la TNB continuã
https://www.ziarulmetropolis.ro/seria-de-conferin%e1%b9%ade-de-la-tnb-continua/

Duminică, 24 februarie, ora 11.00, la Sala Mică a TNB, Eugen Istodor va susţine conferinţa cu tema Lipscani – Ghid turistic & de chefuri. Preţ bilet: 16 lei. Lumea cuceririlor, a legendelor şi cea horror a dezastrelor. Trei lumi într-una singură: Lipscani, centrul istoric, centrul vechi al Bucureştiului. Veniţi cu mine în Lipscaniul meu! Am să vi-l povestesc cum […]

Un articol de Andrada Văsii|11 februarie 2013

Duminică, 24 februarie, ora 11.00, la Sala Mică a TNB, Eugen Istodor va susține conferința cu tema Lipscani – Ghid turistic & de chefuri. Preț bilet: 16 lei.

Lumea cuceririlor, a legendelor și cea horror a dezastrelor. Trei lumi într-una singură: Lipscani, centrul istoric, centrul vechi al Bucureștiului.

Veniți cu mine în Lipscaniul meu! Am să vi-l povestesc cum îl știu eu mai bine. Doar am scris singura carte despre Lipscaniul omenesc. Astăzi, nici dezastrele de altădată ce-au îngrozit Lipscaniul nu mai au mare importantă, pot fi doar blajine mustrări și palide răscoliri de conștiință. Dar ele vorbesc despre neașezarea și inconștiența celor ce-au cucerit cu crâșme și muzică Lipscaniul de astăzi.

Veniți să auziți ce aduce noroc în Lipscani. Ascensiuni si decăderi, fală și faliment au stat zid în zid că doar așa au crescut împreună: Curtea Domnească și Lipscănia. Urmele acelei lumi încă mai există. Forfota aceasta pentru deșertăciunile vieții o putem reînvia împreună ascultând istoria de lipscănie și domnie.

 

Sursa: TNB

17
/05
/24

„Furtuna“, spectacolul lui Robert Wilson de la Teatrul Național „Ivan Vazov“ din Sofia, jucat în sala mare a Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, a deschis aseară un festival de elită care se încăpățânează să uimească, să educe, să unească oamenii, de 30 de ani încoace.

16
/05
/24

Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 14 și 24 iunie.

15
/05
/24

Peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile, în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.

14
/05
/24

Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu” din UNATC „I.L. Caragiale” prezintă vineri, 17 mai, ora 19.00, în Sala Cinema din UNATC, și duminică, 19 mai, ora 20, la cinema Elvire Popesco din București două programe noi de scurtmetraje proaspăt digitizate și remasteriza-te din arhiva universității.

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.