Serile Incantesimo – muzică clasică și tango, la Clubul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/serile-incantesimo-muzica-clasica-si-tango-la-clubul-taranului/

Joi, 2 octombrie, de la ora 20.00, în Clubul Țăranului (Șoseaua Kissellef nr. 3), va avea loc un concert clasic şi, în încheiere, un miniprogram de coveruri, muzică din filme. Alexandra Popescu va cânta la pian şi Elida Tîrţopan la flaut.

Un articol de Liliana Matei|30 septembrie 2014

Alexandra Popescu a urmat studiile Liceului de muzică „Dinu Lipatti”, continuându-le la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesorului Vlad Dimulescu. În acest an a absolvit cursurile de Master în aceași instituție. A obținut numeroase premii la concursuri precum: Concursul “Victor Giuleanu”, București; Concursul “George Gergescu”, Tulcea; Concursul Internațional “ Pro Piano”, București, Concursul Național de Interpretare Muzicală “W. A. Mozart”. A susținut o serie de recitaluri atât în țară, cât și în străinătate: Germania, Irlanda, Italia. Alexandra Popescu este membră a fundației “Remember Enescu”.

Elida Tîrțopan a fost implicată în numeroase proiecte artistice și a susținut concerte cu orchestra Liceului ,,‚,Dinu Lipatti’ la Radiodifuziunea Română, cu Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Ploiești, cât și numeroase recitaluri solo și camerale în București, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Constanța și peste hotare (Germania, Cehia).
Din programul serii: Georg Philipp Telemann, Claude Debussy, Luigi Boccherini, Johann Sebastian Bach.

În incheiere – miniconcert tango și muzică din filme: Astor Piazzolla – Libertango și Oblivion;
piese din repertoriul lui Elvis Presley, Dean Martin, Frank Sinatra.

Concertele Incantesimo serile clasice, din prima joi a fiecărei luni, în Clubul Țăranului din București, poartă publicul într-un periplu muzical de excepție, într-o abordare nonconformistă și aduc pe scenă artiști extrem de talentați, atât la început de carieră, cât și consacrați ai genului.
Definitorie este irepetabilitatea, dată fiind varietatea instrumentelor și formulelor. De la harfă și flaut, la chitara clasică și brass.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.