Sfârșit de săptămână alături de Oscar și Tanti Roz
https://www.ziarulmetropolis.ro/sfarsit-de-saptamana-alaturi-de-oscar-si-tanti-roz/

„Nu vorbi de moarte într-un spital fiindcă nu te aude nimeni.” 16,17,18 noiembrie va fi weekendul cu Oscar şi Tanti Roz  la Bulandra, Sala Toma Caragiu. O piesă mult aşteptată de la începutul stagiunii, în care nu este vorba despre moarte, ci despre valorificarea vieţii chiar dacă ai 120 de ani de trăit sau 12 […]

Un articol de Judy Florescu|7 noiembrie 2012

„Nu vorbi de moarte într-un spital fiindcă nu te aude nimeni.”

16,17,18 noiembrie va fi weekendul cu Oscar și Tanti Roz  la Bulandra, Sala Toma Caragiu. O piesă mult așteptată de la începutul stagiunii, în care nu este vorba despre moarte, ci despre valorificarea vieții chiar dacă ai 120 de ani de trăit sau 12 zile.

Povestea lui Oscar și Tanti Roz(Oscar et La Dame Rose) face parte din seria de volume Ciclul Invizibilului a autorului francez Eric-Emmanuel Schmitt. Succesul cărții a fost marcat prin traducerea și publicarea sa de către 35 de edituri intenaționale și prin ecranizarea din 2009.

Totuși, nici o emoție nu este mai intensă decât cea exprimată pe scenă, completată de ilustrația muzicală a trupei Cranberries, totul în regia vizionarei Chris Simion.Vocea gravă și caldă a doamnei Oana Pellea e o simfonie divină în care totul are sens, chiar și suferința.

Din orice motiv vei ocupa scaunul de spectactor al acestei piese, vei fi învăluit în atmosfera tranșantă a unei realități morbide, nuanțată de suavitatea Antoanetei Cojocaru, ștrengărimea Cristinei Cassian, profunzimea doamnei Oana Pellea și sensibilitatea lui Marius Manole.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.