„Solicităm reîncadrarea Dorinei Lazăr în funcţie pentru a-şi duce la final, cu demnitate, mandatul”. Scrisoare deschisă
https://www.ziarulmetropolis.ro/solicitam-primariei-sa-o-reincadreze-pe-doamna-lazar-in-functie-pentru-a-si-duce-la-final-cu-demnitate-mandatul-scrisoare-deschisa/

Nouăzeci de angajaţi şi colaboratori ai Teatrului Odeon au trimis o scrisoare deschisă către Primăria Capitalei şi în atenţia primarului general, Gabriela Firea, solicitând revenirea asupra deciziei de demitere a directoarei Dorina Lazăr, „pentru a-şi duce la final, cu demnitate, mandatul”.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2017

Printre semnatari ei se numără actorii angajați ai teatrului: Nicoleta Lefter, Sabrina Iașchevici, Laurențiu Lazăr, Paula Niculiță, Ruxandra Maniu, Alina Berzunțeanu, Elvira Deatcu, Diana Gheorghian, Relu Poalelungi, Alexandru Papadopol, Ioan Batinaș, Cezar Antal, Gabriel Pintilei, Silvian Vâlcu, Anda Saltelechi, Marius Damian, Antoaneta Zaharia, Mihai Smarandache, Marius Stănescu, Pavel Bartoș, Angela Ioan, Ionel Mihăilescu, Oana Ștefănescu, actorii colaboratori: Mugur Arvunescu, Emilia Dobrin, Coca Bloos, Nicholas Cațianis, scenografii Constantin Ciubotariu și  Adrian Damian, regizorii Alexandru Dabija, Andrei Grosu și Andreea Grosu, alături de personal de scenă, administrativ și de producție.

Redăm mai jos textul scrisorii deschise, trimisă pe adresa Primăriei Municipiului Bucureşti:

Stimată doamnă Primar General,   ”Angajaţi şi colaboratori ai Teatrului Odeon, am fost bulversaţi de decizia demiterii doamnei Dorina Lazăr din funcţia de director al instituţiei. Am fost profund afectaţi de succesiunea surprinzătoare a evenimentelor din luna august când reconfirmarea ei în funcţie, demiterea şi numirea unui director interimar au avut loc în decurs de numai câteva zile, fără explicaţii şi fără preaviz.   O sprijinim pe doamna Dorina Lazăr în demersurile pe care le va face pentru a clarifica situaţia generată de demiterea sa abuzivă şi considerăm injust felul în care Primăria a acţionat. Este nedrept pentru o actriţă de nivelul de excelenţă al Dorinei Lazăr, cu succesele artistice şi rezultatele manageriale pe care le-a adus teatrului cu a cărui istorie s-a identificat, să fie îndepărtată în acest fel.   Solicităm Primăriei Capitalei să o reîncadreze pe doamna Lazăr în funcţia de director pentru a-şi duce la final, cu demnitate, mandatul.

Demisă după ce a fost reconfirmată în funcţie  

Dorina Lazăr, manager al Teatrului Odeon din Bucureşti a fost demisă pe data de 24 august, printr-o decizie semnată de viceprimarul Aurelian Bădulescu, în urma unui raport al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Bucureşti, în urma căruia s-ar fi găsit mai multe nereguli în activitatea teatrului.

Decizia a venit la câteva zile după ce Lazăr fusese reconfirmată în funcţie printr-o decizie semnată de Gabriela Firea, după ce managerul Teatrului Odeon obţinuse, în urma evaluării anuale, nota 9,23.

Potrivit PMB, măsura a fost luată în baza raportului Corpului de Control al Primarului General, care a vizat, printre altele, verificarea aspectelor organizatorice, financiare şi respectarea legalităţii privind încheierea şi derularea contractelor comerciale.

Foto: Dorina Lazăr – facebook

21
/12
/16

“Allied”, cu cu Marion Cotillard şi Brad Pitt în distribuție, “Collateral Beauty”, Will Smith, Keira Knightley, Edward Norton, Kate Winslet şi Helen Mirren, “Alice Through the Looking Glass”, cu Helena Bonham Carter si Johnny Depp și „Office Christmas Party”, cu Jennifer Aniston pe afiș, se numără printre cele mai proaste filme ale anului, în opinia celor de la faimoasa revistă Rolling Stone.

21
/12
/16

Cartea „Dragă, mă duc la Charlie” (traducere din limba franceză de Tudorel Urian) a fost publicată anul acesta, la Editura All. Maryse Wolinski (născută în Algeria) este jurnalistă şi scriitoare, soţia caricaturistului Georges Wolinski, ucis în atentatele de la revista satirică „Charlie Hebdo”, pe 7 ianuarie 2015.

21
/12
/16

Născută într-o zi de 21 decembrie (1935), la Slobozia-Hodorogea, Orhei, în Basarabia, Stela Popescu a venit pe lume într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă.

21
/12
/16

Noua premieră a Teatrului Național din București, “Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în regia şi conceptul scenic al lui Ion Caramitru, va avea loc duminică 8 ianuarie, de la ora 19.30, la Sala Studio a TNB. Din distribuție fac parte: Petre Ancuța, Emilian Mârnea , Călbăjos precum și artisti de la Circul Globus.

21
/12
/16

Tabloul "Țărăncuțe" ("De la fântână") de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marți seară, la prețul de 320.000 de euro, la licitația de iarnă a Artmark, devenind cea mai bine vândută lucrare din acest an. Printre vedetele serii s-au mai numărat "Intimitate" de Nicolae Tonitza, "Car cu boi la amiază" de Nicolae Grigorescu, "Pod" de Adrian Ghenie sau "Pieta" de Corneliu Baba.

20
/12
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Alina Petrică are 27 de ani. Joacă în „Aglaja”, la Centrul Cultural „Bălcescu”, în „Mon Cabaret Noir”, la Teatrelli, în „(D)efectul Placebo”, la Teatrul Național, în „Îmblânzirea scorpiei”, la Teatrul de Comedie, și este, din acest an, angajată a Teatrului Mic din București.

20
/12
/16

”Carmen”, de Georges Bizet, în regia lui Karel Drgáč, de la Opera Naţională Română Iaşi, a fost desemnat, duminică seară, cel mai bun spectacol de operă la Gala Premiilor Operelor Naţionale. La râmdul său, Soprana Nelly Miricioiu a primit Marele Premiu al Galei Operelor Naţionale, al cărei invitat special a fost tenorul Roberto Alagna.

20
/12
/16

Primul spin-off al seriei "Star Wars", "Rogue One: A Star Wars story", a reușit cel de-al treilea cel mai bun start din acest an la box-office-ul nord-american, "pulverizându-și" concurenții. "Rogue One" a avut deja încasări de 300 de milioane de dolari la nivel mondial, deși nu a fost lansat încă în Coreea de Sud sau pe imensa piață chineză.

20
/12
/16

Joi, 22 decembrie 2016, de la ora 19.30, Teatrul EXCELSIOR prezintă un spectacol extraordinar în cadrul festivalului Moș Crăciun vine la EXCELSIOR. Programul cuprinde cântece și jocuri etnofolclorice din întreaga țară, precum și o suită de datini și obiceiuri tradiționale de anul nou, interpretate într-un stil original.

20
/12
/16

Înscriindu-se în tradiţia marilor instituţii de concert din lume, Radio România oferă pe 23 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio, publicului care îi va călca pragul, dar şi sutelor de mii de ascultători ai frecvenţelor Radio România Cultural şi Radio România Muzical, pagini muzicale care nu lipsesc din repertoriul marilor orchestre în momente festive. Valsuri celebre care poartă imaginaţia spre poveşti romantice, polci ce invocă buna dispoziţie şi nelipsitele dansuri aduc atmosfera de sărbătoare în sufletele tuturor.

20
/12
/16

Regizorul și scenaristul Nae Caranfil este deopotrivă autorul textelor și compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonoră a celui mai recent film al său, 6,9 pe scara Richter, o comedie cu momente de musical puse în scenă de coregraful sârb Milan Gromilić. A avut premiera la ediţia TIFF de anul acesta, iar din 20 ianurie 2017 rulează pe marile ecran, inclusiv la Cluj.

19
/12
/16

Al Pacino va juca rolul lui Tennessee Williams în piesa "God Looked Away", prima producţie a Pasadena Playhouse, în programul PlayWorks. Spectacolul, care relatează o perioadă tulburată din viaţa dramaturgului, va avea premiera în primăvara lui 2017.

19
/12
/16

UNITER dă startul concursului "Cea mai bună piesă românească a anului 2016". Cei care doresc să se înscrie la concursul desfășurat sub egida Casei Regale a României, pot depune textele până la data de 30 ianuarie 2017 (data poștei), anunță Uniunea Teatrală din România (UNITER).

19
/12
/16

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Dorotheea Petre (aproape 36 de ani) este bine-cunoscută publicului cinefil din ţara noastră, din pelicula „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006).

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.