Spectacol aniversar la Godot Cafe
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-aniversar-la-godot-cafe/

Spectacol aniversar la Godot Cafe sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19:00. „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” de Rajiv Joseph, semnat de regizorul american Ryan Whinnem, aniversează un an de la premieră.

Un articol de Andrada Văsii|2 septembrie 2013

Spectacol aniversar la Godot Cafe sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19:00.  „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” de Rajiv Joseph, semnat de regizorul american Ryan Whinnem, aniversează un an de la premieră.

Sâmbătă bucureștenii îi pot urmări pe Tudor Aaron Istodor și Simona Cuciurianu într-o dramă cu accente comice despre accidente, răni și dragoste.

„Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” spune povestea lui Doug (Tudor Aaron Istodor) şi a lui Kayleen (Simona Cuciurianu) pe parcursul a 30 de ani de viaţă, din copilărie până la vârsta de 38 de ani.

Spectacol aniversar despre două vieți

Relația dintre ei este urmărită într-un stil tragicomic din perspectiva rănilor care îi aduc împreună, periodic, uniţi într-un mod unic şi de neînţeles pentru restul lumii. Dramaturgul Rajiv Joseph construieşte o poveste convingătoare, neconvențională, despre natura viscerală a iubirii (ne)împărtăşite.

Spectacol aniversar

Salturile temporale din acest spectacol aniversar sunt succesive între scene care dezvăluie spectatorului frânturi din relația dintre Doug şi Kayleen, în timp ce aceștia se apropie unul de celălalt sau se distrug reciproc prin răni reale şi imaginare. Piesa este o harta a relaţiei dintre personaje prin intermediul rănilor suferite, experienţelor traumatizante. Are o latură amuzantă chiar dacă exploatează zone întunecate şi delicate; este dramă şi comedie.

Spectacol aniversar cu tradiție americană

De mici copii cădeam, ne certam, ne îndrăgosteam; şi între timp am crescut, cu zgârieturi, vânătai şi răni, ne găsim unii pe alţii pentru ca mai apoi să ne îndepărtăm. Dragostea doare. La fel și oasele rupte. Ce doare mai tare? Toate acestea le veți afla la acest spectacol aniversar de la Godot Cafe.

Autorul Rajiv Joseph este una dintre noile revelații ale teatrului american, câștigând numeroase premii precum NEA Award pentru cea mai bună piesă şi Whiting Writers Award. În 2010 a fost finalist în cursa pentru Premiul Pulitzer, cu piesa „Bengal Tiger at the Baghdad Zoo”.

Regizorul american Ryan Whinnem este director al Companiei de Teatru „Vacant Lot” în New York. A colaborat cu „Milwaukee Shakespeare”, „The Folger Theatre„ şi ,,The Shakespeare Theatre” şi a lucrat ca regizor în Boston, Baltimore, Washington DC şi New York City.

Foto credit: Godot Cafe

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.