Spectacole cu casa închisã la operã
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-cu-casa-inchisa-la-opera/

Opera Naţională Română Iaşi anunţă că s-au epuizat biletele la cele trei reprezentaţii din prima lună a anului 2013, respectiv:   20 ianuarie 2013, opereta Liliacul, Johann Strauss fiul, regia Anda Tăbăcaru Hogea. Interpretează soliştii, orchestra, corul şi ansamblul de balet O.N.R.I. sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc (Teatrul MuzicalNae Leonard Galaţi). Liliacul – libretul de Karl Haffner şi Richard […]

Un articol de Andrada Văsii|16 ianuarie 2013

Opera Națională Română Iași anunță că s-au epuizat biletele la cele trei reprezentații din prima lună a anului 2013, respectiv:

 

20 ianuarie 2013, opereta Liliacul, Johann Strauss fiul, regia Anda Tăbăcaru Hogea.

Interpretează soliștii, orchestra, corul și ansamblul de balet O.N.R.I. sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc (Teatrul MuzicalNae Leonard Galați).

Liliacul – libretul de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela Le Reveillon de Henri Melhac și Ludovic Halévy, a avut premiera la Viena, la Theater an der Wien, la data de 5 aprilie 1874. În România, prima reprezentație a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu. De atunci opereta a fost pusă în scenă de principalele companii artistice din România.

 

24 ianuarie 2013, opera Les Indes galantes, Jean Philippe Rameau, regia Andrei Șerban.

Opera barocă a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, fiind montată pentru prima dată în România de renumitul regizor Andrei Șerban. „Indiile Galante” a fost desemnat spectacolul anului la secțiunea Opera, în cadrul Galei Premiilor VIP. De asemenea, regizorul Andrei Șerban a fost premiat pentru concepția artistică a spectacolului.

 

27 ianuarie 2013, Troienele, după Euripide, regia Andrei Șerban.

Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim.

Din distribuție fac parte artiștii (soliști și membri ai corului, orchestrei și baletului) Operei Naționale Române Iași, 21 de actori și 8 copii din corul „Juniorii Operei”. 

Spectacolele au loc în Sala Mare a Teatrului Național Iași, de la ora 18.30.

 

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.