Spectacole magice pentru copii la Teatrul GONG din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-magice-pentru-copii-la-teatrul-gong-din-sibiu/

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite poveşti ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari şi „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu pregătesc o rețetă cu spectacole în care sarea și ceapa devin pretextul pentru un imaginar fabulos, în care cei mici sunt antrenați să descopere aventurile unor personaje curajoase ce luptă pentru prietenie, dreptate și dragoste.

Cu siguranță că refrenul muzical „Sunt glumețul Cipollino, și-n Italia am crescut… ” va genera multe hohote de râs odată cu lupta Băiețelului – Ceapă împotriva tratamentului nedrept aplicat de cei bogați celor mai săraci.

Băiețelului – Ceapă va învinge aroganța Prințului Lămâie și va înființa o Republică în cea mai nouă comedie de la Teatrul „Gong” din Sibiu, ce va avea loc sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Bucătăria lui Cipollino se mută duminică, 2 noiembrie, ora 11:00, la ospățul Împăratului din spectacolul „Sarea-n bucate” după un basm de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș.

În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde în lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

sâmbătă, 1 noiembrie, ora 18:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

CIPOLLINO

după Gianni Rodari

REGIA: Mihaela Grigoraş; SCENOGRAFIA: Sorina Chira (păpuşi), Adriana Motronea, Aurelia Călinescu, Diana Popa, Adrian Vlad (pictură); ILUSTRAŢIE MUZICALĂ:

Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul Gong din Sibiu

Florin Grigoraş; DISTRIBUŢIA: Angela Páskuy, Barbara Crişan, Claudia Stühler, Daniela Dragomir, Mihaela Grigoraș, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Andrei Hansel, Mircea Corcoveanu;

durata: 45min

preț bilete: 7 lei, tarif unic

duminică, 2 noiembrie, ora 11:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

SAREA-N BUCATE

după Petre Ispirescu

REGIA: Mihaela Grigoraş; SCENOGRAFIA: Mihaela Grigoraş; MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş; DISTRIBUŢIE: Mihaela Grigoraş, Monica Baldea;

durata: 45min

preț bilete: 7 lei, tarif unic

Foto: Spectacole megice, Teatrul Gong – teatrulgong.ro

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.

11
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Războaiele, revoluțiile, schimbarea regimului politic influențează mai totdeauna destinul oamenilor. Un absolvent al liceului Sf. Sava ar fi devenit, probabil, un merituos scriitor român, continuând acea serie strălucită manifestată între războaie și străinătatea i-ar fi fost doar loc de vacanță. Înstrăinarea silită avea însă să joace un rol de căpetenie în modelarea celui prea bine cunoscut ca poet, prozator, eseist și traducător de valoare europeană. E vorba de Vintilă Horia (1915-1992), absolvent al Facultății de Drept din București și al celei Catolice de literatură din Paris.

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).