Spectacolul „Anna Karenina“ se va juca în premieră la Teatrul Naţional din Timişoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-anna-karenina-se-va-juca-in-premiera-la-teatrul-national-din-timisoara/

Premiera spectacolului „Anna Karenina“ este programată duminică, 2 iunie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara.

Un articol de Andrada Văsii|8 mai 2013

Premiera spectacolului „Anna Karenina“ este programată duminică, 2 iunie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara. 

Teatrul Naţional din Timişoara a început repetiţiile pentru un nou proiect. Este vorba despre „Anna Karenina“, adaptare de Helen Edmundson a uneia dintre capodoperele literaturii universale semnate de Lev Tolstoi. Spectacolul Naţionalului timişorean poartă semnătura regizorală a Adei Lupu.

Povestea unui drum

„Anna Karenina“ este povestea unei metamorfoze. Karenina descoperă în sine o lume complet nouă, o lume a pulsiunilor esenţiale, descoperindu-se pe sine şi aflând că ceilalţi nu sunt „tot ce avea ea“. Drumul cu sens unic al cunoaşterii de sine este un drum al efervescenţei spiritului, dar şi un drum al distrugerii şi al singurătăţii absolute.

Coregrafia lui Răzvan Mazilu

Echipa care participă la realizarea acestui proiect este alcătuită din actorii Claudia Ieremia (foto sus), Ion Rizea, Matei Chioariu, Victor Manovici, Victor Bucur, Ana Maria Cojocaru, Victoria Rusu, Cătălin Ursu, Daniela Bostan, Mălina Petre, Doru Iosif, Mirela Puia, Paula Maria Frunzetti, Iuliana Crăescu şi Ana-Maria Pandele. Acestora li se alătură scenografele Rodica Arghir (decoruri) şi Alina Lăţan (costume), compozitorul Tibor Cári, coregraful Răzvan Mazilu, light-designul spectacolului fiind semnat de Lucian Moga.

Info:

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate de la agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Mărăşeşti” – str. Mărăşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2” – Parcul Civic) sau online, pe www.tntimisoara.com.

Foto credit: Teatrul Naţional din Timișoara

09
/05
/17

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expoziția „Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar”, una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

09
/05
/17

Vineri, 12 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio sărbătorește Ziua Regalității printr-un concert special, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt, cu participarea violonistului Eugen Sârbu, singurul muzician român menționat, alături de George Enescu, în celebra publicație Oxford Dictionary of Music.

08
/05
/17

Competiția celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), dedicată exclusiv regizorilor aflați la primul sau al doilea film, este o veritabilă zonă de conflict: povești pe muchie de cuțit, inspirate de evenimente reale sau experiențe personale, situații provocatoare și abordări temerare, fabule morale nuanțate sau extreme, semnate de regizori care își asumă riscuri și despre care, cu siguranță, se va mai auzi.

08
/05
/17

Alain Delon a anunțat, la ceremonia omagială din cadrul Festivalului Internațional de Film Polițist de la Liege, că pregătește "ultimul său film". Actorul francez în vârstă de 81 de ani va veni pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2-11 iunie), unde va primi premiul pentru întreaga carieră.

08
/05
/17

"Jim se îndrăgosti fulgerător de albastru într-o primăvară, când i se umflară amigdalele și trebui să-și dea în gât cu albastru de metil. (…)" Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care vă prezentăm, pe parcursul acestei luni, câteva fragmente.

08
/05
/17

Într-o zi de 8 mai se nășteau Cristian Vasile, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi ai perioadei interbelice, Fernandel, Roberto Rossellini, Thomas Pynchon și prozatorul Gheorghe Crăciun și se stingeau din viață Gustave Flaubert și Paul Gauguin.

06
/05
/17

Într-o zi de 6 mai se stingea din viaţă filosoful și scriitorul Lucian Blaga. În 1956, la iniţiativa unor mari personalităţi din Italia, Franţa şi din diaspora română, Blaga a fost propus pentru Premiul Nobel în Literatură, pe care nu l-a putut obţine, în principal, din cauza opoziţiei Academiei Române din acele vremuri.

06
/05
/17

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și Trupa de Marionete Arad organizează, în perioada 16-20 mai 2017, cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Animație. Directorul artistic este Christian Caimacan.

05
/05
/17

Florian Pittiș reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber. Moțu a inspirat generații întregi de tineri să citească, să gândească, să trăiască frumos. Evenimentul “Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș” este o sărbătoare a spiritului, în care artiștii și publicul își arată prețuirea față de cel care a fost Florian Pittiș.