Spectacolul Felii o readuce pe Ofelia Popii pe scenă
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-felii-o-readuce-pe-ofelia-popii-pe-scena/

Spectacolul „Felii” de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, de la teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, va avea două reprezentaţii speciale luna aceasta la Târgu Mureş şi Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|4 septembrie 2013

Spectacolul Felii de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, de la teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, va avea două reprezentații speciale luna aceasta la Târgu Mureș și Sibiu. 

Spectacolul Felii a avut premiera pe data de 2 octombrie 2011 şi are la bază un scenariu emoţionant scris de Lia Bugnar. Producția o aduce pe scenă pe Ofelia Popii, care interpretează cameleonic rolul a şapte personaje, şapte femei al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat.

Spectacolul Felii se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică, în regia lui Gavriil Pinte, prezentată în premieră la Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul proiectului „Dramaturgi români contemporani”. Mai mult decât atât, acest spectacol i-a adus Ofeliei Popii premiul UNITER pentru „cea mai bună actriță într-un rol principal”.

Spectacolul Felii- reprezentație specială

Prima reprezentație a spectacolului va avea loc joi, 5 septembrie, ora 19:00, în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș. Evenimentul teatral este organizat de Consiliul Judeţean Mureş, în cadrul programului „100 de ani de cultură în Mureş” dedicat Centenarului Palatului Culturii din acest oraș. Intrarea publicului este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul Felii va avea cea de-a doua reprezentație în această lună, duminică, 29 septembrie, ora 19:00, pe scena Teatrului Național din Sibiu.

Spectacolul Felii

Biletele pentru spectacol au fost puse în vânzare atât la Agenția Teatrală din Sibiu (bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17), cât și online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Info:

Spectacolul Felii produs de către Teatrul Național din Sibiu a mai fost prezentată în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București, în cadrul Festivalului Internațional „Zile și Nopți de Teatru European la Brăila”, precum și la Alba Iulia în cadrul Festivalului „Dilema Veche”.

Foto credit: Aniko Jakab, spectacolul Felii

16
/06
/17

Editura Nemira publică în colecția Yorick de teatru și arte ale spectacolului cartea-eveniment a regizorului Lucian Pintilie, Bricabrac – o ediție revizuită și adăugită de autor. Volumul a fost declarat ”Cea mai bună carte străină” de Sindicatul Criticilor de Cinema din Franţa în 2010.

16
/06
/17

Duminică 18 iunie 2017, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, publicul bucureştean este aşteptat cu o nouă reprezentaţie de excepţie a spectacolului - concert Magic Național, ultima reprezentaţie din această stagiune.

16
/06
/17

Într-o zi de 16 iunie (1890) se năştea filosoful Nae Ionescu, considerat figura centrală a unei epoci şi a unei generaţii (Mircea Eliade, Constantin Noica şi Mihail Sebastian i-au fost elevi) despre care s-a scris la extreme

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

„Taina sufletului”, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood. Cu umor în crearea de vise și metafore, „Taina sufletului” a fost, pentru publicul prezent în sala Faust a Fabricii de Cultură, o călătorie alături de un om care a împărtășit, prin imagini, marionete, dans și muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare - lumea în care sublimul întâlnește spaima și poezia. Foarte bine primită de spectatori, reprezentația va avea parte și de un bis, azi, 15 iunie, la ora 16:00.

15
/06
/17

Între 15 și 18 iunie, o selecție de filme din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la București.

15
/06
/17

"Dur", în regia lui Vlad Massaci, "Romeo și Julieta", în viziunea regizorală a lui Victor Ioan Frunză, și "Hamlet", montat de Ada Lupu, se numără printre spectacolele ce vor fi prezentate la Excelsior Teen-Fest, un eveniment de teatru profesionist dedicat adolescenților, ce se va desfășura între 30 septembrie și 8 octombrie în Capitală.

15
/06
/17

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de anul acesta, Mikhail Baryshnikov prezintă un one-man show intitulat „Brodsky/Baryshnikov”, în regia lui Alvis Hermanis, bazat pe poemele poetului rus Joseph Brodsky. Cele două reprezentații sunt programate pe 15 iunie, ora 22.00, și 16 iunie, ora 18.00.

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Unul dintre invitații speciali ai FITS 2017, Mikhail Baryshnikov, a ajuns încă de luni, 12 iunie, în Sibiu, nerăbdător să urmărească o parte dintre spectacolele programate în festival. A aplaudat, odată cu publicul numeros de la sala BRD Scena9, spectacolul „Vertigo 20” creat de coregrafa Noa Wertheim și s-a întâlnit cu Președintele FITS, Constantin Chiriac, pentru o discuție călduroasă despre detalii din viața artistică și personală, dar și despre spectacolul pe care artistul îl va susține la Sibiu.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!