Spectacolul „Piei, drace!”, cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, are premiera joi, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-piei-drace-cu-stela-popescu-si-alexandru-arsinel-are-premiera-joi-in-bucuresti/

„Piei, drace!”, un spectacol după texte de Mihai Maximilian, Octavian Sava, Nae Lăzărescu şi Dan Mihăescu, cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel în distribuţie, are premiera joi, de la ora 19.00, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti. Spectacolul „Piei, drace!” a fost început de regretatul regizor Biţu Fălticineanu, care a decedat anul trecut, […]

Un articol de Andrada Văsii|31 ianuarie 2013

„Piei, drace!”, un spectacol după texte de Mihai Maximilian, Octavian Sava, Nae Lăzărescu şi Dan Mihăescu, cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel în distribuţie, are premiera joi, de la ora 19.00, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti.

Spectacolul „Piei, drace!” a fost început de regretatul regizor Biţu Fălticineanu, care a decedat anul trecut, şi a fost preluat de regizorul Cezar Ghioca.

Din distribuţia spectacolului fac parte Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Ana Maria Donosă, Adrian Enache, Alin Gheorghişan şi Ana Maria Mirică.

Totodată, momentele de magie din spectacol sunt realizate de Andrei Teaşcă, iar momentele de dans sunt susţinute de Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, în coregrafia lui Cornel Popovici.

Scenografia îi aparţine Theodorei Dinulescu, iar aranjamente muzicale sunt semnate de compozitorul Dan Dimitriu.

Spectacolul „Piei, drace!” este programat şi vineri, de la ora 19.00, zi în care textierul, scriitorul şi umoristul Octavian Sava îşi serbează ziua de naştere.

 

Sursa: Mediafax

25
/09
/17

Remarcabila rezistenţă în timp (12 ani) a proiectului de audiţii radiofonice cu public, organizate de redacţia Teatrului National Radiofonic (proiect iniţiat şi promovat de regizorul Mihai Lungeanu) se datorează unei strădanii susţinute de a descoperi şi comenta realitatea din spatele „cortinei sonore” cu care genul teatrului radiofonic îşi atrage şi provoacă ascultătorii.

25
/09
/17

Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Inițiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online. Cineastul american, câștigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educațională MasterClass.

25
/09
/17

Dakino Production anunță premiera în cinematografe a celui de-al 7-lea film de lungmetraj în regia lui Dan Chișu, ANIVERSAREA, ce va avea loc 10 noiembrie, la o zi distanță de data la care se sărbătorește căderea Zidului Berlinului, moment emblematic ce reprezintă sfârșitul regimului comunist în țările din Europa Centrală și de Est.

24
/09
/17

„UFO” (OZN – dar pe englezește) se joacă la Teatrul Național din București, în regia lui Bobi Pricop. Un spectacol cu: Ada Galeș, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu și Ion Caramitru.

24
/09
/17

Filip Florian se numără printre finaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, ediţia 2017, cu romanul „Zilele regelui” (Polirom, 2008, 2012, 2013, disponibil şi în ediţie digitală).

23
/09
/17

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, „Mother!”, a cărui premieră a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, la Brașov.

23
/09
/17

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

22
/09
/17

Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.

22
/09
/17

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă dinstinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Din distribuție fac parte nume consacrate ale scenei Teatrului Mic, Rodica Negrea, Dana Dembinski-Medeleanu și Caudiu Istodor, dar și o parte din trupa tânără de actori, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu și Ionuț Vișan.