Stagiunea de marţi seara – primul concert din 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-de-marti-seara-primul-concert-din-2016/

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă şi orgă.

Un articol de Liliana Matei|7 ianuarie 2016

Fernanda Romila s-a născut în 1969 la Bucuresti. A studiat pianul la clasa prof. Lucia Teodorescu şi a absolvit secţiile de Compoziţie (clasa prof. Octavian Nemescu) şi de Orgă ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Bursieră DAAD, a obţinut licenţa în clavecin la Hochschule für Musik – Bremen. A studiat de asemenea clavecinul cu Frédérick Haas la Conservatoire Royal din Bruxelles. A urmat numeroase cursuri de interpretare a muzicii baroce cu Pierre Hantai, Jordi Savall, Marten Root.

Înregistrează în Belgia, în premieră mondială, sonatele lui J. Vandenbosch. Realizează turnee şi înregistrări în Belgia, Germania, Franţa, Olanda, Irlanda și în Statele Unite.
Ca bursieră a programului de studii postdoctorale MIDAS a făcut cunoscută în România creația lui Gottfried Heinrich Stölzel, un contemporan al lui Bach.

Împreună cu Dan Racoveanu, abordează un repertoriu inedit de orgă la patru mâini și duo orgă – clavecin, programe interpretate la orgile de la St. Eustache, Paris, St. Martin-in-the-Fields, Londra, etc.

În prezent este conferențiar la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universităţii “Spiru Haret” unde predă armonie şi pian.

După absolvirea secţiilor de orgă şi dirijat de orchestră ale Universităţii de Muzică – Bucureşti, Dan Racoveanu îşi continuă studiile la Academia Sibelius – Helsinki. Participă la cursurile unor prestigioase Academii ca: Academia de Muzică Veche – Innsbruck (Austria), Academia Bach – Porrentruy (Elveţia), Academia Internaţională Bach – Stuttgart (Germania) etc. atât în calitate de organist cât şi de dirijor, sub îndrumarea unor profesori ca: Michael Radulescu, Harald Vogel, Jesper Christensen, Christoph Krummacher, Ludger Lohmann.

În 1992 înfiinţează ansamblul baroc « Continuo » specializat în practica interpretativă a perioadei barocului pornind de la studiul surselor de epocă. În 2000, anul Bach, organizează în premieră în România, primul festival de muzică barocă pe instrumente de epocă la Atheneul Român.

Din 2007 este invitat anual la Atelierele de Muzica Veche de la Treport pentru a tine un masterclass de orga si basso continuo.

În calitate de organist concertist susţine numeroase recitaluri în ţară precum şi în străinătate: Germania, Elveţia, Franţa, Finlanda, Italia, Polonia, Irlanda.
În prezent Dan Racoveanu este lector la Universitatea de Muzică din Bucureşti unde predă orgă şi basso continuo, disciplină pe care a introdus-o în planul de învăţământ.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 12 Ianuarie 2016, 19:00 – 21:00
Sala mică

Duo de spinetă şi orgă

FERNANDA ROMILA
DAN RACOVEANU

În program, lucrări de: J.S. Bach, C. Ph. Em. Bach, G. Fr. Händel, A. Soler, J. Blanco.
Coproducători: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Fundaţia România de mâine/ Universitatea Spirut Haret, Radio România Cultural, Radio România Muzical

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.