Steaua fara nume şi Visul unei nopţi de vară, printre premierele noii stagiunii ale Naţionalului din Târgu-Mureş
https://www.ziarulmetropolis.ro/steaua-fara-nume-si-visul-unei-nopti-de-vara-printre-premierele-noii-stagiunii-ale-nationalului-din-targu-mures/

Teatrul Naţional Târgu-Mureş îşi deschide porţile în acestă toamnă cu noi proiecte teatrale, un program artistic şi o serie de mari regizori veniţi să să lucreze alături de actorii locali.

Un articol de Petre Ivan|22 august 2014

Premierele stagiunii următoare sunt:

Sala Mare

DINTE PENTRU DINTE după Zeul Carnagiului de Yasmina Reza, regia Cristian Juncu

POVESTE DE CRĂCIUN după Charles Dickens, regia Oana Leahu

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ după William Shakespeare, regia Vlad Massaci

STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian, regia Erwin Şimşhensohn

Sala Mică

REGELE CHIOR de Marc Crehuet, regia Kincses Elemér

SOŢ DE VÂNZARE de Mihail Zadornov, regia Varga Csaba

Sala Parking

DOUBLE BIND un spectacol de Kincses Réka şi Alina Nelega

SHOES un spectacol de Scott Johnston

Spectacole invitate:

PAR/IMPAR spectacol despre dragoste după Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, coregraf Kozma Attila, Baletul din Miskolc

VICTIMĂ DE PRIMĂVARĂ coregrafia Juronics Tamás, Baletul Contemporan din Szeged

NUNTA LUI FIGARO de W.A. Mozart, regizor Novák Péter, Opera Maghiară din Cluj-Napoca

ELLING regia Michał Wawrzecki, Teatr Śląski, Katowice, PoloniaSteaua fara nume

CINEMA! regia Beppe Navello, Teatr Śląski, Katowice, Polonia

Fabulamundi. Playwriting Europe, prezentări scenice:

BUFNIŢA, VÂNTUL ŞI NOI de Fabrice Mélquiot

ÎN AFARA JOCULUI de Enzo Cormann

CONSENS ŞI… de Dirk Lauke

NEBUNI ŞI CLOVNI/DIN UMBRĂ de Antonio Lera

Reluări:

DON QUIJOTE, un spectacol de Ada Milea şi Mihai Măniuţiu, CARMINA BURANA după Carl Orff, regizor: Gigi Căciuleanu, ŞCOALA NEVESTELOR după Moliere, regizor: Cristian Juncu, POVESTE IRLANDEZĂ, un spectacol de Oana Leahu, CĂSĂTORIA de N. V. Gogol, regizor: Tufan Imamutdinov, ÎN TRAFIC, un spectacol de Alina Nelega, MARTIRI de Marius von Mayenburg, regizor: Theodor Cristian Popescu, CAMERA 701 de Elise Wilk, regizor: Rareş Budileanu, PORTUGHEZUL de Egressy Zoltán, regizor: Kincses Elemér, FORMA LUCRURILOR de Neil LaBute, regizor: Adrian Iclenzan, CLOACA de Maria Goos, regizor: Theodor Cristian Popescu, CAMPIONATUL DE IMPROVIZAŢIE coordonat de Vlad Massaci, CONTRA IUBIRII de Esteve Soler, regizor: Radu Nica, PUNCT TRIPLU un spectacol de Bogdan Georgescu

Abonamente:

  • Abonamentul Mecenat „Paul Gusty” valabil la toate premierele Companiei Liviu Rebreanu şi la trei spectacole invitate
  • Abonamentul „Ion Fiscuteanu”, flexibil cu 5 unităţi
  • Abonamentul „Cornel Popescu”, flexibil cu 4 unităţi pentru pensionari, studenţi şi elevi.

Foto cu Steaua fara nume şi Teatrul Naţional Târgu-Mureş – www.teatrunational.ro

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.