Gianni Schicchi în premierã la operã
https://www.ziarulmetropolis.ro/suor-angelica-in-premiera-la-opera/

SUOR ANGELICA Opera intr-un act de G. Puccini şi Premiera :GIANNI SCHICCHI Opera intr-un act de G. Puccini TRIPTICUL  puccinian compus din operele într-un act: IL TABARRO (Mantaua), SUOR ANGELICA şi GIANNI SCHICCHI (singura comedie a lui Puccini), uneste într-un amalgam de o mare originalitate toate ingredientele artei lui Puccini . “GIANNI SCHICCHI “-in libretul […]

Un articol de Andrada Văsii|25 februarie 2013

SUOR ANGELICA
Opera intr-un act de G. Puccini

şi

Premiera :GIANNI SCHICCHI
Opera intr-un act de G. Puccini

TRIPTICUL  puccinian compus din operele într-un act: IL TABARRO (Mantaua), SUOR ANGELICA şi GIANNI SCHICCHI (singura comedie a lui Puccini), uneste într-un amalgam de o mare originalitate toate ingredientele artei lui Puccini .
GIANNI SCHICCHI “-in libretul lui Forzano,dupa un episod din Divina Comedie a lui Dante ,s-a bucurat de un succes extraordinar încă de la premiera mondială de la Metropolitan Opera din New York din decembrie 1918.
“GIANNI SCHICCHI ” premiera din 2 martie, 2013 la Opera Brasov,este in regia unui tanar si extraordinar bariton MARIAN POP (roman intors de pe scenele austriece) care canta in rolul lui Gianni Schicchi alaturi de extraordinarii solisti ai Operei brasovene : Asineta Raducan, Liviu Iftene, Valentin Marele ,Nicoleta Chirila , Corina Klein, Cristina Rosu , Alexandru Aghenie, Mugurel Oancea ,Cristian Fieraru, Paul Tomescu, Nicolae Zaharia .La Pian: Ovidiu Mezei

Actiunea se petrece la Florenta . Batranul negustor Buoso Donati ,moare iar rudele toate ,multe la numar asteapta cu sufletul la gura sa afle, fiecaruia ce i s-a lasat . Se pare insa ca toata averea ramane-conform testamentului scris de batran – calugarilor dintr-o manasire din Florenta . Riniccio ,unul din nepotii negustorului este de parere ca numai Gianni Schicchi ,un taran de curand stabilit in Florenta ,vestit pentru iscusinta si intelepciunea sa,ii poate ajuta . Sirul intreg de intamplari, tragi- comice am putea spune,desfasurate intr-un décor simplu dar sugestiv , costumele , distributia deosebita , o regie de exceptie ,toate perfect reunite sub acordurile pianistice ale maestrului Ovidiu Mezei, sunt date inscrise pe invitatia la Opera.

“SUOR ANGELICA”
opera intr-un act de G. Puccini
Regia: Valentina Margaras
La Pian: Ovidiu Mezei

cu Cristina Radu( rol-sora Angelica) alaturi de Carmen Topciu, Asineta Raducan, Cristina Coatu, Andreea Gurguiatu, Andromeda Nemes, Anca Panescu(debut), Geanina Tomescu, Anca Mogut, Anca Manea, Rodica Iuga

Actiunea se petrece intr-o manastire, pe la sfarsitul anilor 1600.. Aici se retrage,in urma unui pacat condamnat de familie si de societate ,Angelica, pastrandu-si gandurile,cuvintele si trairile,ani de-a randul,in aceeasi tacere pioasa.. Dupa 7 ani, fara nicio veste de la familie,i se spune in sfarsit,ca sora ei mai mica, se casatoreste .
Nostalgie,piosenie dar si revolta,tacere…sunt trairile ei insotind singurul gand permanent catre copilul ei, niciodata vazut. Cand are singura veste despre el …aceasta este cutremuratoare: fiul ei a murit. Instantaneu, sora Angelica hotaraste… intalnirea cu el . Moare cu viziunea fiului sau, chemand-o in ceruri .

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.