Târg de marţişoare create de copiii de la Grădiniţa Bambi şi Şcoala Step by Step
https://www.ziarulmetropolis.ro/targ-de-martisoare-create-de-copiii-de-la-gradinita-bambi-si-scoala-step-by-step/

Duminică, 24 februarie, va avea loc cea de-a şasea ediţie a Târgului de mărţişoare Bambi,  în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Bucureşti, între orele 10:00 şi 13:00 (pe aleea principală de lângă foişorul de la intrarea din str. Câmpia Libertăţii). Aici, copiii din Grădiniţa Bambi şi Şcoala Step by Step vor expune şi vor […]

Un articol de Andrada Văsii|22 februarie 2013

Duminică, 24 februarie, va avea loc cea de-a şasea ediţie a Târgului de mărţişoare Bambi,  în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Bucureşti, între orele 10:00 şi 13:00 (pe aleea principală de lângă foişorul de la intrarea din str. Câmpia Libertăţii). Aici, copiii din Grădiniţa Bambi şi Şcoala Step by Step vor expune şi vor vinde mărţisoare create de ei. În plus, copiii vor împărtăşi vizitatorilor “secretele” confecţionării lor. Alături de ei vor veni şi copii care au absolvit grădiniţa, copii din cadrul Asociaţiei Invingem Autismul şi copii care frecventează cursurile Centrului 2 FasTracKids.

Toţi copiii care vizitează târgul pot confecţiona propriile mărţişoare sau felicitări la atelierele de artă organizate special pentru ei.

“Organizarea acestui târg de mărţişoare de către instituţiile noastre are ca scop valorizarea copiilor preşcolari şi şcolari în spatial comunităţii. Este o bucurie să-i vezi cum înfloresc o dată cu primavera, sub privirile mândre sau uneori mirate ale părinţilor, bunicilor, fraţilor mai mici sau mai mari, prietenilor sau cumpărătorilor care descoperă în loc de copii, persoane cu abilităţi de comunicare şi negociere. Copiii încearcă diferite strategii de vânzare în cadrul activităţii din parc, îşi exersează abilităţile matematice şi de comunicare şi se bucură alături de ceilalţi care descoperă mărţişoarele, realizând împreună mici opere de artă. . Este un exerciţiu prin care copiii îşi îmbogăţesc cunoştinţele despre bani şi de asemenea, un proces în care învaţă să cheltuiască banii cu înţelepciune”, a declarat Cristiana Boca, directoarea Grădiniţei Bambi şi a Şcolii Step by Step.

 

Cu banii câştigaţi, fiecare grupă de copii va decide asupra materialelor educaţionale cu care vor completa resursele existente în centrele de activitate.

 

 

Grădiniţa Bambi este prima grădiniţă particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step şi este un centru model de bune practici în ceea ce priveşte educaţia timpurie. Grădiniţa Bambi promovează cel mai inovativ program de educaţie timpurie, FasTracKids. www.bambistepbystep.ro

Şcoala Primară Step by Step este prima şcoală particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step în învăţământul primar şi principiile Step by Step în învăţământul gimnazial. www.scoalastepbystep.ro

 

Asociatia Invingem Autismul este o organizaţie non-guvernamentală care are ca misiune  îmbunatăţirea vieţii persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. www.invingemautismul.ro

 

 

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.