Teatrul coboară în Pasajul Universității – „Seara Semnăturilor Celebre” în FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-coboara-in-pasajul-universitatii-seara-semnaturilor-celebre-in-fnt/

Actriţa Tania Popa este prima personalitate care a deschis „Seara Semnăturilor Celebre”, întâlniri dintre artişti şi spectatori, ce au loc în Pasajul Universităţii, ca parte a Festivalului Naţional de Teatru (FNT 2014, 24 octombrie – 2 noiembrie).

Un articol de Judy Florescu|24 octombrie 2014

„Seara Semnăturilor Celebre” reprezintă o modalitate de comunicare dintre artiști și spectatori, facilitată de echipa de organizare a FNT2014. Este ocazie unică pentru public de a obține un autograf și de a-i felicita pentru munca lor pe cei de pe scena teatrului.

Marina Constantinescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru, a prezentat-o  pe actrița Teatrului Național București, Tania Popa, ca prim invitat al întâlnirilor FNT, 7 la număr, care se vor desfășura sub numele „Seara Semnăturilor Celebre” .

Tania Popa a povestit celor aflați în Pasajul Nicolae Bălcescu, joi, 23 octombrie, despre faptul că repetă la trei spectacole în același timp, despre energia unui festival, despre cum a lucrat la spectacolul „Furtuna”, dar și despre faptul că este în permanentă mișcare prin țară și străinătate datorită meseriei sale. Anul trecut, Tania Popa a participat la FNT cu spectacolul „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar, iar anul acesta va participa tot cu un spectacol după un text românesc, „Lecția de violoncel” de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Radu Beligan, Lamia Beligan, Marius Manole, iar Tania Popa e pe rol cu Rodica Ionescu. Comedia romantică „Lecția de violoncel” se va juca pe 25 și 26 octombrie, la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, în cadrul celei de-a 24 ediții a Festivalului Național de Teatru.

Tania Popa: „Aș vrea ca toată planeta să fie iubitoare de teatru.”
DSC00047ppUnul dintre spectacolele pe care le recomandă Tania Popa în FNT este Furtuna de W. Shakespeare, artista mărturisind că : „Am lucrat ca traducător la spectacolul Furtuna în regia lui Alexander Morfov.”

„Un festival de teatru are o energie aparte, cu atât mai mult cu cât oamenii vin în număr mare la spectacolele din program. Noi de pe scenă simțim respirația publicului, iar în festival parcă este o altfel de energie. Toate energiile sunt diferite, așa că vă invit la teatru!”

Cum teatru fără spectatori nu se poate, iar spectatorii pasionați sunt în permanență interesați de noutățile din domeniu, organizarea FNT le oferă încă 6 posibilități de a se întâlni cu actrița Coca Bloos (vineri, 24 octombrie), actorul Marius Manole (luni, 27 octombrie)  coregraful și regizorul Răzvan Mazilu (marți, 28 octombrie) Vlad Ivanov (miercuri, 29 octombrie) , actorul și directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiță  (joi, 30 octombrie), actorul  Claudiu Bleonț (vineri, 31 octombrie).

Întâlnirile dintre artiști și spectactori, denumite „Seara Semnăturilor Celebre” , sunt programate în datele mai sus menționate, de la ora 17:00, în Pasajul Nicolae Bălcescu de la Universitate.

Foto: Lucian Muntean şi Judy Florescu. Video: Judy Florescu

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.