Teatrul Independenților Profesioniști, visul îndeplinit al lui Alexandru Nagy
http://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-independentilor-profesionisti-visul-indeplinit-al-lui-alexandru-nagy/

Teatrul Independenţilor Profesionişti este proiectul fondat de regizorul şi actorul Alexandru Nagy din anul 2010, care aduce pe scena teatrelor independente din Bucureşti textele lui Matei Vişniec şi Ștefan Caraman.

Un articol de Judy Florescu|21 Octombrie 2014

Dacă în luna martie a acestui an, Alexandru Nagy a făcut primul spectacol de teatru pe Aeroportul Henry Coandă din București, tânărul actor și regizor ne pregătește o serie de spectacole în centrul Bucureștiului.

Spectacolul “Ne vom revedea în anul care a trecutse va juca pe  21 octombrie la ora  19:00 în Teatrul LA SCENA, Calea Călărașilor nr 55. Piesa a fost scrisă de Ștefan Caraman, iar distribuția spectacolului este formată din actorii Gelu Nițu, Cătălina Mustață, Mihai Smarandache și Meda Victor. Regia este semată de Alexandru Nagy. Scenografia este realizată de Ioana Pașca.Sound design-ul este creat de Danni Ionescu. Spectacolul este o producție Teatrul de Sufragerie. 

Spectacolul “Cabaretul Cuvintelor” va avea două reprezentații la finalul lunii, 29 octombrie și 30 octombrie, ora 19:30 la Teatrul Mignon, Bd. Hristo Botev nr 1. Piesa Cabaretul CuvintelorExerciții de muzicalitate pură pentru actorii debutanți a fost scrisă de Matei Vișniec. Distribuția spectacolului este formată din actorii Aida Avieriței, (CEA MAI BUNA ACTRITA LA GALA HOP 2013), OCTAVIAN COSTIN (PREMIUL AMZA PELLEA LA GALA HOP 2013),  IONUȚ NICULAE și Ștefan Pavel. Regia spectacolului a fost semnată de Alexandru Nagy, iar scenografia a fost realizată de Ioana Pașca.
“La ce bun să mai povestești povești, când fiecare cuvânt este o poveste, dacă fiecare cuvânt este o poveste și fiecare întâlnire dintre două cuvinte este o poveste nouă, înseamnă că atunci când se întâlnesc două cuvinte, se întâlnesc trei povești. Da, trei povești se întâlnesc de fiecare dată când se întâlnesc două cuvinte. Trei povești frumoase, nespuse, NOI, se întâlnesc și se povestesc între ele când se întâlnesc două cuvinte.”( Matei Vișniec)

cabaretul cuvintelor1

Spectacolul “Buzunarul cu pâine” va avea loc sâmbătă, 1 noiembrie, ora 20:00 la Teatrul de sufragerie, str. Prof. Grigore Cobălcescu nr 51. Distribuția spectacolului este formată din actorii: Alexandru Nagy și Ștefan Pavel. Regia spectacolului este semnată de Alex Bogdan. Spectacolul “Buzunarul cu pâine”, producție a Teatrului Independenților Profesioniști, a fost distins cu  Premiul Juriului „Sică Alexandrescu” la Gala Hop 2012.

Foto: Teatrul Independenților Profesioniști

28
/03
/17

Inițial: politehnist, masterand în științe umaniste, inginer de telecomunicații, IT-stul din cei ”10 pentru România”. Apoi – ruptură de destin și devine dans-actor în trupa lui Dan Puric, colaborator al lui Gigi Căciuleanu, elev al lui Andrei Șerban, participant și premiant în festivaluri din țară și străinătate, bursier al celebrului Actors Studio din New York și mereu un work in progress.

20
/12
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Alina Petrică are 27 de ani. Joacă în „Aglaja”, la Centrul Cultural „Bălcescu”, în „Mon Cabaret Noir”, la Teatrelli, în „(D)efectul Placebo”, la Teatrul Național, în „Îmblânzirea scorpiei”, la Teatrul de Comedie, și este, din acest an, angajată a Teatrului Mic din București.

02
/11
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Olimpia Melinte, treizeci de ani, actriță, consacrată internațional cu pelicula spaniolă „Canibal”. În curând, va fi din nou pe marile ecrane, în „Perfect sănătos”, noul film al Ancăi Damian. Actriță, dar mai ales mama lui Sasha (doi ani). Un interviu sincer despre cinema și maternitate. Olimpia Melinte se întoarce, iar acum vrea să joace din nou și teatru. A se lua aminte.

19
/10
/16

Crede că cea mai mare problemă a generației lui este că trăiește într-un context haotic. Se simte norocos că face parte din trupa lui Victor Ioan Frunză și crede că atunci când ți se întinde o mână trebuie s-o prinzi. Face teatru cu voluptate, iar cele mai recente roluri în care-l puteți vedea sunt Mozart și Tipătescu în spectacolele „Amadeus” și „O scrisoare pierdută” de la Teatrul Metropolis.

Page 1 of 812345...Last »