Teatrul Masca găzduieşte Festivalul Măşti Europene
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-masca-gazduieste-festivalul-masti-europene/

Teatrul Masca va găzdui în perioada 23-24 noiembrie cea de-a noua ediţie a festivalului ,,Măşti Europene la… Masca”.

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2013

Teatrul Masca va găzdui în perioada 23-24 noiembrie cea de-a noua ediţie a festivalului „Măşti Europene la… Masca“.

Invitatul special de anul acesta este  Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chişinău ce va prezenta publicului bucureştean trei spectacole de excepţie: „Cerere în căsătorie”, după Anton P. Cehov, „Made in Moldova”, după un text de Constantin Cheianu şi „Carmen”, de Prosper Merimee.

„Fondat în 1990 de Alexandru Grecu, Teatrul «Satiricus Ion Luca Caragiale» este un teatru modern ce foloseşte un text incitant sintetizat organic cu dansul, cântecul şi expresia corporală. Vă invităm să vizionaţi nişte spectacole extraordinare, adevărate demonstraţii cu actori talentaţi, expresivi, de o energie debordantă”, spune Mihai Mălaimare, Director la Teatrul Masca.

Festivalul Măşti Europene la… Masca este un eveniment consacrat în rândul publicului bucureştean şi a avut ca invitaţi de-a lungul anilor nume rezonante din teatrul non-verbal contemporan, precum şi actori remarcabili discipoli ai lui Jaques Lecoq sau Etienne Decroux.

Teatrul Masca

Actori de la Teatrul Masca

„Cerere în căsătorie” se remarcă prin jocul actoricesc dezinvolt, spumos, cu multe efecte umoristice care provoacă adeseori râsul degajat al publicului, „Carmen” scoate în evidenţă ineditul, profunzimea esteticului şi evitarea liniarului, iar „Made in Moldova” este un spectacol de viziune, modern şi percutant.

Sandu Grecu, directorul artistic şi prim-regizor al Teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” este şi preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova şi în acelaşi timp o voce importantă în viaţa socio-politică a Republicii Moldova.

Foto credit: Teatrul Masca

25
/09
/17

Remarcabila rezistenţă în timp (12 ani) a proiectului de audiţii radiofonice cu public, organizate de redacţia Teatrului National Radiofonic (proiect iniţiat şi promovat de regizorul Mihai Lungeanu) se datorează unei strădanii susţinute de a descoperi şi comenta realitatea din spatele „cortinei sonore” cu care genul teatrului radiofonic îşi atrage şi provoacă ascultătorii.

25
/09
/17

Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Inițiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online. Cineastul american, câștigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educațională MasterClass.

25
/09
/17

Dakino Production anunță premiera în cinematografe a celui de-al 7-lea film de lungmetraj în regia lui Dan Chișu, ANIVERSAREA, ce va avea loc 10 noiembrie, la o zi distanță de data la care se sărbătorește căderea Zidului Berlinului, moment emblematic ce reprezintă sfârșitul regimului comunist în țările din Europa Centrală și de Est.

24
/09
/17

„UFO” (OZN – dar pe englezește) se joacă la Teatrul Național din București, în regia lui Bobi Pricop. Un spectacol cu: Ada Galeș, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu și Ion Caramitru.

24
/09
/17

Filip Florian se numără printre finaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, ediţia 2017, cu romanul „Zilele regelui” (Polirom, 2008, 2012, 2013, disponibil şi în ediţie digitală).

23
/09
/17

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, „Mother!”, a cărui premieră a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, la Brașov.

23
/09
/17

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

22
/09
/17

Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.