Teatrul Metropolis îl găzduieşte pe Ţarul Ivan cel Groaznic
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-il-gazduieste-pe-tarul-ivan-cel-groaznic/

Teatrul Metropolis vă propune în această seară, de la ora 19.00, o întâlnire cu Ţarul Ivan cel Groaznic. Spectacolul „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“ se va juca şi mâine, fiind montat de Gelu Colceag.

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Teatrul Metropolis vă propune în această seară, de la ora 19.00, o întâlnire cu Ţarul Ivan cel Groaznic. Spectacolul „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“ se va juca și  mâine, fiind montat de Gelu Colceag.

Regizorul a folosit maşina timpului inventată de Bulgakov şi a pus pe roate un spectacol plin de replici inteligente şi de umor, care are la bază comedia de moravuri scrisă în perioada 1926-1935. Din distribuţie fac parte Mircea Rusu/Doru Ana, Radu Gabriel, Marius Galea, Mariana Dănescu, Vlad Logigan ş.a.

Teatrul Metropolis 2013. De fapt, dacă ne uităm mai bine, e Moscova anului 1935. Un tânăr cercetător încearcă să construiască mașina timpului tocmai în momentul în care soția sa se simte ignorată și îl părăsește.

Administratorul blocului, un înfocat fan al partidului, nu îi facilitează cercetarea şi vrea să-i oprească proiectul. Dar, printr-o minune, inventatorul ajunge în anul 1565, pentru că de la administrator la Ivan cel Groaznic este doar un singur pas. Întrebarea este însă următoarea: maşina timpului chiar funcționează sau totul e doar o plăsmuire a imaginației?

Moscova poposeşte la Teatrul Metropolis

Actorii Mircea Rusu (Ivan cel Groaznic) și Radu Gabriel (Miloslavski Jorj) nu întâmpină nici o problemă în a menține viu interesul spectatorilor, printr-un joc detaliat şi cu fler. Radu Gabriel devine umbra lui Ivan prin tenebrele trecutului.

Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis vă propune astă-seară şi mâine seară o întâlnire cu Ţarul Ivan

Mircea Rusu trebuie să joace două personaje: atât pe administrator, cât și pe țar şi jonglează cu uşurinţă cu stările personajelor.

Ajutorul său de nădejde, grămăticul/diacul ( Vlad Logigan) reușește să impresioneze publicul încă de la primele sunete pe care le scoate. Nu vă așteptați să auziți prea mult replici de la acest personaj, deoarece complexitatea sa a fost bine înțeleasă și pusă în scenă prin mișcări și comic de situație. Vlad Logigan smulge ropote de aplauze la sfârșit, tocmai pentru că reusește să își integreze spectatorii în jocul său scenic.

Citiţi şi: VIDEO „Ţarul Ivan“ se joacă la Teatrul Metropolis ca la cinematograf

Actorul Gabriel Costin consideră că „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“ de la Teatrul Metropolis este o comedie SF. „Bulgakov nu i-a spus aşa, dar ea este o comedie SF. Este o comedie pe care nu trebuie să o rataţi. Se îngrămădeşte lumea ca la circ“, a declarat Gabriel Costin pentru Ziarul Metropolis.

Actorul explică foarte simplu succesul spectacolului. El consideră că piesa este scrisă într-o manieră cinematografică, iar montarea duce lin mai departe firul narativ. „Lumea nu-şi dă seama, dar piesa seamănă foarte mult cu un film“. Gabriel Costin povesteşte şi ce reacţii stârneşte spectacolul: „mamă, eşti nebun?!“, „Ha ha ha, nu credeam că aşa ceva se face la teatru!“, „Ce subiect! Cât de tare, cât am râs!“, „Ai crezut chestia aia cu maşina? Am crezut chestia aia cu maşina!“. Lumea abia aşteaptă să vadă ceva supranatural“, glumeşte Gabriel Costin.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89)

Ţarul Ivan îşi schimbă meseria

Regia artistică: Gelu Colceag

Cu: Mircea Rusu/Doru Ana, Radu Gabriel/Vlad Corbeanu, Marius Galea, Mariana Danescu, Diana Cavaliotti

Preţ online: 24.84 lei

Preţ casa de bilete: 21.60 lei

Rezervările se pot face la numerele 021.210.51.80 şi 0728.138.265 (în intervalul orar 10.00-19.00)

Foto credit: Teatrul Metropolis

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

22
/11
/17

Cartea „Sub semnul lui Dylan” (traducere din limba spaniolă și note de Adina-Ioana T. Vladu) a fost publicată la Editura Allfa, în colecția „Pe Strada Ficțiunii”, în anul 2015.

22
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu actorul și profesorul Miklós Bács, cu tema „Este actoria o artă?”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

22
/11
/17

Peste 1000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri

22
/11
/17

Matei Vișniec este în prezent cel mai jucat dramaturg român atât în țară cât și în străinătate. În cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ”ImPuls”, ediția a 13-a, Vișniec este prezent cu două piese, ambele fiind producții ale Teatrului de Animație Țăndărică.

22
/11
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din București organizează cea de-a V-a ediție a Audiției Naționale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenților și studenților facultăților de teatru din țară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul 'Poveste de Crăciun' în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, unde îi așteaptă cu o mulțime de activități și surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

21
/11
/17

Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, organizează a doua participare consecutivă cu stand național la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic (25 noiembrie – 3 decembrie). Anul acesta, literatura română va fi reprezentată de două voci proeminente ale prozei și poeziei: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana.

21
/11
/17

Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti anunţă premiera cu piesa Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru, cel devenit un teatru dintre cele mai apreciate.

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

20
/11
/17

Teatrul EXCELSIOR ii invita pe iubitorii teatrului, joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la evenimentul de inaugurare a Sălii Ion Lucian, situată în strada Academiei, nr. 28-30. Acesta va fi urmat de o reprezentație specială a spectacolului Cocoșelul neascultător, cel mai longeviv titlu din repertoriul teatrului care poartă semnătura auctorială și regizorală a maestrului Ion Lucian.

20
/11
/17

După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea!

20
/11
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Aproape necunoscut marelui public, Constantin Brăiloiu (1893-1958) a avut șansa unei pregătiri excepționale și apoi, după al Doilea Război Mondial, pe cea a activității în străinătate. A rezultat o carieră plină de realizări în care beneficiari sunt deopotrivă specialiștii din România și cei din Europa.