Teatrul Metropolis participă la proiectul „5 licee – 5 teatre“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-participa-la-proiectul-5-licee-5-teatre/

Marţi, 15 octombrie 2013, începând cu ora 11.00, va începe a treia ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“, care îşi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la spectacole de teatru. Teatrul Metropolis, Teatrul Mic şi alte teatre îi aşteaptă pe liceeni.

Un articol de Corina Vladov|14 octombrie 2013

Marţi, 15 octombrie 2013, începând cu ora 11.00, va începe a treia ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“, care îşi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la spectacole de teatru. Teatrul Metropolis, Teatrul Mic şi alte teatre îi aşteaptă pe liceeni.

ECDL ROMANIA alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi UNITER va organiza evenimentul de lansare a proiectului în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Matei Basarab“ din Capitală.

150 de elevi din cinci licee din Capitală, între care şi membri ai trupelor de teatru din şcoli, vor viziona gratuit spectacole din repertoriul a cinci teatre partenere din Bucureşti: Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara şi Teatrul Ion Creangă.

Liceenii vin la Teatrul Metropolis

Liceele participante la această ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“ sunt: Colegiul Naţional „Matei Basarab”, Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Marin Preda“ şi Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.

Trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activităţi interactive cu reprezentanţi ai teatrelor partenere şi vor fi coordonate de către aceştia în punerea în scena a unei piese de teatru scurte.

teatrul metropolis ii asteapta pe elevii de la liceul tudor vianu

Teatrul Metropolis îi aşteaptă pe elevii de la Colegiul „Tudor Vianu“

Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2013 şi se va finaliza cu reprezentaţiile şi premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni.

Citiţi şi: 5 Licee 5 Teatre, un proiect pentru noii spectatori

La evenimentul de lansare a proiectului, organizatorii îşi propun să afle impactul pe care programul îl are în rândul profesorilor şi elevilor implicaţi în această a treia ediţie. Educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale.

INFO

Lansare Proiect „5 licee – 5 teatre“, Ediţia a III-a

15 octombrie 2013, Bucureşti, Colegiul Naţional „Matei Basarab”

11:00 – 11:15 Sosirea participanţilor

11:15 – 11:30 „5 licee – 5 teatre” Ediţia a III-a – Irinuca Văduva – Coordonator proiect, ECDL ROMANIA

11:30 – 12:00 Rolul şi susţinerea partenerilor în cadrul proiectului “5 licee – 5 teatre”

– Daniela Stănculescu – Consilier Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism

– Elena Ştefan – Inspector Educaţie Permanentă, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

– Aura Corbeanu – Vicepreşedinte UNITER

12:00 – 12:30 Intervenţia reprezentanţilor teatrelor participante
– Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, Teatrul Nottara

12:30 – 13:00 Impactul proiectului asupra elevilor şi profesorilor participanţi; discuţii informale.

Foto cu Teatrul Metropolis – dcnews.ro

 

17
/05
/17

Pentru al șaselea an consecutiv, Festivalul Internațional de Film Transilvania continuă să promoveze profiluri noi de actori în cinematografia română. 10 dintre artiștii care s-au remarcat pe scenele de teatru, dar nu au avut până acum roluri semnificative pe marele ecran, vor fi în lumina reflectoarelor la TIFF, în programul 10 pentru FILM.

17
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE A fost o vreme când mulţime de români plini de har se şcoleau în străinătate şi foarte curând ajungeau, prin natura profesiei, să devină adevăraţi „cetăţeni ai lumii”. Doar că multora schimbările politice de după cel de-Al Doilea Război Mondial le-au frânt ori le-au modificat din temelii destinul. Unii au depăşit momentul desţărării şi au rămas în elita culturală internaţională.

16
/05
/17

Una dintre cele mai iubite actrițe de teatru și film din România, Tora Vasilescu,va fi celebrată la cea de-a 16-a ediție a FestivaluluiInternațional de Film Transilvania. La gala de închidere din 10 iunie, de la Teatrul Național Cluj-Napoca, actrița va fi distinsă cu Premiul de Excelență pentru meritele sale artistice deosebite și pentru contribuția adusă cinematografiei românești.

16
/05
/17

Este unul dintre profesorii fondatori ai şcolii de teatru clujene și a instruit cinci generaţii de absolvenţi ai secţiei române de actorie. Miklós Bács vorbește despre povestea sa de viață și teatru și rolul Faust din spectacolul cu același nume în regia lui Silviu Purcărete, jucat la Teatrul Național ''Radu Stanca'' din Sibiu.

16
/05
/17

Scriitoarea Mara Wagner, autoarea romanului În spatele blocului, apărut la editura Nemira în colecția Cuaternar, le dă întâlnire cititorilor din Brașov, miercuri, 17 mai, de la 19.00, la Librăria Humanitas din Piața Sfatului. În spatele blocului este un roman despre copilăria și adolescența petrecute în comunism, cu toate jocurile și micile ritualuri care colorau viața într-o epocă gri.

15
/05
/17

„Persona”, „Nostalgia”, „Pe aripile vântului”, „Cei șapte samurai”, „Metropolis”. Sunt doar câteva din filmele clasice pe care, într-o anchetă realizată de Ziarul Metropolis, oameni din lumea cinematografiei (critici, regizori, actori, producători, programatori de cinematografe sau de festivaluri), dar și jurnaliști și scriitori mărturisesc că nu le-au văzut.

15
/05
/17

Duminică a început o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR2017. Este a XXII-a ediție a festivalului organizat de Teatrul Național din Timișoara, un eveniment care propune publicului 12 zile de spectacole vibrante, din țară și din străinătate, plasate în interiorul unei teme pe cât de generoase, pe atât de prezente în societatea contemporană: IDENTITATEA.

15
/05
/17

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom.

15
/05
/17

Vineri, 26 mai, de la ora 20:00, la Serendipity Art, Coffee&Tea, iubitorii muzicii pot asculta RENOUVEAU GRINGO – un concept unic, o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger.

15
/05
/17

Într-o zi de 15 mai se nășteau Nicolae Grigorescu, unul dintre cei mai valoroși pictori români și scriitorul rus Mihail Bulgakov, autorul romanului Maestrul și Margareta. Și tot într-o zi de 15 mai Mickey Mouse și Minnie Mouse apăreau pentru prima dată împreună în producția "Plane Crazy".

15
/05
/17

„Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie 2017). Documentarul va fi proiectat în afara competiției, în cadrul programului „Zilele filmului românesc”.

13
/05
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Dacia, dragostea mea” (2009) este un documentar care rememorează câteva repere ale istoriei recente a României prin prisma unul simbol al industriei din timpul comunismului, al cărui importanță s-a prelungit până în prezent: celebrul autoturism produs la Mioveni.

13
/05
/17

Într-o seară de primăvară, la librăria Cărturești Carusel, printre cărți, rechizite, mult spirit, a avut loc conferința de presă despre a VII-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL. Evenimentul organizat de Teatrul “Tony Bulandra” din Târgoviște a fost lansat de către  Constantin Ranin, managerul teatrului și Liviu Cheloiu, directorul artistic și va avea loc între 2 și 11 iunie 2017.

13
/05
/17

La Timișoara începe duminică, 14 mai, o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR2017.