Teatrul Național din Sibiu programează la cererea publicului o nouă reprezentație pentru spectacolul „Maestrul și Margareta”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-national-din-sibiu-programeaza-la-cererea-publicului-o-noua-reprezentatie-pentru-spectacolul-maestrul-si-margareta/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a programat duminică, 24 martie, la ora 19:00, o nouă reprezentaţie pentru spectacolul „Maestrul şi Margareta” în regia lui Zoltán Balázs.

Un articol de Andrada Văsii|20 martie 2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu programează duminică, 24 martie, ora 19:00, o nouă reprezentaţie pentru spectacolul „Maestrul și Margareta” în regia lui Zoltán Balázs.

Toate biletele pentru premiera spectacolului „Maestrul și Margareta” de la Teatrul Naţional din Sibiu au fost vândute încă de la începutul acestei luni, iar cea de-a treia reprezentaţie programată în acest weekend se face la cererea publicului. Astfel, premiera spectacolului de la Sibiu va fi marcată prin trei reprezentaţii consecutive ce vor avea loc pe datele de 22, 23 și 24 martie, de la orele 19:00. Preţul unui bilet la spectacol este de 20 de lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi și pensionari.

„Maestrul și Margareta” este o adaptare după romanul omonim al scriitorului rus Mihail Bulgakov. Considerată una dintre cele mai importante opere ale secolului XX, capodopera romancierului Mihail Bulgakov tratează tema eternei lupte dintre bine și rău, dar și a liberului arbitru printr-o fascinantă poveste de dragoste ce are loc într-un peisaj suprarealist al Uniunii Sovietice. Montarea de pe scena Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare ce combină proiecţii video cu momente muzicale live, iar ideea decorului își găsește inspiraţia într-o biserică armenească veche descoperită de regizor în Polonia.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Mariana Mihu, Ákos Orosz, Ema Veţean, Pali Vecsei, Serenela Mureşan, Zoltán Lendváczky, Eduard Pătraşcu, Erika Tankó Adrian Matioc, Cătălin Pătru, Ciprian Scurtea, Diana Fufezan, Florin Coşuleţ, Mihai Coman, Viorel Raţă, Dan Glasu, Vlad Robaş, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Gabriela Neagu, Eva Ungvari și Sanda Anastasof. Spectacolul se bucură, de asemenea, de contribuţia scenografei Velica Panduru și a muzicianului Zeno Apostolache.

„Maestrul și Margareta” este o co-producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu și a Teatrului „Maladype” din Budapesta. Spectacolul are o durată de două ore și treizeci de minute și nu este recomandat celor sub 12 ani.

 

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.