Teatrul Ţăndărică: Conferințele IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-tandarica-conferintele-ideea-inovatie-dezvoltare-educatie-si-evolutie-prin-arta/

Teatrul de Animaţie Țăndărică vă invită joi, 13 februarie la orele 18:00, la conferinţa inaugurală cu titlul Noi tendinţe la nivel mondial în teatrul pentru copii, ce deschide seria de teme propuse în cadrul proiectului Conferinţele IDEEA – Inovaţie, Dezvoltare, Educaţie şi Evoluţie prin Artă. Cui se adresează teatrul pentru copii? Trebuie să fie teatrul […]

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2014

Teatrul de Animație Țăndărică vă invită joi, 13 februarie la orele 18:00, la conferința inaugurală cu titlul Noi tendințe la nivel mondial în teatrul pentru copii, ce deschide seria de teme propuse în cadrul proiectului Conferințele IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă.

Cui se adresează teatrul pentru copii? Trebuie să fie teatrul pentru copii o reflexie a lumii? Ce le comunicăm copiilor prin teatru? Este teatrul pentru copii o formă de artă? Cât de mult dezvoltă teatrul simțul estetic al copilului? Se încadrează teatrul pentru copii din România în tendințele actuale?

La toate aceste întrebări și la multe altele va răspunde Ivica Šimić, personalitate marcantă a teatrului pentru copii în lume, actor, regizor, secretar general ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrelor pentru Copii și Tineret), fondatorul teatrelor Epicentre și Mala Scena din Zagreb, Croația.

Coordonator a numeroase proiecte culturale internaționale dedicate copiilor și tinerilor, Ivica Šimić este deschis să împărtășească din experiența lui tuturor celor interesați de artele spectacolului pentru copii și tineret.

O personalitate carismatică, un vizionar capabil să spargă tiparele clasice ale percepției generale despre teatrul pentru copii, Ivica Šimić construiește spectacole ancorate în realitatea contemporană.

Ivica Šimić

Ivica Šimić montează la Teatrul de Animație Țăndărică, două spectacole: Parașutiștii și Cui i-e frică de Bau-Bau

„Conferințele IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă, noul proiect al Teatrului de Animație Țăndărică, au ca scop abordarea a diferite teme de larg interes privind copilul și lumea care îl înconjoară, din perspectiva unor profesioniști din diverse domenii.

Conferința va fi susținută în limba engleză și tradusă în limba română iar accesul este liber. Vă așteptăm ca împreună să descoperim Noi tendințe la nivel mondial în teatrul pentru copii!” , spune directorul Teatrului de Animație Țăndărică, Călin Octavian Mocanu

Mai multe informații la telefon: 021 316 30 03

Foto Teatrul Ţăndărică şi Ivica Šimić – wikipedia

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.