Tenorul Ștefan Pop debutează în Festivalul de la Salzburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-stefan-pop-debuteaza-in-festivalul-de-la-salzburg/

Ștefan Pop va debuta la Festivalul de la Salzburg, în luna august, în rolul tenorului italian din opera ,,Der Rosenkavalier” de Richard Strauss.

Un articol de Liliana Matei|31 iulie 2014

Ștefan Pop va cânta alături de nume importante ale liricii mondiale: soprana Krassimira Stoyanova (Prințesa von Werdenberg), mezzo soprana Sophie Koch (Octavian), basul Günther Groissböck (Baronul Ochs von Lerchenau) și baritonul Adrian Eröd (Faninal). Franz Welser-Möst dirijează Orchestra Filarmonică din Viena.

Premiera noii producții semnată de Harry Kupfer va avea loc pe 1 august iar până la finalul lunii mai sunt programate încă șapte spectacole (5, 8, 11, 14, 17, 20 si 23 august). Opera Der Rosenkavalier este stâns legată de Festivalul de la Salzburg, Richard Strauss și libretistul Hugo von Hofmannsthal fiind cofondatorii Festivalului. De asemenea, a fost pusă în scenă chiar la ceremonia de inaugurare a Sălii Mari, în 1960, dirijor fiind atunci Herbert von Karajan.

„Este o onoare sa debutez la Festivalul de la Salzburg. Cine nu își dorește sa cânte aici? Aștept cu nerabdare premiera, am repetat mult, aproape o lună, împreună cu toți colegii alături de care este o onoare să mă aflu. Producția lui Harry Kupfer este elegantă, susține în totalitate ideea operei. Va fi o surpriză foarte placută pentru cei care vor fi în sală. Eu voi fi tenorul italian, un rol drag pe care l-am interpretat prima dată pe scena Operei din Zurich. Consider că ”Di rigori armato” este una din cele mai frumoase arii scrise pentru tenor ”, a declarat Ștefan Pop.

Stefan Pop_Rosenkavalier_Ensemble_c_Monika_Rittershaus

Câştigător a numeroase competiţii importante, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul Operalia de la Milano (2010), Ştefan Pop și-a început cariera internațională în 2009, cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell’Opera di Roma, în celebra producție a lui Franco Zefirelli. A interpretat apoi Nemorino din L’Elisir d’amore (Trieste, Hamburg, Zurich), Elvino din La Sonnambula (Viena), Cassio din Otello (Zurich), Ducele de Mantova din Rigoletto (Seul, Paris). În luna iunie 2014 a debutat în ”La Boheme” la Salle Pleyel în Paris (versiune în concert).

A cântat alături de mari nume ale operei, printre care Angela Gheorghiu, Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Elena Moșuc, Sonya Yoncheva, Placido Domingo, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson, sub conducerea muzicală a unor importanţi dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Placido Domingo, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino.
În stagiunea următoare va cântă la Opera din Frankfurt (La Sonnambula, decembrie 2014 – ianuarie 2015), la Opera din Hamburg (La Traviata, aprilie 2015), la Opera din Tel Aviv (L’elisir d’amore, martie 2015) și va debuta în rolul lui Don Ottavio din Don Giovanni la Opera Națională din Paris, în ianuarie 2015.

Foto:  Lucian Enasoni, © Salzburger Festspiele / Monika Rittershaus

05
/04
/18

Se împlinesc, astăzi, 24 de ani de la moartea Kurt Cobain. Solistul şi fondatorul grupului Nirvana avea 27 de ani atunci când s-a sinucis (s-a împușcat în cap) pe 5 aprilie 1994 în vila lui din Seattle. Opt ani mai târziu,  ultima înregistrare în studio a trupei Nirvana, “You Know You’re Right”,  a fost scoasă pe piaţă ajungând pe prima poziție a clasamentelor din întreaga lume.

04
/04
/18

Muzicianul Mike Godoroja (53 de ani), cunoscut și ca realizator de emisiuni de radio și televiziune de profil blues, jazz sau rock, fondator al Mike Godoroja & Blue Spirit, a militat mereu ca românii să rămână în România. El ne-a oferit un interviu special în acest an al centenarului Marii Uniri.

03
/04
/18

Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu își dau o nouă întâlnire cu publicul la Sala Radio joi, 5 aprilie, de la ora 19.00, într-un concert de excepție alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului japonez Naoto Otomo. Concertul va debuta într-o notă muzicală inspirată din repertoriul japonez contemporan, cu lucrarea Triptyque pentru orchestră de coarde, de Yasushi Akutagawa.

30
/03
/18

Pianistul Horia Mihail pleacă din nou la drum într-un turneu naţional extraordinar. În perioada 9 aprilie – 8 mai va susţine 18 recitaluri în 17 orașe din țară. Pianul călător ediția a opta marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregătit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu.

30
/03
/18

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține concertul extraordinar de Paște duminică, 1 aprilie, de la ora 18:00, la Ateneul Român. Nelipsit din tradiția evenimentelor de sărbători pe care celebrul ansamblu coral românesc le susține neîntrerupt de 55 de ani, concertul din acest an coincide cu sărbătoarea Floriilor în calendarul ortodox și cu Paștele pentru creștinii de rit catolic.

29
/03
/18

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, va avea loc în perioada 13-16 septembrie 2018. Festivalul va aduce în fața publicului din mai multe cartiere ale Capitalei proiecții, concerte, evenimente și ateliere pentru copii și tineri, atât în clădiri cu istorie și tradiție, cât și în spații neconvenționale.

28
/03
/18

Cel mai longeviv festival de jazz din România își așteaptă spectatorii la Sibiu în a doua jumătate a lunii mai. În perioada 17-20 mai 2018, Piața Mare va vibra în acorduri de jazz, în cadrul celei de-a 48-a ediții a Sibiu Jazz Festival.

26
/03
/18

Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional, printr-un nou turneu –  ArgEnTango Tradițional –, derulat în luna martie 2018, în 10 orașe din România și Germania, și care ajunge marți, 27 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, în concertul de închidere a turneului.

26
/03
/18

Într-o zi de 26 martie (1827) se stingea din viață, la vârsta de 56 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și mai influenți compozitori din toate timpurile. Ludwig van Beethoven a murit din cauza unei ciroze hepatice în locuința sa mizeră din Viena, într-o dezordine de nedescris.

23
/03
/18

Un domn de culoare încântător și o... "wonderful version of All Of Me". Live in Frankfurt , in timpul Festivalului Musikmesse de la Frankfurt

22
/03
/18

„Extraordinar ! Eşti printre cei mai mari din lume!” (Sergiu Celibidache), „Îl ascultam fascinaţi…” (Le Monde), „Dan Grigore face parte din categoria pianiştilor de superclasă.” (Tagesspiegel)... Filarmonica „George Enescu” dedică concertele de astăzi, 22 martie și vineri, 23 martie 2018, pianistului Dan Grigore, care aniversează 60 de ani de activitate.

21
/03
/18

Sâmbătă, 31 martie 2018, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Auditorium a Muzeului Național de Artă al României (Str. Știrbei Vodă nr. 1), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, în colaborare cu Centrul Național de Artă Tinerimea Română, cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, cu sprijinul Kaufland România, al Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Muzeului Național de Artă al României, și în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe,  Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național George Enescu, Wagner Arte Frumoase și Povești,  Floria.ro, organizează cea de-a V-a ediție a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.