Tom si Jerry au luat cu asalt Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/tom-si-jerry-au-luat-cu-asalt-teatrul-metropolis/

Teatrul Metropolis a găzduit în acest weekend doi criminali: pe Tom şi pe Jerry. Când spui Tom si Jerry te gândeşti automat la personajele din desene animate. La un şoarece şi la o pisică. Însă la Teatrul Metropolis nu au avut loc urmăriri prin bucătăria stăpânei, ci s-a derulat un joc mult mai periculos, cu crime şi cu violenţă.

Un articol de Andrada Văsii|1 octombrie 2013

Teatrul Metropolis a găzduit în acest weekend doi criminali: pe Tom și pe Jerry. Când spui Tom si Jerry te gândești automat la personajele din desene animate. La un șoarece și la o pisică.

Însă la Teatrul Metropolis nu au avut loc urmăriri prin bucătăria stăpânei, ci s-a derulat un joc mult mai periculos, cu crime şi cu violenţă.

Florin Piersic Jr. şi Paul Ipate, adică Tom si Jerry

Scenele decurg cu viteză, iar recuzita se schimbă la fel de rapid. Povestea lui Tom, un ucigaș cu experiență, se desfășoară sub ochii spectatorilor. Totul începe cu muzică şi cu Paul Ipate care stă în picioare și te invită să iei parte la spectacol. Cum ai putea spune nu?

Atmosfera antrenantă este o notă definitorie a producției Tom si Jerry. Regizorul Florin Piersic Jr. spune că în piesa lui Rick Cleveland miza nu e o bucată de cașcaval sau o farfurie cu lapte. „Tom și Jerry sunt oameni care omoară oameni. Singura asemănare cu desenele animate stă în situațiile comice.  Tom și Jerry e o comedie extrem de neagră, la care o să râzi cu lacrimi. De crocodil.”

Tom si Jerry

Tom si Jerry: de la stânga la dreapta – Laurențiu Bălănescu, Florin Piersic Jr., Paul Ipate

Firul narativ îi plimbă pe cei doi prin mai multe scene ale crimei și îi pune față în față cu Laurențiu Bănescu (victima lor perpetuă). Poveștile sunt scurte, pline de înțelesuri, iar un simplu bol de cereale poate deveni o armă (sau nu).

Două personaje cu filozofii diferite de viață, doi criminali care învață unul de la cealălalt. Povestea lor se desfășoară pe o perioadă lungă de timp, iar fiecare trece prin mari schimbări emoționale. Crimele au diferite efecte asupra acestora, iar spectatorii devin complicii celor doi.

Citiţi şi: INTERVIU Paul Ipate: „Există o umilinţă a meseriei de actor“

Cât de grea este viața unui om care omoară oameni? Sau cât de ușoară? Pot doi criminali să lege o prietenie? Dacă da, până unde? Dacă nu, de ce? Florin Piersic  Jr. a încercat să ofere un răspuns pentru toate întrebările.

După ce vizionezi spectacolul te întrebi dacă mai există vreo curiozitate referitoare la viața de criminal pe care regizorul a dezvoltat-o în subiectul producției. Răspunsul îl veţi găsi singuri.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani.

Foto credit: Maria Ştefănescu, spectacolul Tom si Jerry

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.