Tom si Jerry au luat cu asalt Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/tom-si-jerry-au-luat-cu-asalt-teatrul-metropolis/

Teatrul Metropolis a găzduit în acest weekend doi criminali: pe Tom şi pe Jerry. Când spui Tom si Jerry te gândeşti automat la personajele din desene animate. La un şoarece şi la o pisică. Însă la Teatrul Metropolis nu au avut loc urmăriri prin bucătăria stăpânei, ci s-a derulat un joc mult mai periculos, cu crime şi cu violenţă.

Un articol de Andrada Văsii|1 octombrie 2013

Teatrul Metropolis a găzduit în acest weekend doi criminali: pe Tom și pe Jerry. Când spui Tom si Jerry te gândești automat la personajele din desene animate. La un șoarece și la o pisică.

Însă la Teatrul Metropolis nu au avut loc urmăriri prin bucătăria stăpânei, ci s-a derulat un joc mult mai periculos, cu crime şi cu violenţă.

Florin Piersic Jr. şi Paul Ipate, adică Tom si Jerry

Scenele decurg cu viteză, iar recuzita se schimbă la fel de rapid. Povestea lui Tom, un ucigaș cu experiență, se desfășoară sub ochii spectatorilor. Totul începe cu muzică şi cu Paul Ipate care stă în picioare și te invită să iei parte la spectacol. Cum ai putea spune nu?

Atmosfera antrenantă este o notă definitorie a producției Tom si Jerry. Regizorul Florin Piersic Jr. spune că în piesa lui Rick Cleveland miza nu e o bucată de cașcaval sau o farfurie cu lapte. „Tom și Jerry sunt oameni care omoară oameni. Singura asemănare cu desenele animate stă în situațiile comice.  Tom și Jerry e o comedie extrem de neagră, la care o să râzi cu lacrimi. De crocodil.”

Tom si Jerry

Tom si Jerry: de la stânga la dreapta – Laurențiu Bălănescu, Florin Piersic Jr., Paul Ipate

Firul narativ îi plimbă pe cei doi prin mai multe scene ale crimei și îi pune față în față cu Laurențiu Bănescu (victima lor perpetuă). Poveștile sunt scurte, pline de înțelesuri, iar un simplu bol de cereale poate deveni o armă (sau nu).

Două personaje cu filozofii diferite de viață, doi criminali care învață unul de la cealălalt. Povestea lor se desfășoară pe o perioadă lungă de timp, iar fiecare trece prin mari schimbări emoționale. Crimele au diferite efecte asupra acestora, iar spectatorii devin complicii celor doi.

Citiţi şi: INTERVIU Paul Ipate: „Există o umilinţă a meseriei de actor“

Cât de grea este viața unui om care omoară oameni? Sau cât de ușoară? Pot doi criminali să lege o prietenie? Dacă da, până unde? Dacă nu, de ce? Florin Piersic  Jr. a încercat să ofere un răspuns pentru toate întrebările.

După ce vizionezi spectacolul te întrebi dacă mai există vreo curiozitate referitoare la viața de criminal pe care regizorul a dezvoltat-o în subiectul producției. Răspunsul îl veţi găsi singuri.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani.

Foto credit: Maria Ştefănescu, spectacolul Tom si Jerry

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.

20
/07
/17

Astăzi, 20 iulie, de la ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul său roman pentru copii, O vară cu Isidor, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital.

19
/07
/17

Romanul „Fiica Estului” (traducere din limba spaniolă de Mariana Sipoș) a fost publicat la Editura Polirom în anul 2017.

19
/07
/17

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ținut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului și de recomandările din social media.

19
/07
/17

La finele anului 2016, Franța își arăta gratitudinea față de Vladimir Cosma într-un spectacol aniversar unic. Peste 3.500 de persoane au aplaudat, în picioare, la finalul concertului triumfal al compozitorului român, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, prin care acesta aniversa, la Palatul Congreselor din Paris, 50 de ani de activitate artistică de succes.

19
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Pentru a reda încărcătura uriaşă – deopotrivă istorică şi simbolică – a cunoscutei Bătălii de la Dunkerque din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Christopher Nolan aruncă în luptă un arsenal maiestuos în acest nou film al său, „Dunkirk”.