Tonitza – „Flori“ evaluat la 28.000 – 30.000 de euro, scos la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/tonitza-flori-evaluat-la-28-000-30-000-de-euro-scos-la-licitatie/

Tonitza a semnat tabloul „Flori”, iar lucrarea va fi scoasă la vânzare joi, la casa de licitaţii Goldart, cu un preţ estimat între 28.000 şi 30.000 de euro.

Un articol de Andrada Văsii|4 noiembrie 2013

Tonitza a semnat tabloul „Flori“, iar lucrarea va fi scoasă  la vânzare joi, la casa de licitaţii Goldart, cu un preţ estimat între 28.000 şi 30.000 de euro.

De asemenea, vor fi scoase la licitaţie tablourile „Crăiţe”, de Gheorghe Petraşcu, cu un preţ estimativ cuprins între 19.000 şi 23.000 de euro, „Case pe deal”, de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, cu un preţ estimativ de 1.600 – 2.200 de euro, şi „Nalbe”, de Nicolae Tonitza, cu preţul estimat între 15.000 şi 20.000 euro.

Totodată, picturile „Marea la Gura Portiţei”, de Eugen Voinescu, având un preţ estimativ între 2.200 şi 2.800 de euro, şi „Balcic”, de Alexandru Popp, estimată la 1.900 – 2.200 de euro, vor fi disponibile amatorilor de artă lângă cea a lui Tonitza.

Realizări de marcă ale unor designeri contemporani, dar şi remarcabile creaţii plastice, definitorii pentru arta modernă şi contemporană, sunt reunite în actuala licitaţie a casei Goldart, toate având ca numitor comun rigoarea, stilul, fantezia.

 Tonitza Licitatie Goldart

„Crăiţe“, semnat Gheorghe Petraşcu, va fi scos la vânzare alături de tabloul lui Tonitza

Artefactele grupului de designeri selectate de brandul „Dizainăr” sunt revelatorii pentru un segment important al designului contemporan. Riguroase prin formă şi concept, obiectele ieşite din atelierele „Old New Design”, „201 Design Studio”, „Care? Cutare” şi cele semnate de Alexandru Ghilduş, Anca Fetcu, Dragoş Motică, Gabriel Geller sunt indispensabile artefacte cotidiene, dar şi creaţii artistice de un bun gust desăvârşit, în caracterizarea cărora stilul riguros şi plăsmuirea ludică au o pondere însemnată.

Dintre pictorii contemporani care figurează în actuala sesiune lângă Tonitza, Florin Şuţu se distinge prin forţa evocatoare a creaţiei sale. De la maestrul său, I. Sălişteanu, şi-a însuşit preocuparea pentru problemele de ordin tehnic, în care vădeşte pondere şi spirit lucid, notează Mediafax.

Licitaţia organizată de casa Goldart va avea loc joi, de la ora 19.00, la Hotelul Marshal Garden.

Foto credit: Casa Goldart, licitaţie Tonitza

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.