Cele mai elegante mirese din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-cele-mai-elegante-mirese-din-toate-timpurile/

Grace Kelly, actriţa americană devenită prinţesă de Monaco prin căsătoria ei cu prinţul Rainier de Monaco, ocupă primul loc în topul celor mai elegante mirese din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2014

Topul a fost realizat pe baza unui sondaj publicat în revista Brides, editată de grupul Condé Nast. Clasamentul a fost întocmit în funcţie de notele primite de rochiile de mireasă pe care diverse femei celebre le-au purtat în zilele în care s-au căsătorit, informează independent.co.uk.

Grace Kelly nu a purtat în ziua nunţii sale, în 1956, o rochie de mireasă realizată de un creator de modă celebru. Rochia ei, care a avut un design clasic, a fost creată de Helen Rose, o croitoreasă din industria cinematografică.

Catherine, ducesa de Cambridge, ocupă locul al doilea, graţie rochiei sale de mireasă – creată de Sarah Burton, directorul de creaţie al casei Alexander McQueen.

Elizabeth Taylor & Conrad Hilton

Elizabeth Taylor & Conrad Hilton

Rochia pe care ducesa Catherine a purtat-o în ziua în care s-a căsătorit cu prinţul William al Marii Britanii, în aprilie 2011, este considerată de mulţi specialişti o replică modernă a rochiei de mireasă purtată de Grace Kelly.

Pe locul al treilea se află Carolyn Bessette, care s-a căsătorit cu John F Kennedy Jr. pe 21 septembrie 1996. Rochia ei de mireasă a fost creată de designerul american Narciso Rodriguez.

Victoria Beckham, fostă cântăreaţă pop devenită designer de modă, ocupă locul al patrulea, graţiei rochiei sale de mireasă, creată de Vera Wang, pe care a purtat-o în ziua nunţii ei cu fotbalistul David Beckham în 1999.

Elizabeth Taylor apare de două ori în acest clasament. Celebra actriţă ocupă locul al cincilea cu rochia pe care a purtat-o la prima ei căsătorie (din cele şapte), cu magnatul hotelier Conrad Hilton, în 1950, şi locul al 15-lea pentru al treilea ei mariaj, cu producătorul de film Mike Todd, în 1957.

Priscilla Wagner, Diana Spencer şi Madonna Ciccone, în TOP 20

Priscila Wagner & Elvis Presley

Priscila Wagner & Elvis Presley

Topul 20 al celor mai elegante mirese din toate timpurile este completat de Courtney Cox (cu David Arquette), Salma Hayek (cu Francois-Henri Pinault), Priscilla Wagner (cu Elvis Presley), Mia Farrow (cu Frank Sinatra), prinţesa Anne (cu căpitanul Mark Phillips), Diana Spencer (cu prinţul Charles), Madonna Ciccone (cu Sean Penn), regina Elizabeth (cu prinţul Philip), Barbara Beaton (cu Alec Hambro), Elizabeth Taylor (cu Mike Todd), Jeanne Biegger (cu Dean Martin), Katie Holmes (cu Tom Cruise), Biana Perez-Mora Macias (cu Mick Jagger), Jacqueline Bouvier (cu John F. Kennedy) şi Farrah Fawcett (cu Lee Majors).

În mod surprinzător, în acest clasament nu au reuşit să pătrundă supermodelul britanic Kate Moss, care a purtat în ziua nunţii ei o rochie de mireasă cu un design vintage, creată de John Galliano, şi nici starleta americană Kim Kardashian, care a purtat la nunta ei cu rapperul Kanye West o rochie a casei Givenchy creată de designerul Ricardo Tisci.

Foto: Grace Kelly, Cele mai elegante mirese din toate timpurile  – wikipedia, facebook, cinemgaia

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.