Cele mai elegante mirese din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-cele-mai-elegante-mirese-din-toate-timpurile/

Grace Kelly, actriţa americană devenită prinţesă de Monaco prin căsătoria ei cu prinţul Rainier de Monaco, ocupă primul loc în topul celor mai elegante mirese din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2014

Topul a fost realizat pe baza unui sondaj publicat în revista Brides, editată de grupul Condé Nast. Clasamentul a fost întocmit în funcţie de notele primite de rochiile de mireasă pe care diverse femei celebre le-au purtat în zilele în care s-au căsătorit, informează independent.co.uk.

Grace Kelly nu a purtat în ziua nunţii sale, în 1956, o rochie de mireasă realizată de un creator de modă celebru. Rochia ei, care a avut un design clasic, a fost creată de Helen Rose, o croitoreasă din industria cinematografică.

Catherine, ducesa de Cambridge, ocupă locul al doilea, graţie rochiei sale de mireasă – creată de Sarah Burton, directorul de creaţie al casei Alexander McQueen.

Elizabeth Taylor & Conrad Hilton

Elizabeth Taylor & Conrad Hilton

Rochia pe care ducesa Catherine a purtat-o în ziua în care s-a căsătorit cu prinţul William al Marii Britanii, în aprilie 2011, este considerată de mulţi specialişti o replică modernă a rochiei de mireasă purtată de Grace Kelly.

Pe locul al treilea se află Carolyn Bessette, care s-a căsătorit cu John F Kennedy Jr. pe 21 septembrie 1996. Rochia ei de mireasă a fost creată de designerul american Narciso Rodriguez.

Victoria Beckham, fostă cântăreaţă pop devenită designer de modă, ocupă locul al patrulea, graţiei rochiei sale de mireasă, creată de Vera Wang, pe care a purtat-o în ziua nunţii ei cu fotbalistul David Beckham în 1999.

Elizabeth Taylor apare de două ori în acest clasament. Celebra actriţă ocupă locul al cincilea cu rochia pe care a purtat-o la prima ei căsătorie (din cele şapte), cu magnatul hotelier Conrad Hilton, în 1950, şi locul al 15-lea pentru al treilea ei mariaj, cu producătorul de film Mike Todd, în 1957.

Priscilla Wagner, Diana Spencer şi Madonna Ciccone, în TOP 20

Priscila Wagner & Elvis Presley

Priscila Wagner & Elvis Presley

Topul 20 al celor mai elegante mirese din toate timpurile este completat de Courtney Cox (cu David Arquette), Salma Hayek (cu Francois-Henri Pinault), Priscilla Wagner (cu Elvis Presley), Mia Farrow (cu Frank Sinatra), prinţesa Anne (cu căpitanul Mark Phillips), Diana Spencer (cu prinţul Charles), Madonna Ciccone (cu Sean Penn), regina Elizabeth (cu prinţul Philip), Barbara Beaton (cu Alec Hambro), Elizabeth Taylor (cu Mike Todd), Jeanne Biegger (cu Dean Martin), Katie Holmes (cu Tom Cruise), Biana Perez-Mora Macias (cu Mick Jagger), Jacqueline Bouvier (cu John F. Kennedy) şi Farrah Fawcett (cu Lee Majors).

În mod surprinzător, în acest clasament nu au reuşit să pătrundă supermodelul britanic Kate Moss, care a purtat în ziua nunţii ei o rochie de mireasă cu un design vintage, creată de John Galliano, şi nici starleta americană Kim Kardashian, care a purtat la nunta ei cu rapperul Kanye West o rochie a casei Givenchy creată de designerul Ricardo Tisci.

Foto: Grace Kelly, Cele mai elegante mirese din toate timpurile  – wikipedia, facebook, cinemgaia

14
/06
/17

“Am comis cel mai grav dintre păcatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit”, spunea Jorge Luis Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, care se stingea din viață pe 14 iunie 1986.

13
/06
/17

Miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) găzduiește lansarea romanului „Iată-mă” de Jonathan Safran Foer, una dintre cele mai aşteptate cărţi Humanitas Fiction din această vară şi bestseller al editurii la Bookfest 2017, din care vă invităm să descoperiți un fragment.

13
/06
/17

Tocmai a avut loc la Bulandra premiera spectacolului „Pe lacul auriu” (de Ernest Thompson), în regia maestrului Dinu Cernescu. E un spectacol de modă veche și bună.

13
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Exilul românesc a cunoscut o paletă extrem de variată de persoane. La 1848, revoluționarii s-au refugiat în Franța sau în alte țări europene, preocupați de soarta Principatelor și ducând cu tenacitate o campanie de informare despre români și aspirațiile lor.

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.