Top Cultura, cu Răzvan Theodorescu – o nouă emisiune-magazin, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-cultura-cu-razvan-theodorescu-o-noua-emisiune-magazin-la-tvr/

Începând cu acest sfârşit de săptămână – în fiecare sâmbătă, de la ora 14.10, la TVR 2 şi TVR HD -, TVR dă startul unui nou program al acestei primăveri: Top Cultura. Săptămânal, pe parcursul a 100 de minute, telespectatorii pot urmări un magazin cultural, prezentat de Eveline Păuna, cu participarea extraordinară a academicianului Răzvan Theodorescu.

Un articol de Petre Ivan|14 martie 2014

Începând cu acest sfârşit de săptămână – în fiecare sâmbătă, de la ora 14.10, la TVR 2 şi TVR HD -, TVR dă startul unui nou program al acestei primăveri: Top Cultura. Săptămânal, pe parcursul a 100 de minute, telespectatorii pot urmări un magazin cultural, prezentat de Eveline Păuna, cu participarea extraordinară a  academicianului Răzvan Theodorescu.

Împreună, cei doi aduc publicului cele mai noi şi interesante ştiri, evenimente şi informaţii, precum şi invitaţi din toate zonele culturii româneşti. În fiecare ediţie de Top Cultura noutăţile culturale şi subiectele de interes prezentate în reportaje speciale sunt comentate de invitaţii din studio.

Sâmbătă, 15 martie, prima ediţie Top Cultura abordează două subiecte principale: ce (mai) înseamnă termenul „Divă” (devalorizat în ultimii ani), precum şi despre „Alterdans” şi manifestul său artistic.

Primul subiect este ilustrat de reportajul semnat de Marius Constantinescu: „A fi sau a nu fi „DIVĂ”, ce face o trecere în revistă a câtorva dintre cele mai strălucitoare figuri ale secolului trecut, multe dintre ele in imagini exclusive deţinute de TVR.

Discuţiile pe acest subiect vor fi purtate cu invitaţii din studio: Ruxandra Donose, Iuliana Tudor şi Alexander Hausvater.

Top Cultura

Alexander Hausvater, invitat la prima ediţie a emisiunii Top Cultura

La cea de-a doua temă, reportajul special despre „Alterdans” realizat de Bogdana Pascal  este comentat de invitaţii din studio: Gigi Căciuleanu şi Lari Giorgescu. Gigi Căciuleanu, personalitate complexă, a studiat dansul la Bucureşti, s-a perfecţionat la Moscova, iar reputatia de coregraf a câştigat-o în Franţa.

După ce a dansat pe cele mai importante scene din lume, Gigi Căciuleanu vine acum la TVR 2 pentru a vorbi despre manifestul alterdansului, poetica şi inteligenţa mişcarii, precum şi despre motoarele care îi animă creaţia.

Foto cu Top Cultura , Eveline Păuna şi Răzvan Theodorescu – TVR

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.