Trofeul NexT 2013 merge în Portugalia
https://www.ziarulmetropolis.ro/trofeul-next-2013-merge-in-portugalia/

Scurtmetrajul „Și viii plâng”/ „Os Vivos Tambem Choram” / „The Living Cry Too”, regizat de Basil da Cunha a fost desemnat marele câştigător al celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT.

Un articol de Andrada Văsii|15 aprilie 2013

Scurtmetrajul „Și viii plâng”/ „Os Vivos Tambem Choram” / „The Living Cry Too”, regizat de Basil da Cunha a fost desemnat marele câștigător al celei de-a șaptea ediții a Festivalului Internațional de Film NexT.

Juriul format din Chris Tidman, Roar Skau Olsen, Michèle Driguez, Hervé Le Phuez şi Radu Jude au decis acordarea Trofeului pentru scurtmetrajul portughez „pentru măiestria cu care acest film prezintă o ficțiune dramatică filtrată prin lentila documentarului, transformând realitatea oamenilor și locurilor într-o experiență metafizică”. Premiul pentru cel mai bun film, în valoare de 2000 de euro a fost oferit de ArCub. În plus, CineLabs România a oferit filmului „Și viii plâng” servicii digitale de post-producție în valoare de 2000 de dolari.

Ceremonia de închidere

Cea de-a VII-a ediție a celui mai important festival de scurt și mediu metraj din România, NexT, și-a desemnat câștigătorii. Ceremonia de închidere a avut loc sâmbătă seara la Cinema Studio din centrul Capitalei, în prezența a peste 400 de invitați, printre ei numărându-se :  actorul Vlad Ivanov, actrițele Ilinca Goia, Ada Condeescu și Ioana Flora, regizorul Cătălin Mitulescu și criticul de film Irina Margareta Nistor.

 Cea mai bună regie

La gala de închidere de aseară, premiul „Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie i-a fost acordat regizorului spaniol Chema García Ibarra, realizatorul filmului „Mister” / „Misterio”. Cineastul a fost desemnat câștigător „pentru felul în care prezintă un punct de vedere specific asupra vieții, folosind în mod eficient constrângerile formatului de scurtmetraj și pentru folosirea excepțională a umorului și suprarealismului.”

Cea mai bună coloană sonoră        

Premiul „Andrei Toncu” pentru Cea mai bună coloană sonoră a fost acordat sound designer-ului Ioan Filip, pentru filmul „Treizeci”. Jurații au motivat alegerea făcută, declarând că distincția a fost acordată „pentru felul în care folosește sunetele pentru a elabora povestea și a o face mai consistentă și mai tangibilă și pentru felul frumos în care muzica diegetică este transformată în muzică de film.”

Premiile de regie și sound design, în valoare de 1000 de euro fiecare, au fost oferite de ArCub.

Cel mai bun scurtmetraj

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc din competiția NexT 2013 a fost câștigat de filmul „Betoniera”, în regia lui Liviu Săndulescu și produs de Mandragora. Distincția i-a fost acordată „pentru felul în care transformă o situație măruntă și ridicolă din viața reală într-o poveste relevantă pentru condiția umană în epoca modernă.” Premiul constă într-un cec de 1000 de euro, oferit de postul de televiziune ShortsTV și servicii de post-producție în valoare de 3500 euro, oferite de Abis Studio.

Mențiunea specială

Mențiunea specială a Juriului a fost acordată filmului britanic „Noapte bună” / „Good Night”, realizat de Muriel D’Ansembourg, „pentru performanța deosebită a întregii distribuții”.

Premiul publicului

Premiul publicului pentru Film românesc a fost câștigat de scurtmetrajul realizat de Adrian Silișteanu – „Șanțul” și constă în două săptămâni de promovare intensivă pe fațada media Cocor. Premiul publicului pentru Film străin a fost acordat lui „Kaiser & König”, realizat de Timon Mondersohn. Câștigătorul din Germania a primit din partea Sony o cameră video Sony HDR-AS15 Action Cam.

Câștigătorul unui loc în Juriul Tânăr „Emile Cantillon”

Andrei Luca a câștigat un loc în Juriul Tânăr „Emile Cantillon” al celei de-a 28-a ediții a Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur (27 septembrie – 4 octombrie 2013). Cronica realizată de tânărul student la UNATC pentru filmul „Toată lumea din familia noastră” în cadrul concursului de critică de film, organizat de Festivalul NexT și partenerul său, Namur IFF a fost desemnată câștigătoare sâmbătă seara. Juriul acestui concurs a fost format din Dana Duma, Ileana Bîrsan și Răzvan Penescu.

 Info:

Publicul poate revedea filmele câștigătoare la NexT 2013 duminică, 14 aprilie, la Cinema Studio, începând cu ora 20:00.

Biletele și abonamentele pentru proiecțiile Festivalului de Film NexT pot fi achiziționate online de pe www.eventbook.ro şi de la Libraria engleza Anthony Frost, dar şi de la casele de bilete ale cinematografelor Studio, Corso şi Patria.

Foto credit: NexT Film Festival

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

09
/11
/17

Cel de-al doilea sezon al unuia dintre cele mai titrate seriale ale toamnei, „Un Comportament Adecvat/ Good Behavior”, se lansează în România pe 20 noiembrie, de la ora 22.00. Cu această ocazie postul de televiziune TNT va declara Ziua Națională a Comportamentului Adecvat.