Ultimul Zburator cutreieră România
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-cutreiera-romania/

Protagoniştii şi echipa de producţie a filmului independent „Ultimul Zburator”, selectat la Bruxelles International Fantasy Film Festival, pornesc în caravana de promovare a peliculei.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2014

Protagoniștii și echipa de producție a filmului independent „Ultimul Zburator”, selectat la Bruxelles International Fantasy Film Festival, pornesc în caravana de promovare a peliculei.

Cinema City și InterComFilm Distribution pornesc alături de protagoniștii și echipa de producție a filmului „Ultimul Zburător” într-o caravană de promovare a celui mai nou film românesc, selectat la Bruxelles International Fantasy Film Festival 2014.

Producția cinematografică debutează cu o primă proiecție în Arad în data de 8 februarie la Cinema City Atrium (la ora 19:30) și Cinema City Galleria (la ora 21:00).

Caravana îi va aduce pe actorii Constantin Cotimanis, Iulia Verdeș, Gabriel Duțu, pe regizorul Ovidiu Georgescu, scenaristul Mihai Mănescu și scenograful Octavian Iosif în cinematografele Cinema City din București, Arad, Timișoara, Cluj și Ploiești.

Ultimul Zburator

Afişul filmului Ultimul Zburator

Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe actori și pe membrii echipei de filmare, care vor susține sesiuni de întrebări și răspunsuri înainte de proiecția filmului.

“Ne bucurăm să vedem că se conturează din ce în ce mai multe proiecte cinematografice inedite și că producătorii filmelor românești pășesc curajos dincolo de granițele dramelor clasice românești.

Îi invităm pe toți iubitorii genului fantasy și nu numai să îi cunoască pe cei care au făcut posibil acest proiect și să urmărească o poveste de dragoste atipică, acum în pragul Zilei Îndrăgostiților”, afirmă Mălina Sandu, Brand Manager Cinema City România.

După vizionarea specială din data de 8 februarie de la Arad, caravana va continua în cinematografele Cinema City din: Timișoara (9 februarie), Cluj Iulius (10 februarie), București (14 februarie) și Ploiești (15 februarie).

Filmul „Ultimul Zburător” face parte din trilogia Promissum, prin care realizatorii își propun să popularizeze trei dintre cele patru mituri fundamentale românești: zburătorii, ielele și Miorița.

”Vrem să mutăm atenția publicului din România dinspre vampirii din filmele americane către poveștile fantastice din mitologia noastră”, a declarat Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, cu prilejul proiecției pentru presă a peliculei, care a avut loc acum o săptămână la Cinema City Cotroceni.

Filmul spune povestea parcă desprinsă dintr-o nuvelă fantastică scrisă de Mircea Eliade – de altfel, pe genericul de final al peliculei este precizat că mentorul echipei de filmare este scriitorul român – , a ultimului Zburător, Zanoni (Gabi Duțu), care se îndrăgostește de Eliza (Iulia Verdeș), o cântăreață aflată la începutul carierei sale.

Pelicula atrage prin elementele de contemporaneitate – acțiunea începe în anul 2012, într-o lume în care magia a fost demult uitată –, prin imagine, efecte speciale și calitatea sunetului, precum și prin modalitățile inedite depromovare, printre care se numără și o aplicație pentru Windows 8 dezvoltată cu ajutorul Microsoft.

Foto cu Ultimul Zburator – Cinemagia

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.