Un an de teatru cum n-ai mai vazut
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-an-de-teatru-cum-n-ai-mai-vazut/

Teatrul În Culise sărbătoreşte un an de existenţă! Între 30 Noiembrie şi 2 Decembrie vă aşteptăm la casa din Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 să vă bucuraţi de un maraton al spectacolului, unde veţi putea viziona cele mai bune producţii ale teatrului. Intrarea la eveniment este liberă şi se va face pe bază de rezervare. […]

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2012

Teatrul În Culise sărbătoreşte un an de existenţă! Între 30 Noiembrie şi 2 Decembrie vă aşteptăm la casa din Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 să vă bucuraţi de un maraton al spectacolului, unde veţi putea viziona cele mai bune producţii ale teatrului. Intrarea la eveniment este liberă şi se va face pe bază de rezervare.

În numai un an de existenţă, Teatrul În Culise a reuşit să se afirme în lumea spectacolului printr-un număr mare de producţii de calitate (peste 15 titluri de spectacol), atestate de cele mai importante festivaluri de teatru din Bucureşti şi din ţară (Festivalul Internaţional de Teatru Scurt Oradea, Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, Festivalul Teatrelor de Buzunar, Noaptea Teatrului Independent).

Actorii care au devenit un brand. Cristian Bajora (regizor) şi Ştefan Nistor (actor) sunt cei care, prin fonduri proprii, au pus bazele Teatrului În Culise – un teatru „altfel”, cu spectacole neconvenţionale şi actuale, care nu oferă spectatorului o simplă poveste spusă pe scenă, ci o experienţă de neuitat, pe care nu o regăseşti în alt spaţiu independent. Spectacolele din Culise aduc aproape de public noţiunea de „happening” şi urmăresc acelaşi traseu promovând un gen original de teatru, foarte bine conturat de către directorii teatrului. Deşi foarte tânăr, regizorul Cristian Bajora a reuşit să constituie şi să menţină constantă o trupă de actori talentaţi (pe care îi regăsiţi în producţiile În Culise). Fără nume mari şi fără bani mulţi, tinerii actori din Culise au reuşit să-şi pună amprenta pe fenomenul teatral independent din Bucureşti devenind un brand cunoscut în rândul consumatorilor de teatru („nebunii frumoşi din Culise”). De remarcat şi comunitatea artistică formată în acest spaţiu, care oferă posibilitatea spectatorilor de a interacţiona cu artiştii într-un cadru informal, în pub-ul de la parterul teatrului.

Vă invităm călduros la o călătorie teatrală originală, plină de umor şi atât de actuală! Între 30 Noiembrie şi 2 Decembrie sărbătoreşte împreună cu noi UN AN DE TEATRU CUM N-AI MAI VĂZUT! Intrarea la eveniment este liberă şi se va face pe baza de rezervări. Locuri limitate.

 

Din program:

Vineri, 30 Noiembrie

Ora 18:00

Frumoasa Călătorie a Urşilor Panda – Romatic-Filosofic-Drama-Comedie

De Matei Vişniec

Regia Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Cosmina Soare

Ora 21:00

Impro-Show ÎnCulise

Cu: Paul Alexandru, Ionuţ Iftimiciuc, Laura Marin, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Ştefan Nistor


Sâmbătă, 1 Decembrie

Ora 15:00

Insula Femeilor – Comedie

De Valeriu Butulescu

Regia: Cristian Bajora

Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmuş, Cosmina Soare, Dana Cojan, Florin Frăţilă, Paul Alexandru

Ora 18:00

Trei Piese Scurte Fără Sex – Tragicomedie

Texte: Theo Herghelegiu, Rodrigo Garcia, Aldo Nicolaj

Regia: Cristian Bajora

Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad

Ora 21:00

Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu – Comedie

După texte de Matei Vişniec

Regia Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Ionuţ Iftimiciuc, Maria Popovici, Ioana Chelmuş

Ora 24:00

Scrisori către Rita – The Show – Comedie Erotică

De Ştefan Caraman

Regia: Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici


Duminică, 2 Decembrie

Ora 15:00

 Dublura – Spectacol Invitat

Text şi Regie: Petru Ionescu

Cu: Silvia Codreanu, Virgil Constantin, Gabriela Hamzescu

Ora 18:00

 Cum se zice – Comedie

De Roberto Mazzucco

Regia: Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ionuţ Iftimiciuc.

Ora 21:00

 Spectatorul Condamnat la Moarte – Comedie

De Matei Vişniec

Regia: Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Maria Popovici, Laura Marin, Ioana Chelmuş, Paul Alexandru, Alexandru Banciu.

11
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Războaiele, revoluțiile, schimbarea regimului politic influențează mai totdeauna destinul oamenilor. Un absolvent al liceului Sf. Sava ar fi devenit, probabil, un merituos scriitor român, continuând acea serie strălucită manifestată între războaie și străinătatea i-ar fi fost doar loc de vacanță. Înstrăinarea silită avea însă să joace un rol de căpetenie în modelarea celui prea bine cunoscut ca poet, prozator, eseist și traducător de valoare europeană. E vorba de Vintilă Horia (1915-1992), absolvent al Facultății de Drept din București și al celei Catolice de literatură din Paris.

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

10
/06
/17

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei „Theater der Zeit” - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.

09
/06
/17

„Mă simt jenată când aud laude”, spune actriţa Tora Vasilescu într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, realizat la Cluj-Napoca. Ea va primi Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Gala de închidere care va avea loc sâmbătă seară.

09
/06
/17

Teatrul Metropolis prezintă în luna iunie spectacolul „Secretul doctorului Honigberger” după Mircea Eliade, în regia lui Dragoș Galgoțiu, spectacol ce va face parte din seria teatrală „Misterele Bucureștiului”. Premiera spectacolului va avea loc miercuri 14 iunie 2017,de la ora 19:00.

09
/06
/17

Renumitul regizor, scenarist și producător austriac Ulrich Seidlvine la TIFFcu cel mai nou film al său.Safari va fi proiectat în prezența sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de o discuție despre film.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

09
/06
/17

De Staat este o trupă olandeză de rock alternativ, ce a debutat în 2009 cu albumul „Wait for Evolution” și, la scurt timp după aceea, a fost prezentă pe toate scenele importante din Olanda și la festivaluri precum Lowlands și Pinkpop, iar la nivel internațional, la festivalurile Sziget și Glastonbury. În 2013 au lansat albumul „I_CON”, care a primit premiul Edison, cel mai prestigios premiu în materie de muzică din Olanda.

09
/06
/17

CINEPUB prezintă la TIFF Proiecția Specială Să mori rănit din dragoste de viață (regia: Mircea Veroiu), oferă Premiul Publicului în cadrul Zilelor Filmului Românesc și sprijină secțiunea Umbre-Scurtmetraje (Shadows Shorts) prin conceptul creativ al campaniei de promovare si producerea video-ului de promovare.

08
/06
/17

“Karamazovii” de Horia Lovinescu și Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, adaptare a romanului “Frații Karamazovi” de F.M. Dostoievski este cea de-a cincea premieră propusă de Teatrul Mic în această stagiune, după poemul teatral rock, ”Deșteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache și pe muzica live a trupei FiRMA; ”Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag; “Familia Fără Zahăr”, în regia lui Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional Replika și ”Singularity”, coproducție cu Teatrul de Artă București, în regia Marianei Cămarășan.