Un artist roman a avut parte de un debut international
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-artist-roman-a-avut-parte-de-un-debut-international/

Volumul „Four Doors and Other Stories” al scriitoarei A.G. Billig, apărut în format eBook la editura britanică MP Publishing, este primul debut literar internaţional al unui autor român care apare direct în limba engleză şi este disponibil pe tot mapamondul. Cartea conţine 12 povestiri scurte ce au temă principală iubirea şi a fost lansată în […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

Volumul „Four Doors and Other Stories” al scriitoarei A.G. Billig, apărut în format eBook la editura britanică MP Publishing, este primul debut literar internaţional al unui autor român care apare direct în limba engleză şi este disponibil pe tot mapamondul.

Cartea conţine 12 povestiri scurte ce au temă principală iubirea şi a fost lansată în Marea Britanie pe 13 noiembrie.

A.G. Billig a început să scrie la vârsta de opt ani, însă a decis să se dedice în exclusivitate activităţii literare la începutul lui 2012. În aprilie, înarmată cu patru dintre cele mai bune povestiri ale sale, traduse în limba engleză, a plecat la Londra, pentru a participa la unul dintre evenimentele de referinţă ale industriei de gen,”London Book Fair”. La sfârşitul lui iunie 2012, tânăra scriitoare a semnat cu MP Publishing, în Douglas, capitala Isle of Man, Marea Britanie, primul ei contract în calitate de scriitoare.

Scriitoarea spune că dincolo de satisfacţia personală izbânda ei îi va motiva şi pe alţi tineri să îşi urmeze visele şi va contribui la schimbarea mentalităţii conform căreia lumea anglo-saxonă este un bastion de necucerit pentru scriitorii români.

„Din păcate, în peste 90% din cazuri, mass-media prezintă o imagine deformată a României şi a românilor, cultivându-se imaginea unui popor decăzut, gregar şi plin de defecte. Se vorbeşte prea puţin despre oamenii de valoare – numeroşi, de altfel, şi prea mult despre personaje neinteresante. Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm asta, pornind de la un simplu gând şi trecând la fapte. Mă bucur că volumul va fi promovat şi în Statele Unite de către o agenţie de PR din Los Angeles. Înseamnă o bilă albă în plus pentru ţara în care m-am născut”, spune A.G. Billig, citată în comunicat.

A.G. Billig s-a născut în Bucureşti, dintr-un tată francez şi mamă româncă. Este absolventă a Universităţii Bucureşti, Facultatea de limbi şi literaturi străine şi a urmat cursurile Masterului de comunicare şi relaţii publice, în cadrul SNSPA. La începutul anului 2012, după o carieră de succes în mass-media şi comunicare, revine la vocaţia descoperită în copilărie: scrisul.

A.G. este o persoană extrovertită, căreia îi place să călătorească, să facă sport şi să danseze. Locuieşte în Bucureşti şi lucrează deja la următorul volum, un roman inspirat de călătoria iniţiatică pe care a făcut-o în Brazilia, în 2010.

Sursa: Agerpres

Citiţi şi:
21
/08
/17

„Eu nu am devenit actor, eu m-am născut actor“ - Toma Caragiu; „Eu nu pot să mă despart de scenă“ - Jean Constantin. Într-o zi de 21 august, la diferenţă de doi ani, se năşteau doi dintre cei mai mari actori români.

21
/08
/17

Concertul de închidere al festivalului Vara Magică va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român și va avea în centru Orchestra de Tineret a Olandei (National Youth Orchestra (NJO), Netherland) care va cânta sub bagheta lui Mark Wigglesworth, solist Alexander Sitkovetsky (vioară) un program ce cuprinde Wagner - Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version), Korngold - Concertul pentru vioară şi orchestra, Stravinsky - Petrushka (versiunea 1911).

20
/08
/17

MEMORIA CULTURALĂ Ultimul interviu, ultimul rol în teatru și în film, ultimul Revelion, ultima amintire cu Toma Caragiu, actorul care s-a născut în 21 august 1925 și a murit în plină glorie la cutremurul din 4 martie 1977.

20
/08
/17

Mai sunt câteva zile până la deschiderea ediției aniversare a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate publicului bucureștean peste 40 de spectacole românești, invitate sau în competiție, producții străine, spectacole–lectură și conferințe.