Un nou album dedicat lui Claude Debussy va fi lansat de Editura Casa Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-nou-album-dedicat-lui-claude-debussy-va-fi-lansat-de-editura-casa-radio/

Albumul-eveniment „Vagul, inexplicabilul, misterul, extazul: Debussy 150. Interpretări istorice din Arhivele Radio România” va fi lansat joi seară la Librăria Humanitas Kretzulescu, informează Editura Casa Radio. La eveniment sunt invitaţi să participe: Madeleine Voicu, Grigore Constantinescu, Liana Şerbescu, Olga Grigorescu, moderator fiind Tiberiu Comandaşu, redactor muzical Editura Casa Radio. Produs de Editura Casa Radio, CD-ul […]

Un articol de Andrada Văsii|18 decembrie 2012

Albumul-eveniment „Vagul, inexplicabilul, misterul, extazul: Debussy 150. Interpretări istorice din Arhivele Radio România” va fi lansat joi seară la Librăria Humanitas Kretzulescu, informează Editura Casa Radio.

La eveniment sunt invitaţi să participe: Madeleine Voicu, Grigore Constantinescu, Liana Şerbescu, Olga Grigorescu, moderator fiind Tiberiu Comandaşu, redactor muzical Editura Casa Radio.

Produs de Editura Casa Radio, CD-ul încheie „Anul Internaţional Debussy”, propunând un original florilegiu componistic din creaţia marelui muzician francez, constituit din înregistrări-document din patrimoniul arhivistic al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Albumul reuneşte opusuri camerale de referinţă semnate de inovativul compozitor Claude Debussy, celebrat în 2012 de UNESCO la împlinirea a 150 de ani de la naştere, redate – pentru prima dată pe CD – în performanţe de neuitat, datorate unor artişti care au marcat scena românească şi internaţională de-a lungul timpului.

Melomani din toate generaţiile pot (re)asculta sonatele pentru vioară şi pian, pentru violoncel şi pian, pentru flaut, violă şi harpă, pagini din preludiile pentru pian în interpretarea unor instrumentişti precum violonistul Ion Voicu, violoncelistul Radu Aldulescu, flautistul Vasile Jianu, pianiştii Maria Fotino, Carlo Zecchi, Silvia Şerbescu, Albert Guttman, sau pot aprecia inegalabila voce a lui Valentin Teodorian într-o înregistrare rară (acompaniat la pian de Lisette Georgescu), menţionează sursa citată.

 

Sursa: Agerpres

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.