UNATC organizeaza a patra editie a Scolii de Duminica
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-organizeaza-a-patra-editie-a-scolii-de-duminica/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” organizează, începând din 9 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, „Şcoala de Duminică”, unde pasionaţii de teatru şi film îşi pot „exersa visele” sau îmbogăţi aptitudinile, îndrumaţi de profesori ai universităţii.  Potrivit unui comunicat al UNATC remis AGERPRES, cursurile „Şcolii de Duminică” oferă, timp de […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” organizează, începând din 9 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, „Şcoala de Duminică”, unde pasionaţii de teatru şi film îşi pot „exersa visele” sau îmbogăţi aptitudinile, îndrumaţi de profesori ai universităţii.

 Potrivit unui comunicat al UNATC remis AGERPRES, cursurile „Şcolii de Duminică” oferă, timp de 10 duminici, pentru toţi cei care doresc, indiferent de vârstă, profesie sau experienţă, un cadru profesionist de pregătire teoretică şi practică celor care vor să dobândească noţiuni elementare şi practici avansate în arta actorului, expresia vorbirii, regie de teatru, actorie de film, scenografie, dans contemporan, tap dance şi arta magiei.

Înscrierile se pot face până pe 8 decembrie, de luni până vineri, între orele 11,00 şi 16,00, la Rectoratul UNATC sau online.

În sesiunea de iarnă 2012 – 2013 a „Şcolii de Duminică” se vor susţine următoarele cursuri „Arta actorului” – conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi asist. univ. dr. Mihai Brătilă, „Educaţia şi expresia vorbirii” – lect. univ. dr. Viorica Vatamanu, „Actorie de film” – lect. univ. dr. Florin Kevorkian, „Dans contemporan şi expresivitate corporală” – lect. univ. dr. Lorette Enache, „Scenografia şi arta costumului” – conf. univ. dr. Adriana Raicu, „Iniţiere în arta actorului. Workshop intensiv pentru tineri” (12-18 ani) – asist. univ. dr. Dana Rotaru, „Tap dance (Step)” curs pentru profesionişti (actori, dansatori, balerini) – lect. univ. dr. Felicia Dalu, „Abordarea regizorală a textului dramatic după metoda regizorului rus Tovstonogov” – conf. univ. dr. Maria Ganeva, şi „Iniţiere în arta magiei” – Andrei Teaşcă, actor şi magician, fondatorul Teatrului de Magie din România şi preşedintele Federaţiei Române de Iluzionism şi Magie.

La finalul cursului, fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat şi recunoscut de UNATC.

„Şcoala de Duminică” este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de pregătirea profesională sau de experienţă, girat de UNATC, care îşi propune să implementeze un model educaţional bazat pe câteva noţiuni de bază: accesul la cultură şi la noţiuni fundamentale din domeniile de referinţă teatru şi film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informaţiilor de specialitate şi formarea unui mod de a gândi teatral şi cinematografic.

Sursa: Agerpres

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.