UNATC organizeaza a patra editie a Scolii de Duminica
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-organizeaza-a-patra-editie-a-scolii-de-duminica/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” organizează, începând din 9 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, „Şcoala de Duminică”, unde pasionaţii de teatru şi film îşi pot „exersa visele” sau îmbogăţi aptitudinile, îndrumaţi de profesori ai universităţii.  Potrivit unui comunicat al UNATC remis AGERPRES, cursurile „Şcolii de Duminică” oferă, timp de […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” organizează, începând din 9 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, „Şcoala de Duminică”, unde pasionaţii de teatru şi film îşi pot „exersa visele” sau îmbogăţi aptitudinile, îndrumaţi de profesori ai universităţii.

 Potrivit unui comunicat al UNATC remis AGERPRES, cursurile „Şcolii de Duminică” oferă, timp de 10 duminici, pentru toţi cei care doresc, indiferent de vârstă, profesie sau experienţă, un cadru profesionist de pregătire teoretică şi practică celor care vor să dobândească noţiuni elementare şi practici avansate în arta actorului, expresia vorbirii, regie de teatru, actorie de film, scenografie, dans contemporan, tap dance şi arta magiei.

Înscrierile se pot face până pe 8 decembrie, de luni până vineri, între orele 11,00 şi 16,00, la Rectoratul UNATC sau online.

În sesiunea de iarnă 2012 – 2013 a „Şcolii de Duminică” se vor susţine următoarele cursuri „Arta actorului” – conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi asist. univ. dr. Mihai Brătilă, „Educaţia şi expresia vorbirii” – lect. univ. dr. Viorica Vatamanu, „Actorie de film” – lect. univ. dr. Florin Kevorkian, „Dans contemporan şi expresivitate corporală” – lect. univ. dr. Lorette Enache, „Scenografia şi arta costumului” – conf. univ. dr. Adriana Raicu, „Iniţiere în arta actorului. Workshop intensiv pentru tineri” (12-18 ani) – asist. univ. dr. Dana Rotaru, „Tap dance (Step)” curs pentru profesionişti (actori, dansatori, balerini) – lect. univ. dr. Felicia Dalu, „Abordarea regizorală a textului dramatic după metoda regizorului rus Tovstonogov” – conf. univ. dr. Maria Ganeva, şi „Iniţiere în arta magiei” – Andrei Teaşcă, actor şi magician, fondatorul Teatrului de Magie din România şi preşedintele Federaţiei Române de Iluzionism şi Magie.

La finalul cursului, fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat şi recunoscut de UNATC.

„Şcoala de Duminică” este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de pregătirea profesională sau de experienţă, girat de UNATC, care îşi propune să implementeze un model educaţional bazat pe câteva noţiuni de bază: accesul la cultură şi la noţiuni fundamentale din domeniile de referinţă teatru şi film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informaţiilor de specialitate şi formarea unui mod de a gândi teatral şi cinematografic.

Sursa: Agerpres

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.