VIDEO A treia ediţie a festivalului „Strada de C’Arte“ va avea loc între 21 şi 28 septembrie, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-a-treia-editie-a-festivalului-strada-de-carte-va-avea-loc-intre-21-si-28-septembrie-in-bucuresti/

Festivalul cultural în aer liber Strada de C’Arte se va desfăşura între 21 şi 28 septembrie, în Bucureşti. Timp de opt zile, bucureştenii şi vizitatorii Capitalei vor beneficia de cea mai amplă ofertă de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Festivalul cultural în aer liber Strada de C’Arte se va desfăşura între 21 şi 28 septembrie, în Bucureşti. Timp de opt zile, bucureştenii şi vizitatorii Capitalei vor beneficia de cea mai amplă ofertă de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit.

Strada Boteanu se transformă într-o zonă pietonală, găzduind cel mai mare târg de carte în aer liber din Bucureşti. Cele mai importante edituri şi librării, recitaluri de poezie, concerte live de blues şi jazz, lansări de carte, ateliere de reciclare, proiecţii de filme, dezbateri, expoziţii de arhitectură şi artă contemporană, instalaţii de carte şi ateliere de pictură şi desen dedicate copiilor oferă participanţilor un program unic.

Mii de titluri românești

Editurile prezente la târgul de carte pe Strada Boteanu oferă vizitatorilor şi de această dată mii de titluri româneşti şi străine. Iubitorii de literatură vor putea participa la lansări de carte în Foaierul de Lectură şi sunt invitaţi la recitalurile şi concertele live din Rampa de Jazz şi Poezie, coordonată de Agenţia de Carte.

În apropierea statuii ecvestre, câţiva tineri artişti au imaginat o instalaţie de carte pe care o vor asambla în timpul festivalului.

În Aula BCU „Carol I” vor fi proiectate filme româneşti şi se vor juca piese de teatru, cu intrare liberă. Institutul Aspen România pregăteşte Festivalul Ideilor – o simfonie a ideilor la confluenţa de culturi, care se va desfăşura atât în Aula Bibliotecii, cât şi în Salonul Carol, notează Mediafax.

Evenimentul cuprinde o serie de dialoguri pe teme culturale, identitare şi de diaspora, la care sunt invitaţi mari artişti de la Festivalul George Enescu şi personalităţi prezente la Bucharest Forum 2013.

Artă urbană neconvențională

Pe Strada Boteanu, tinerii pasionaţi din echipa Reciclare Creativă vor pune imaginaţia vizitatorilor la treabă, în încercarea de a crea artă urbană din deşeuri. Iar cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de la Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă, vor putea participa la ateliere de modelaj şi desen, lectură la iarbă verde, precum şi la concursuri de pictură şi colaj pe Strada Copiilor (în faţa Bisericii Boteanu).

Galateca (str. C.A. Rosetti nr. 2-4) îşi va cuceri vizitatorii cu o expoziţie a artistului norvegian Timon Botez, o suită de activităţi inedite pentru copii (teatru de păpuşi, scriere creativă, colaj şi altele) şi lansarea-eveniment a unui nou DVD semnat Grigore Leşe. Galeria este avanpost al conceptului Henwood Library, iar titlurile renumitei edituri vor fi disponibile atât în gallery shop, dar şi într-un stand-instalaţie de carte în perimetrul festivalului.

Pentru cei care vor să se relaxeze, Strada de C’Arte pregăteşte terase efemere încadrate de monumentele istorice impunătoare, cu accente moderne de muzică şi acces liber la reţeaua wireless.

Foto credit: Strada de C’Arte (Site)

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.