VIDEO Angela Gheorghiu vrea ca informaţiile despre relaţia sa cu Alagna să fie publicate doar cu acordul lor
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-angela-gheorghiu-vrea-ca-informatiile-despre-relatia-sa-cu-alagna-sa-fie-publicate-doar-cu-acordul-lor/

Angela Gheorghiu nu se află în niciun fel de litigiu cu Roberto Alagna şi doreşte ca, în viitor, orice fel de informaţie legată de relaţia cu tenorul, fie personală, fie profesională, să fie făcută publică numai cu consimţământul prealabil al amândurora.

Un articol de Andrada Văsii|15 august 2013

Angela Gheorghiu nu se află în niciun fel de litigiu cu Roberto Alagna şi doreşte ca, în viitor, orice fel de informaţie legată de relaţia cu tenorul, fie personală, fie profesională, să fie făcută publică numai cu consimţământul prealabil al amândurora.

Potrivit biroului de presă al artistei, declaraţia vine în contextul speculaţiilor apărute în ultimul timp în presa din România. Tenorul Roberto Alagna a declarat, la începutul lunii iulie, că acuzaţiile de violenţă domestică pe care fosta sa soţie Angela Gheorghiu i le-a adus în publicaţia The Independent nu au o bază reală şi sunt defăimătoare, artistul precizând că avocaţii săi se ocupă de această situaţie.

„Acuzaţiile de violenţă conjugală publicate într-un articol apărut în ediţia de marţi (2 iulie, n.r.) a publicaţiei The Independent şi care au fost preluate intens de presa din toată lumea sunt fără fundament şi defăimătoare. Din acest moment, situaţia este în mâinile avocaţilor”, a anunţat atunci Roberto Alagna pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, pe pagina de Facebook a lui Alagna era menţionat faptul că avocaţii artistului vor acţiona în acest caz atât în Franţa, cât şi în Marea Britanie.

Angela Gheorghiu a declarat într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Independent şi publicat pe 2 iulie că a fost victima violenţei domestice timp de mai mulţi ani, că fostul ei soţ, tenorul Roberto Alagna, a fost violent cu ea chiar în faţa familiei ei, iar uneori soprana nu putea cânta din cauza acestor abuzuri.

Această mărturisire va şoca iubitorii de operă din lumea întreagă, deoarece Gheorghiu şi Alagna, care au divorţat recent, erau văzuţi ca fiind cuplul de aur al operei.

The Independent,
publicaţie

Alagna este unul dintre cei mai apreciaţi tenori din lume, Gheorghiu, este, de asemenea, un star al operei mondiale.

Posh şi Becks ai operei

Atunci când Gheorghiu s-a căsătorit cu tenorul, în 1996, povestea lor plină de pasiune a ţinut primele pagini ale publicaţiilor de gen. Au cântat împreună atât pe scenă, cât şi în înregistrări. Cu o relaţie tumultuoasă, Gheorghiu şi Alagna au fost consideraţi, scria The Independent, „Posh şi Becks ai operei (Victoria şi David Beckham, n.r.)”.

La începutul acestui an, Angela Gheorghiu a anunţat, într-un interviu acordat Mediafax, că va divorţa de Roberto Alagna. „Am fost foarte înţelegătoare cu Roberto în ceea ce priveşte această chestiune, pentru că, altfel, în Franţa (unde locuieşte tenorul), acest lucru ar fi o mare problemă pentru el”, a declarat soprana pentru The Independent. „În România, am vrut ca relaţia noastră să se termine cât mai repede posibil. Semnezi câteva foi şi «ciao, arrivederci». Pentru că nu am vrut să am o relaţie cu un asemenea om”, a spus artista.

„Sunt lucruri pe care le accepţi în viaţă de la bărbatul tău, dar nu am vrut să continuu să trăiesc cu ideea că bărbatul de lângă mine este violent. Basta! Am spus tot ce puteam spune, am făcut tot ce era de făcut, până în ultimul moment. Mi-am spus mie însămi că nu este adevărat, că nu pot accepta că aşa ceva mi se întâmplă… acum accept şi gata. Un asemenea om nu se va schimba niciodată”, a adăugat soprana română pentru The Independent.

Era violent şi în faţa familiei mele şi în faţa familiei lui. Eu am trecut prin lucrurile acestea. Este pagina cea mai neagră din povestea vieţii mele. Ani de zile am refuzat să cred, am spus că va fi bine… lucruri pe care ţi le spui mereu. Dar este ca o boală. Chiar dacă eşti cel mai furios om din lume, să îţi loveşti soţia… este imposibil. Să faci asta în faţa tatălui tău, în faţa fratelui tău şi ei să nu spună nimic? Aşa a fost viaţa mea.

Angela Gheorghiu,
soprană

„Acum sunt diferită. În ziua în care am acceptat că trebuie să divorţez de Roberto, sunt sigură că adevărata mea persoană a ieşit la suprafaţă. Nu pot să mă mai prefac. M-am prefăcut prea mult şi am suferit prea mult. Basta! Acum este timpul să fiu cinstită cu mine”, a spus soprana.

Contactată ulterior de The Independent, Marinella Alagna, sora şi agentul lui Roberto Alagna, a refuzat să comenteze aceste declaraţii. „Nu avem timp pentru prostii de genul acesta”, a spus ea.

Soprana română Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu, notează Mediafax.

Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.

Foto credit: Angela Gheorghiu (Facebook)

24
/07
/18

Ediţia 2018 a Cursurilor de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite la Brăila între 30 iulie şi 5 august de soprana Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului și Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée, așezate sub Înaltul Patronaj UNESCO, reunind un număr record de aproape 100 de tinere talente din mai multe ţări, are dubla semnificaţie de-a celebra Centenarul Marii Uniri şi totodată cei 650 de ani de atestare documentară a Brăilei. Şi o a treia: comemorarea unuia dintre geniile creaţiei muzicale, Gioachino Rossini, la 150 de ani de la trecerea sa la cele veşnice.

20
/07
/18

După un prim weekend de spectacole cu un număr record de participanți, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! (13 iulie - 5 august) continuă cu noi producții internaționale programate în perioada 21-22 iulie, în puncte centrale din oraș.

16
/07
/18

„Martha Graham”, cea mai cunoscută companie americană de dans, vine la  Întâlnirile JTI! În cadrul celei de-a nouăsprezecea ediții a „Întâlnirilor JTI”, „Martha Graham Dance Company” va prezenta, pe 19 septembrie, ora 20:00, la Teatrul Național București, cinci momente coregrafice: Lunca întunecată (Dark Meadow), Extaz (Ekstasis), Lamentație – Variațiuni (Lamentation - Variations), Cursa în labirint (Errand into the maze) și Ținutul împădurit (Woodland).

10
/07
/18

Chiar dacă “Zbornaia” lui Putin a ratat, la mustață, semifinalele Cupei Mondiale organizate pe teren propriu, viața la Moscova continuă să se desfășoare în ritm normal, "departe de 'Zgomotul și Furia' lumii dezlănțuite", ori de știrile londoneze despre agentul neurotoxic Novichok.

10
/07
/18

Trei muzicieni în plină ascensiune pe scenele internaționale, laureați ai competiției din 2014 – violonistul Ștefan Tarara, pianistul Josu de Solaun și violoncelista Eun-Sun Hong – ­­deschid ediția 2018 a Concursului Internațional „George Enescu” cu un Concert de Gală sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Prețurile biletelor sunt între 55 și 45 de lei.

10
/07
/18

Joi, 12 iulie, începe Gărâna Jazz Festival, ediția cu numărul 22 – un festival iubit pentru starea de spirit la care contribuie, deopotrivă, muzica, peisajul splendid, gastronomia și farmecul satului bănățean.

07
/07
/18

A șaptea ediție Bucharest Jazz Festival se va încheia duminică, 8 iulie. Scena principală a festivalului din Piața George Enescu prezintă nume noi ale jazzului local și internațional și artiști de Grammy din America, Europa, America de Sud și Asia.

06
/07
/18

Louis Armstrong, în anul 1961, cântându-i soției sale, Lucille Wilson*, în fața Piramidei lui Keops, una din Cele 7 Minuni ale Lumii. Louis Armstrong s-a stins din viață acum 47 de ani, într-o zi de 6 iulie.

04
/07
/18

Noul documentar „Maria By Callas” aduce pe marile ecrane povestea vieții faimosei cântărețe de operă la patru decenii de la moartea sa. Fiind vorba despre debutul său ca regizor, Tom Volf s-a folosit de interviuri, fotografii și scrisori care i-au aparținut lui Callas pentru a-i reconstitui povestea de viață. Documentarul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma, ajungând și la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

02
/07
/18

Finalul lunii iunie a adus în Bucureștiul torid două zile de festival în care muzica contemporană a răsunat din Aula Muzeului „George Enescu”. Desfășurat în perioada 18-19 iunie 2018, festivalul CIMRO DAYS a propus publicul bucureștean o întâlnire cu noile creații și noii creatori români.

29
/06
/18

Aceasta este fenomenala prestație a australianului Christian Li, câștigătorul premiului întâi la Menuhin Competition 2018. Micuțul australian în vârstă de zece ani a împărțit prima poziție a prestigioasei competiții muzicale rezervată juniorilor (și găzduită de Geneva) cu Chloe Chua din Singapore.