VIDEO Concerte cu Taraf de Haidouks şi Lemon Bucket Orkestra, pe 25 iulie, la Muzeul Ţăranului din Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-concerte-cu-taraf-de-haidouks-si-lemon-bucket-orkestra-pe-25-iulie-la-muzeul-taranului-din-capitala/

Taraf de Haidouks, Lemon Bucket Orkestra şi Taraful de la Mârşa vor concerta, pe 25 iulie, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Taraf de Haidouks, Lemon Bucket Orkestra şi Taraful de la Mârşa vor concerta, pe 25 iulie, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Finalul spectacolului va fi marcat de un jam-session lăutăresc română-canadian al celor trei formaţii. Singura Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super-Band a oraşului Toronto, aşa cum se descriu artiştii, The Lemon Bucket Orkestra s-a născut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge, dintr-o discuţie între un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian.

În doar câteva luni, cvartetul iniţial a crescut într-un band sănătos de nu mai puţin de 14 artişti, câştigându-şi reputaţia ca unul dintre cele mai explozive şi petrecăreţe grupuri canadiene. Cu o componenţă cosmopolită, aducând membri din multe colţuri ale lumii (Ucraina, Franţa, Mexic, India, Olanda Portugalia etc.), LBO au un repertoriu la fel de pestriţ, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste zece ţări est-europene.

Muzică de taraf

De asemenea, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român va răsuna muzica Taraf de Haidouks. „Cel mai bun grup de muzicieni romi din lume”, după cum i-a numit cotidianul londonez The Independent, „oameni extraordinari”, după cum afirma starul Johnny Depp, Taraf de Haidouks reprezintă, de peste două decenii, un adevărat fenomen artistic mondial, notează Mediafax.

Constituit oficial în urmă cu 25 de ani, celebritatea grupului Taraf de Haidouks a cunoscut o ascensiune fulminantă, imediat după prima ieşire peste hotare, realizată în anul 1988.

Şapte albume de studio, sute de materiale video şi audio, turnee pe toate meridianele globului, emisiuni TV, documentare şi unele dintre cele mai importante premii internaţionale, printre care şi prestigiosul BBC World Music Award, înmânat de Johnny Depp, s-au adăugat de-a lungul timpului impresionantului portofoliu al acestor muzicieni.

Concerte în diferite locuri

Taraf de Haidouks a fost invitat să concerteze în cele mai prestigioase locuri, alături de mari nume ale muzicii mondiale. Concertele de la Sala Olympia şi Opera Garnier din Paris, alături de Sir Yehudi Menuhin, cele de la Carnegie Hall din New York, Covent Garden Royal Opera din Londra şi Teatrul Wuppertal – Pina Bausch, precum şi colaborările cu diverse orchestre filarmonice din întreaga lume au consolidat reputaţia grupului.

Totodată, celor două formaţii li se va alătura Taraful de la Mârşa. Liderul Tarafului de la Mârşa este nea Vasile Dinu. Acesta are 77 de ani şi o voce inconfundabilă.

A devenit cunoscut publicului larg prin apariţia în hitul formaţiei Zdob şi Zdub „Dimineaţa pe răcoare”, dar şi de sine stătător, cu taraful său, cântând prin toată Europa, de exemplu, în Germania, la Expoziţia Universală de la Hanovra din anul 2000, în Franţa, Elveţia, Cehia, Rusia şi Moldova.

Info:

La finalul concertului, cele trei formaţii se vor reuni pe scenă pentru un jam-session lăutaresc româno-canadian.

Preţul unui bilet pentru acest show este de 25 de lei.

Foto credit: Lemon Bucket Okestra (Site)

25
/05
/18

Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmatde proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

24
/05
/18

Vineri, 1 iunie (de la ora 11.00), de Ziua Internaţională a Copilului, părinții melomani sunt așteptați împreună cu cei mici la Sala Radio, la un concert educativ. Copiii se vor putea bucura de un repertoriu antrenant și accesibil, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

16
/05
/18

Ați visat să dansați prin Paris precum Gene Kelly în pelicula ”Un american la Paris” sau să vă pierdeți printre zgârie norii din New York în timp vă răsună în urechi ”Rhapsody in Blue”, ambele compuse de Gershwin? Sau poate v-ați amuzat cu scamatoriile ucenicului vrăjitor interpretat de celebrul personaj Mickey Mouse în desenul animat ”Fantasia” (1940), realizat de Walt Disney? Dacă vă surâde oricare dintre aceste trei propuneri, grăbiți-vă să vă asigurați un loc la concertul programat vineri, 18 mai (de la ora 19.00), la Sala Radio.

13
/05
/18

La cea de-a 48-a ediție a Sibiu Jazz Festival, vom întâlni artiști din toate colțurile lumii ce vor trezi la viață jazz-ul! Timp de 4 zile Piața Mare din Sibiu va deveni nucleul acestui stil.

11
/05
/18

Fundaţia Calea Victoriei organizează miercuri, 23 mai, de la ora 19:00, un eveniment special pentru ubitorii de poezie şi muzică. Cei prezenți la eveniment vor putea asculta cele mai frumoase versuri de dragoste interpretate de actriţa Daniela Nane pe muzica unor compozitori celebri, Rahmaninov şi Piazzolla. La pian, Ioana Maria Lupaşcu.

11
/05
/18

România nu se va afla sâmbătă în finala Eurovision 2018, după ce trupa „The Humans” nu a reuşit să obţină un punctaj suficient din partea juriilor de specialitate (din 20 de ţări) şi telespectatorilor. Acest eşec exclude astfel ţara noastră din rândul celor şase state care în ultimii 14 ani au reuşit să se califice de fiecare dată în ultimul act al concursului.

10
/05
/18

Pe 9 mai, de Ziua Europei și la chemarea președintelui Europa Nostra, Placido Domingo, de a celebra prin acțiuni culturale în spiritul Odei Bucuriei de Ludwig van Beethoven un monument al patrimoniului arhitectonic din fiecare țară a Europei, SoNoRo Conac a oferit două concerte publicului constanțean în Cazinoul din Constanța.

09
/05
/18

Symphactory Orchestra împreună cu dirijorul Tiberiu Soare, Camerata Regală dirijată de Daniel Jinga, pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa, soprana Iulia Isaev, tenorul Alin Stoica, violonista Cristina Anghelescu și violoncelistul Octavian Lup, alături de academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române oferă un regal în cinstea Zilei Europei, la Casa Artelor 'Dinu Lipatti'.

07
/05
/18

Pianistul Horia Mihail a susținut în perioada 9 aprilie – 7 mai 2018 turneul extraordinar Pianul Călător, cu 18 recitaluri în 17 orașe din țară. Pianul Călător ediția a opta a marcat 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregătit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu.

05
/05
/18

De 6 ani, JazzTM aduce la Timișoara cele mai relevante nume ale jazz-ului mondial. Iată o parte dintre invitații din acest an.

02
/05
/18

7 zile de festival, 5 zile de concerte în Piața George Enescu,  evenimente conexe zilnice la ARCUB și un nou concurs de jazz la Bucharest Jazz Festival 2018.  Festivalul care aduce în fiecare vară la București legende ale jazzului internațional în concerte și ateliere cu acces liber pentru public, Bucharest Jazz Festival anunță datele și o parte din lineup-ul ediției din acest an.

02
/05
/18

În seara de 4 mai, de la ora 19.00, Radio România şi Goethe-Institut vă invită la concertul „Game Heroes” de la Sala Radio ca să vă convingeţi că jocurile video şi muzica clasică… chiar se potrivesc.