VIDEO De 1 Iunie, Cişmigiul Copiilor este Capitala Veseliei
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-de-1-iunie-cismigiul-copiilor-este-capitala-veseliei/

Pe 1 Iunie, Parcul Cişmigiu se transformă, din nou, într-un Univers al Copilăriei. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti face ca aici totul să devină posibil pentru cei mici.

Un articol de Andrada Văsii|29 mai 2013

Pe 1 Iunie, Parcul Cişmigiu se transformă, din nou, într-un Univers al Copilăriei. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti face ca aici totul să devină posibil pentru cei mici.

Aceştia sunt invitaţi să treacă graniţa dintre poveste şi realitate, alături de personaje din basme celebre, clovni şi incredibili magicieni. Totul e colorat şi vesel, pretutindeni muzica îi înconjoară, paşii de dans îi cuceresc, iar jocurile şi concursurile îi aşteaptă să participe.

De asemenea, de la ora 12.00 (la intrarea din Bulevardul Elisabeta), o trupă de majorete, acompaniată de un impresionant corp de fanfară, dă startul unei parade a veseliei.

Teatru pentru copii și familie

Pentru pici, mămici, tătici, şi chiar pentru bunici, în această zi ArCuB a pregătit un adevărat maraton artistic: pe scenele amplasate lângă lac şi Foişor, vă întâlniţi cu trupele teatrelor Ţăndărică şi Ion Creangă, cu Akka Show, Pur Anima, Pif Paf, Gestual Art, Curcubeul Vesel, cu Profesorul de joacă Leon Magdan şi Teatrul de Magie, cu eroi îndrăgiţi şi peripeţiile lor, în spectacole pline de farmec. Motanul încălţat, Lumea magică a lui Peter Pan, Miţi şi Piţi, Elefănţelul curios, Scufiţa Roşie şi Cenuşăreasa sunt doar câteva dintre spectacolele de teatru prezente la Cişmigiul Copiiilor.

1 Iunie este o zi în care copiii îşi pot manifesta liber imaginaţia şi pofta de joacă în rolul de eroi salvatori (la Corabia Piraţilor), de iubitori ai necuvântătoarelor (la Ferma Animalelor) – şi de cercetaşi sau mari sportivi – în spaţiile unde sunt amplasate jocurile gonflabile.

Ateliere speciale pentru copii

În Cişmigiul Copiilor, nimeni nu stă deoparte – toată lumea se distrează! Indiferent de vârstă, toţi copiii talentaţi şi harnici sunt invitaţi să-şi descopere şi să dea curs aptitudinilor în cadrul atelierelor de creaţie. Acestea vor fi diverse, pe gustul tuturor: ateliere de limbi străine (coordonate de Shakespeare School si Echo Kids), ateliere de reciclare creativă şi creaţie păpuşi, atelierele Fun Science, un atelier de Origami (pe Aleea Trandafirilor), cursuri de desen (sub supravegherea unor artişti plastici), un atelier de pictură pe figurine din ipsos, un atelier de fotografie şi, pentru micuţii plini de ritm şi energie, un vesel workshop de percuţie.

Costume speciale pentru participanți

Bineînţeles, pentru o zi de sărbătoare, trebuie adoptată o ţinută potrivită: toţi participanţii doritori vor fi gătiţi de sărbătoare (la Foişor), prin îndemânarea hair-stylist-ilor şi a specialiştilor în face-painting. Frumos aranjaţi şi dichisiţi, prichindeii, care vor să imortalizeze momentul, vor putea poza pentru un grup de artişti şi caricaturişti, ce le vor crea gratuit portretele, pe Podul Artelor.

Program inedit susținut de către coruri celebre

Cum îi stă bine unei zile de sărbătoare, muzica şi dansul vor anima atmosfera. De la ora 11.00, până spre seară, peste treizeci de grupuri muzicale, solişti vocali, trupe şi şcoli de dans se vor întrece în hit-uri şi momente coregrafice, pe cele două scene.

Pentru  zece ore de show, în Parcul Cişmigiu vă aşteaptă: Corul Radio, corurile Allegretto şi Andante, grupurile Fantezia, Adagio, Amicii, Melodia, Bim Bam şi DoReMi, tinerii solişti Alexia Urtoi şi Andrei Cerbu, Denisa Trofin, Laura Arabo şi Eduard Dincă, trupele coregrafice Attitude, MondoDance, Stepy şi Lala Street şi mulţi alţii.

Ziua se va încheia cu un concert al unui invitat special: CRBL.  De la ora 20.15, la Scena Mare (de lângă Foişor), mult îndrăgita vedetă le oferă micilor bucureşteni un show inedit.

Cei cuceriţi de eveniment au posibilitatea să revină şi a doua zi, duminică, 2 iunie, la locurile de joacă, atelierele şi surprizele din Parcul Cişmigiu.

Info:

Detalii pe www.arcub.ro.

Foto credit: ArCuB (Facebook)

29
/12
/16

De sute de ani, odată cu intrarea în post, lumea românească intră într-o stare de înfrigurată aşteptare a şirului de sărbători ce durează până la Sf. Ion. Domnii fanarioţi, aflaţi pe tronurile de la Iaşi şi Bucureşti din 1711 (1716), până în 1821, au adus un plus de culoare ce aminteşţte, în mic, fastul Curţii imperiale bizantine.

26
/12
/16

Corul Armatei Roșii, al cărui director și 60 de membri se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră, reprezintă un simbol al Rusiei aplaudat pretutindeni, chiar și în zonele de conflict. Repertoriul său include astăzi mai mult de 2.000 de opere, de la cântece folclorice sau care glorifică URSS la muzica sacră, trecând prin cele mai mari hituri moderne internaționale, pe care le interpretează cu voci puternice, însoțite de coregrafii acrobatice.

26
/12
/16

CRONICĂ DE FILM Noul film al lui Damien Chazelle, „La La Land”, este în primul rând o surprinzătoare explozie de muzică și culori. Un film fermecător la suprafață, însă dulceag și convențional sub poleiala de musical care vrea să omagieze Epoca de Aur a Hollywood-ului.

26
/12
/16

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani. Cântărețul și compozitorul al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou a vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care s-a întins pe aproape patru decenii, primul său album solo "Faith", din 1987, fiind vândut în 20 de milioane de discuri și ocupând prima poziție în topuri.

22
/12
/16

Scenograful Ștefan Caragiu, decan al Facultății de Teatru al UNATC București, crede că talentul se împarte în mod egal pe generații. Consideră că studenții au dreptul și chiar obligația de a se revolta atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum trebuie.

22
/12
/16

Doi colindători scăpaţi parcă de la balamuc, după felul cum sunt costumaţi, iau cu asalt un autobuz la ora când cafelele încă nu și-au făcut pe deplin efectul. Ambii sunt îmbrăcați în cămăși de noapte de damă, albe cu floricele verzi, cu dantelă la guler și mâneci, încinși cu niște sfori groase la mijloc purtând pe capete niște căciuli din pieile unor miei, care probabil s-au născut și au murit înainte de căderea comunismului.

22
/12
/16

De Crăciun, TVR 1 a pregătit telespectatorilor săi concerte tradiţionale de colinde, dar şi ale unor vedete internaţionale, ediţii speciale ale emisiunilor postului iubite de public, întâlniri cu vedetele preferate, reportaje şi documentare în premieră. (...) Pe 25 decembrie, de la 16.00, TVR 1 oferă telespectatorilor bucuria de a rememora şlagăre ale anilor ‘70, ‘80 şi ‘90, devenite favoritele multor generaţii

22
/12
/16

Cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, care se bucură deja de şapte nominalizări la Globurile de Aur şi se poziţionează astfel ca unii dintre marii favoriţi la Oscaruri, ,,La La Land” va avea premiera în cinematografele din România pe 23 decembrie.

22
/12
/16

Într-o zi de 22 decembrie (1956) se stingea din viaţă Nicolae Labiş, unul dintre cei autentici si sensibili poeti ai literaturii romane, supranumit de criticul Eugen Simion - "buzduganul unei generatii".