VIDEO „Despre oameni şi melci“ concurează în competiţia celui mai vechi festival de film din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-despre-oameni-si-melci-concureaza-in-competitia-celui-mai-vechi-festival-de-film-din-lume/

Comedia „Despre oameni şi melci“ (r. Tudor Giurgiu) va fi prezentată pentru prima oară în Marea Britanie, în competiţia internaţională a Festivalului de Film de la Edinburgh (19-30 iunie).

Un articol de Andrada Văsii|28 iunie 2013

Comedia „Despre oameni şi melci“ (r. Tudor Giurgiu) va fi prezentată pentru prima oară în Marea Britanie, în competiția internațională a Festivalului de Film de la Edinburgh (19-30 iunie).

Înființat  în 1947, EIFF este cel mai vechi festival de film din lume şi un punct de atracţie pentru industria de film internaţională.  În ultimii ani, în cadrul festivalului au avut loc premierele unor filme precum „The Hurt Locker“, „Fish Tank“, „Man on Wire“, „Control“, „Tsotsi“, „Billy Elliot“.

În 2010, cinematografia românească a ocupat un loc important în programul EIFF, fiind prezentate productiile „Eu când vreau să fluier, fluier“ (r.FlorinȘerban), „Polițist, adjectiv“ (r. Corneliu Porumboiu) sau „Colivia“ (r. Adrian Sitaru)

Filmul românesc apreciat peste hotare

„Despre oameni și melci“ este unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimul deceniu. Producția s-a bucurat de succes şi la nivel internaţional.

Lungmetrajul a obţinut  Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia şi a câştigat trofeul secţiunii competiţionale Meeting Point (ex-aequo cu pelicula belgiană Offline, r. Peter Monsaert) din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid.

„Despre oameni si melci“ a primit și Premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European – SEEFest care s-a desfăşurat la Los Angeles în perioada 2 – 6 mai

10 filme în cursa pentru marele premiu

„Despre oameni și melci“ se află în competiția internațională a festivalului alături de alte 9 producții: „Before Snowfall“ (Norvegia, r. Hisham Zaman), „Celestial Wives of the Meadow Mari“ (Rusia, r. Alexey Fedorchenko), „Fat Shaker“ (Iran, r. Mohammad Shirvani), „I.D.“ (India, r. Kamal KM), Joy (Grecia, r. Elias Giannakakis), „Juvenile Offender“ (Coreea de Sud, r. Kang Yi-kwan), „The Last Station“ (Chile-Germania, r. Cristian Soto, Catalina Vergara), „Noche“ (Argentina, r. Leonardo Brzezicki), „A World Not Ours“ (UK-Liban-Danemarca, r. Mahdi Fleifel).

Info :

Filmul  va fi proiectat pe 28 și 29 iunie în prezența regizorului Tudor Giurgiu.

„Despre oameni şi melci“ este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).

Foto credit: „Despre oameni și melci“ (Facebook)

05
/06
/17

Marcel Iureș a primit Premiul de excelență la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Comediei Românești - festCO, în cadrul galei desfășurate duminică, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie. Trofeul și diploma i-au fost înmânate de George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie.

05
/06
/17

CRONICĂ DE FILM Nominalizat la începutul anului pentru Ursul de Aur la Berlinale şi prezentat în premieră în România la TIFF-ul clujean, „The Party”, cel mai nou film scris şi regizat de cunoscuta cineastă britanică Sally Potter, este ca un espresso: scurt, savuros şi intens.

04
/06
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA TIFF: Spaţiu dedicat în cadrul TIFF realităţii virtuale (VR – Virtual Reality) şi cinema-ului interactiv, InfiniTIFF lansează o serie de întrebări despre natura şi limitele limbajului cinematografic şi schimbările estetice pe care le presupun aceste forme inovatoare şi experimentale.

03
/06
/17

CRONICĂ DE FILM Cu siguranţă unul din cele mai îndrăzneţe şi solicitante filme de la TIFF 2017, „Austerlitz”, al regizorului ucrainean Serghei Lozniţa, ridică o întrebare fundamentală: ce mai înseamnă memoria colectivă, în acest caz a Holocaustului, în epoca turismului în masă şi a selfie-urilor la fostele lagăre naziste?

02
/06
/17

Duminică, 4 iunie Centrul Cultural “Bucovina” din Suceava, în parteneriat cu Primăria comunei CIPRIAN PORUMBESCU va acorda titlul și însemnele de Cetățean de Onoare Domnului Vlad Rădescu. Cerermonia va avea loc - în chiar satul natal al marelui compozitor - la exact 45 de ani de la începutul filmărilor neuitatei pelicule “Ciprian Porumbescu”, în care Vlad Rădescu a debutat ca protagonist.

02
/06
/17

În fiecare an, Festivalul Internaţional de Film NexT îşi propune să descopere și să sprijine evoluţia tinerilor cineaști aflați la început de drum, voci importante pentru generația lor și pentru cinematograful de mâine, exponenți ai unei comunități create în cei deja unsprezece ani de festival.

02
/06
/17

"Limitările financiare pot fi luate ca un imbold creativ, dar numai dacă integrezi constrângerile bugetare de la început în procesul creativ", afirmă Antoine Le Bos, consultant de scenariu în cadrul "Less is More", o platformă europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, care va desfăşura la TIFF un workshop.

01
/06
/17

"Poziţia copilului" este acum disponibil pe platforma Cinepub. Prilej pentru o scurtă rememorare a rolurilor esenţiale de cinema ale unei mari actriţe, Luminiţa Gheorghiu: de la "Moromeţii" şi până la acest film al lui Călin Peter Netzer, laureat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.