VIDEO Dezvăluiri despre aventura actriţei Marilyn Monroe cu Orson Welles, într-o nouă carte apărută în SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-dezvaluiri-despre-aventura-actritei-marilyn-monroe-cu-orson-welles-intr-o-noua-carte-aparuta-in-sua/

Cartea „My Lunches with Orson”, apărută în Statele Unite ale Americii, conţine o serie de conversaţii purtate de Orson Welles cu prietenul său, Henry Jaglom, la începutul anilor 1980, în care regizorul vorbea despre „aventura” sa cu Marilyn Monroe.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cartea „My Lunches with Orson”, apărută în Statele Unite ale Americii, conţine o serie de conversaţii purtate de Orson Welles cu prietenul său, Henry Jaglom, la începutul anilor 1980, în care regizorul vorbea despre „aventura” sa cu Marilyn Monroe.

Cartea este descrisă de site-ul The Millions ca fiind „plină de divertisment, captivantă pentru cei care iubesc vechile bârfe de la Hollywood”.

Humphrey Bogart – „un laş”

Potrivit dezvăluirilor din acest volum, Orson Welles (foto sus- stânga) îl considera pe actorul american Humphrey Bogart „un laş”. De asemenea, Orson Welles spunea că actriţa Katharine Hepburn „s-a culcat cu tot oraşul”. Totodată, acesta vorbea despre întâlnirile romantice pe care le avea cu tânăra Marilyn Monroe, notează Mediafax.

Jurnaliştii de la cotidianul „The Guardian“ afirmă că relaţia dintre cei doi a început în anul 1947, când actriţa abia împlinea vârsta de 21 de ani. Cartea prezintă o parte din această poveste, potrivit căreia regizorul a avut „o scurtă aventură cu Marilyn Monroe, care s-a terminat cu un mic incident; un alt bărbat a crezut că soţia lui îl înşală cu Orson Welles şi a intrat în camera în care se aflau regizorul şi Marilyn Monroe, cineastul fiind lovit în maxilar de către soţul furios”.

Povestea unui simbol

Marilyn Monroe a făcut senzaţie ca model, actriţă şi cântăreaţă, jucând într-o serie de filme cu succes de public în anii ’50 şi la începutul anilor ’60 şi devenind un sex simbol inegalabil.

Marilyn Monroe a fost o prietenă de-ale mele. Obişnuiam să mă duc cu ea la petreceri, asta înainte să devină un star… Nimeni nu se uita la Marilyn. (…) I-am prezentat-o lui Darryl (Zanuck, un producător în vogă la Hollywood), şi a spus «Ce fată minunată», după care a spus să îl las în pace, că are destule astfel de feţe în stoc, cu 125 de dolari pe săptămână. Apoi, după şase luni, Darryl o plătea pe Monroe cu 400.000 de dolari.

Orson Welles,
regizor

Marilyn a murit pe 5 august 1962 din cauza unei supradoze de barbiturice, circumstanţele decesului ei, clasat oficial drept „sinucidere probabilă”, nefiind însă complet elucidate.

George Orson Welles (1915- 1985) a fost un regizor de film şi teatru, actor, scenarist, distribuitor şi producător american. Fiind considerat un copil minune, acesta a ajuns să exceleze în artele divertismentului şi spectacolului.

Foto credit: Cinemagia

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

02
/05
/19

Joi, 9 mai, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește un eveniment dedicat Doinei Cornea și volumului „Puterea fragilității”, apărut recent la editura Humanitas, în ediție de colecție, cu un cuvânt înainte de Gabriel Liiceanu. Vă invităm să parcurgeți un fragment!

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.