VIDEO „Elysium“ – filmul despre lupta claselor sociale şi Pământul suprapopulat din anul 2154
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-elysium-filmul-despre-lupta-claselor-sociale-si-pamantul-suprapopulat-din-anul-2154/

TriStar Pictures, în asociere cu Media Rights Capital, prezintă din 16 august ,,Elysium’’, un film alegorie despre viitor şi nedreptăţile claselor sociale.

Un articol de Andrada Văsii|8 august 2013

TriStar Pictures, în asociere cu Media Rights Capital, prezintă din 16 august „Elysium“, un film alegorie despre viitor şi nedreptăţile claselor sociale.

După succesul extraordinar al primului său film, „District 9“, regizorul Neill Blomkamp a decis să continue pe linia demascării inegalităţii sociale şi a discriminării rasiale prezente în lumea de azi. Astfel, noul său film „Elysium“ ridică întrebări în legătură cu viitorul omenirii.

Deşi acţiunea filmului este plasată în viitor, Blomkamp consideră că problematica este mult mai actuală şi reală decât s-ar putea crede.

Mă preocupă foarte mult problema discrepanţelor dintre ţările extrem de bogate şi cele foarte sărace şi modul în care acestea influenţează fenomenul emigraţiei la nivel mondial. Cred că, dacă vom continua pe drumul acesta, lumea va semăna din ce în ce mai mult cu cea din „Elysium“.

Neill Blomkamp,
regizor

În viziunea lui Blomkamp, dacă azi, în 2013, şase astronauţi trăiesc pe o staţie orbitală internaţională aflată la 350 km de Pământ, peste 150 de ani aceste încercări timide se vor extinde şi aceste staţii vor deveni căminul privilegiat al celor bogaţi.

Doi poli de existenţă

În anul 2154, omenirea este împărţită în două clase sociale: cei extrem de bogaţi, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium şi restul oamenilor, prizonieri pe un Pământ suprapopulat, cu resursele naturale epuizate.

Disperaţi, aceştia din urmă ar face orice ca să scape de sărăcia şi mizeria în care trăiesc. Singurul care ar putea aduce egalitate între aceste cele două lumi este Max (interpretat de Matt Damon), care este nevoit să accepte o misiune periculoasă şi ieşită din comun.

Riscându-şi viaţa, el se va duce pe Elysium, unde va avea de înfruntat forţele de represiune conduse de Secretarul Delacourt (Jodie Foster). Dacă reuşeşte să-şi ducă la bun sfârşit misiunea, Max îşi va salva nu numai propria viaţă, ci şi pe a altor milioane de oameni de pe Pământ.

Adevăruri ascunse

Ideea de a suprapune imagini înfăţişând bogăţie luxuriantă şi sărăcie extremă nu este nouă pentru Blomkamp. În urmă cu câţiva ani, el a făcut câteva experimente în acest sens cu ajutorul Photoshop-ului.

Una dintre aceste imagini este aceea a unor copii jucându-se pe o uliţă, într-un sat din Sudan, având în fundal emblema Hollywood-ului. O altă fotografie înfăţişează un autobuz plin ochi din India trecând prin Red Square. Genul acesta de imagini şocante au stat la baza filmului.

Simon Kinberg,
producător

Filmările au fost făcute în Mexico City şi în Vancouver.  Blomkamp este de părere că Mexico City are o energie proprie care este greu de descris, dar foarte important de capturat pentru filmări.

Din distribuţie fac parte Matt Damon, Judie Foster şi William Fichtner.

Info:

Filmul va intra în cinematografe din 16 august.

Foto credit: Cinemagia

 

 

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

09
/11
/17

Cel de-al doilea sezon al unuia dintre cele mai titrate seriale ale toamnei, „Un Comportament Adecvat/ Good Behavior”, se lansează în România pe 20 noiembrie, de la ora 22.00. Cu această ocazie postul de televiziune TNT va declara Ziua Națională a Comportamentului Adecvat.