VIDEO „Everybody in the Piaţa Mare“ cu Zdob şi Zdub şi Horaţiu Mălăele, la TIFF 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-everybody-in-the-piata-mare-cu-zdob-si-zdub-si-horatiu-malaele-la-tiff-2013/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce la Sibiu, joi, 20 iunie, de la ora 19.30, cea mai bună muzică, alături de filmele multi-premiate cu care şi-a obişnuit spectatorii an de an.

Un articol de Andrada Văsii|22 mai 2013

Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce la Sibiu, joi, 20 iunie, de la ora 19.30, cea mai bună muzică, alături de filmele multi-premiate cu care şi-a obişnuit spectatorii an de an.

Etno-rockerii de la Zdob şi Zdub vor fi cei care vor concerta, anul acesta în Piaţa Mare, într-un spectacol programat  în cadrul TIFF Sibiu 2013.

Trupa din Republica Moldova este cunoscută pentru modul unic în care combină hardcore-ul şi folclorul românesc/moldovenesc şi pentru show-urile live spectaculoase.

Colaborări de excepție

Trupa Zdob şi Zdub a concertat în peste 20 ţări, la festivaluri de renume, şi a deschis show-urile unor trupe consacrate precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage şi Fun Lovin’ Criminals.

Beatles la țambal

În deschidere, pe scena din Piața Mare va urca trio-ul sibian „Domino“. Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici și Valentin Oancea sunt cei trei sibieni care au avut ideea de a cânta Beatles la țambal și de a include acest instrument complex în multe alte combinații suprinzătoare. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ, însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie unul greu de definit.

O poveste fericită cu Horațiu Mălăele

Concertul din Piaţa Mare va fi urmat de premiera filmului „Funeralii fericite“, o comedie savuroasă şi plină de răsturnări de situaţie cu Horaţiu Mălăele în dublă ipostază, de regizor şi actor în rol principal. Pelicula este cea de-a doua realizare regizorală a lui Mălăele după succesul înregistrat cu „Nunta mută“ (2008) şi are în distribuţie actori consacraţi de teatru şi film – Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu – dar şi tinere talente precum Crina Semciuc sau Antoaneta Zaharia.

Coloana sonoră a filmului este semnată de celebrul compozitor Vladimir Cosma, care, de-a lungul carierei sale, a primit două premii Cézar pentru „Cea mai bună muzică de film“ pentru contribuția sa la producţiile „Diva“ (1982) și „Le Bal“ (1984).  La proiecţie va fi prezentă şi o parte din echipa filmului, în frunte cu Horaţiu Mălăele.

Info:

Biletele costă 25 de lei şi vor fi puse în vânzare începând din 29 mai la: Librăria Humanitas, infopoint-urile de la Casa Luxemburg şi Piaţa Huet, Agenția teatrală (Bd. N. Bălcescu nr. 17), Einstein Café, Kulturhaus Café şi Atrium Café.

Biletele vor putea fi achiziţionate şi online, de pe site-ul www.tiffsibiu.ro.

Foto credit: Pagina oficială „Zdob şi Zdub“ (Facebook)

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.