VIDEO „Everybody in the Piaţa Mare“ cu Zdob şi Zdub şi Horaţiu Mălăele, la TIFF 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-everybody-in-the-piata-mare-cu-zdob-si-zdub-si-horatiu-malaele-la-tiff-2013/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce la Sibiu, joi, 20 iunie, de la ora 19.30, cea mai bună muzică, alături de filmele multi-premiate cu care şi-a obişnuit spectatorii an de an.

Un articol de Andrada Văsii|22 mai 2013

Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce la Sibiu, joi, 20 iunie, de la ora 19.30, cea mai bună muzică, alături de filmele multi-premiate cu care şi-a obişnuit spectatorii an de an.

Etno-rockerii de la Zdob şi Zdub vor fi cei care vor concerta, anul acesta în Piaţa Mare, într-un spectacol programat  în cadrul TIFF Sibiu 2013.

Trupa din Republica Moldova este cunoscută pentru modul unic în care combină hardcore-ul şi folclorul românesc/moldovenesc şi pentru show-urile live spectaculoase.

Colaborări de excepție

Trupa Zdob şi Zdub a concertat în peste 20 ţări, la festivaluri de renume, şi a deschis show-urile unor trupe consacrate precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage şi Fun Lovin’ Criminals.

Beatles la țambal

În deschidere, pe scena din Piața Mare va urca trio-ul sibian „Domino“. Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici și Valentin Oancea sunt cei trei sibieni care au avut ideea de a cânta Beatles la țambal și de a include acest instrument complex în multe alte combinații suprinzătoare. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ, însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie unul greu de definit.

O poveste fericită cu Horațiu Mălăele

Concertul din Piaţa Mare va fi urmat de premiera filmului „Funeralii fericite“, o comedie savuroasă şi plină de răsturnări de situaţie cu Horaţiu Mălăele în dublă ipostază, de regizor şi actor în rol principal. Pelicula este cea de-a doua realizare regizorală a lui Mălăele după succesul înregistrat cu „Nunta mută“ (2008) şi are în distribuţie actori consacraţi de teatru şi film – Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu – dar şi tinere talente precum Crina Semciuc sau Antoaneta Zaharia.

Coloana sonoră a filmului este semnată de celebrul compozitor Vladimir Cosma, care, de-a lungul carierei sale, a primit două premii Cézar pentru „Cea mai bună muzică de film“ pentru contribuția sa la producţiile „Diva“ (1982) și „Le Bal“ (1984).  La proiecţie va fi prezentă şi o parte din echipa filmului, în frunte cu Horaţiu Mălăele.

Info:

Biletele costă 25 de lei şi vor fi puse în vânzare începând din 29 mai la: Librăria Humanitas, infopoint-urile de la Casa Luxemburg şi Piaţa Huet, Agenția teatrală (Bd. N. Bălcescu nr. 17), Einstein Café, Kulturhaus Café şi Atrium Café.

Biletele vor putea fi achiziţionate şi online, de pe site-ul www.tiffsibiu.ro.

Foto credit: Pagina oficială „Zdob şi Zdub“ (Facebook)

30
/06
/17

„Tu ai pus degetul pe rană şi, în plin comunism, ai îndrăznit să arăţi că orice formă de cenzură e dezgustătoare” – fragment dintr-o scrisoare deschisă pentru Lucian Pintilie pe care Andrei Şerban a citit-o la lansarea noii ediţii a volumului „Bricabrac” (Editura Nemira).

29
/06
/17

Unul din cele mai aşteptate documentare româneşti ale anului, „Planeta Petrila”, regizat de Andrei Dăscălescu, va putea fi văzut în premieră la Timişoara în deschiderea celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie.

28
/06
/17

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acțiune „Baby Driver” - un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.

28
/06
/17

„(...) e suficient să urci o stradă pentru ca, întorcînd capul, să ţi se deschidă o privelişte ce-ţi taie respiraţia... E ca într-o gravură de Escher, unde te aştepţi să vezi oameni mergînd cu capul în jos pe străduţa de dedesubt. (...)” – Alex Leo Șerban. Îndrăgitul criticul de film ar fi împlinit, astăzi, 58 de ani. În amintirea lui Leo publicăm (via liternet.ro) una dintre nenumăratele și savuroasele sale impresii de călătorii (scrisori)

26
/06
/17

„Toţi avem păcate, unele mai mari, altele mai mici. De la minciună şi mândrie, până la invidie, egoism şi ură, de la lene şi gelozie, până la ignoranţă, poftă şi necunoaştere. Toate sunt păcate care, într-un fel sau în altul, sunt pedepsite (...) iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – Dorel Vișan. Actorul născut la Tăușeni, județul Cluj, pe 25 iunie 1937, a împlinit 80 de ani!

26
/06
/17

De numele cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor” scrisă de către arhitectul Dan Manea se leagă mai multe premiere. Ultima noutate absolută pentru piaţa cărţii din România este faptul că o carte despre oamenii, istoria şi arhitectura unui oraş a inspirat un film!

23
/06
/17

A apărut în cinematografele din România ,,Povestea iubirii”, un film în care iubirea și scrisul salvează vieți, un bătrân evreu încă le poartă pică nemților, iar un băiețel se crede Mesia.

23
/06
/17

Ron Howard a fost confirmat ca regizor al spin-off-ului "Star Wars" dedicat personajului Han Solo. Regizorul laureat al premiului Oscar îi înlocuiește la timona filmului pe Phil Lord și Christopher Miller, la care Disney a renunțat în această săptămână, deși au fost implicați în producție timp de șase luni.

22
/06
/17

„Planeta Petrila” (din 23 iunie, în cinematografe) este un documentar în egală măsură fantastic și dureros de adevărat. Tânărul regizor Andrei Dăscălescu a dat – după „Consantin și Elena” – încă o capodoperă.

22
/06
/17

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte primul eveniment independent din cadrul programului de educaţie cinematografică, susţinut de susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, „Cinemateca pentru toţi”. Tema noii întâlniri este „Religia în cinemaul românesc”.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.