VIDEO Finanţare de la Eurimages pentru proiecte semnate de Florin Şerban şi Monica Lăzurean-Gorgan
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-finantare-de-la-eurimages-pentru-proiecte-semnate-de-florin-serban-si-monica-lazurean-gorgan/

Proiectele cinematografice „Box“, de Florin Şerban, şi „Circuit“ („Green, Green, Green“), de Monica Lăzurean-Gorgan au primit finanţare din partea Eurimages.

Un articol de Andrada Văsii|28 iunie 2013

Proiectele cinematografice „Box“, de Florin Şerban, şi „Circuit“ („Green, Green, Green“), de Monica Lăzurean-Gorgan, Ebba Sinzinger şi Michaela Kirst, au primit finanţare din partea Eurimages, în urma deciziei Reuniunii Comitetului Director al uniunii.

Centrul Naţional al Cinematografiei a participat la cea de-a 131-a Reuniune a Comitetului Director Eurimages, care s-a desfăşurat în perioada 17- 21 iunie, la Marsilia. Comitetul Director al Fondului Eurimages – Fondul Consiliului Europei pentru sprijinul coproducţiei, distribuţiei şi exploatării operelor cinematografice – a selecţionat 21 proiecte de coproducţie europeană cărora le-a atribuit un sprijin financiar total de 6.937.450 de euro, notează Mediafax.

220.000 de euro

Proiectul „Box“ (cunoscut anterior cu titlul „Îmi curgi prin vine“) – scenariul şi regia Florin Şerban -, o coproducţie România/ Germania, a primit un sprijin financiar în valoare de 220.000 de euro. Proiectul „Box“ a primit din partea CNC un sprijin financiar în valoare de 845.000 de lei la concursul de finanţare de proiecte cinematografice sesiunea I din 2011, precum şi un sprijin automat pentru succes artistic şi succes la public în valoare de 514.098 de lei. „Box“ este o poveste de dragoste între un bărbat şi o femeie care nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată, potrivit autorului filmului.

Film despre schimbări financiare

Proiectul documentarului „Circuit“ („Green, Green, Green“) – scenariul şi regia Monica Lăzurean-Gorgan, Ebba Sinzinger, Michaela Kirst -, o coproducţie Austria/ România/ Germania (coproducător român 4Proof Film), a primit un sprijin financiar în valoare de 130.000 de euro. „Circuit“ este un film despre schimburile economice internaţionale. Proiectul documentarului „Circuit“ a primit din partea CNC un sprijin financiar în valoare de 251.857 de lei, la concursul de selecţie de proiecte cinematografice sesiunea I din 2011.

Sprijin pentru distribuitor

De asemenea, distribuitorul român Clorofilm a primit un sprijin financiar în valoare de 50.000 de euro pentru distribuirea a cinci filme în România, iar distribuitorul Transilvania Film a primit un sprijin financiar în valoare de 6.000 euro pentru distribuirea a două filme în România.

La această reuniune Eurimages, Centrul Naţional al Cinematografiei a fost reprezentat de directorul interimar Mihai Kogălniceanu şi Doina Bostan (comunicare externă).

Foto credit: captură video „Florin Șerban“

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.

17
/02
/17

În această seară, echipa filmului ,,Ana, mon amour”, în frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu şi directorul de imagine Andrei Butică, a păşit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care a rulat în premieră mondială la Berlinale Palast, de la ora 19.00, va putea fi vizionat pe marile ecrane din România cu începere din 3 martie.

17
/02
/17

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului Manchester by The Sea (6 nominalizări la Premiile Oscar 2017), cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale. Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea — Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.