VIDEO Hollywood Reporter, despre „Roxanne“: are stofă de film TV, iar rolurile secundare au umor şi energie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-hollywood-reporter-despre-roxanneare-stofa-de-film-tv-iar-rolurile-secundare-au-umor-si-energie/

Publicaţia Hollywood Reporter remarcă, într-o cronică a filmului ,,Roxanne”, de Valentin Hotea, că producţia este una potrivită pentru televiziune, iar partiturile consistente, cu umor şi energie, sunt jucate de actorii distribuiţi în roluri secundare.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Publicaţia Hollywood Reporter remarcă, într-o cronică a filmului „Roxanne“, de Valentin Hotea, că producţia este una potrivită pentru televiziune, iar partiturile consistente, cu umor şi cu energie, sunt jucate de actorii distribuiţi în roluri secundare – Anghel Damian şi Adrian Văncică.

„Roxanne”, debutul în lungmetraj al lui Valentin Hotea, a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Locarno de anul acesta (7 – 17 august). Filmul a fost selectat în secţiunea Cineasti del presente din cadrul festivalului.

Aşa cum scria William Faulkner, trecutul nu moare, nici măcar nu trece. Aceasta este o lecţie învăţată cu vârf şi îndesat de protagonistul filmului lui Vali Hotea, un debut în lungmetraj la maturitate şi încă o încercare a cinematografiei române de a revizita perioada lui Ceauşescu.

Hollywood Reporter

Publicaţia de specialitate scrie că filmul, pe care îl consideră drept o producţie potrivită mai degrabă pentru televiziune, ar putea face parte din line up-ul unor festivaluri mai puţin pretenţioase.

38 de ani şi multe probleme

„Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, în vârstă de 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi, totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Publicaţia critică faptul că personajele sunt mai mult „bidimensionale”. „Scenariul nu creează personaje reale şi nici nu prezintă epifanii care să meargă dincolo de nivelul serialelor TV. Intenţional, Tavi ar trebui să fie emblematic pentru România ca întreg, obsedat de istoria recentă care nu are o concluzie, dar înspăimântat să caute şi mai adânc, pentru a nu redeschide răni vechi”, adaugă publicaţia.

„Cu (Şerban, n.r.) Pavlu – care este starul filmului lui Radu Jude «Toată lumea din familia noastră», mult plimbat prin festivaluri – în monotonul rol al lui Tavi şi cu Diana Dumbravă cu o partitură de femeie glacială, greul de a aduce energie şi umor în acest film pică pe actorii din roluri secundare, (Anghel, n.r.) Damian şi Adrian Văncică”, adaugă Hollywood Reporter, care remarcă însă meritele tehnice ale filmului, ce „respiră aer de producţie TV în fiecare cadru”, notează Mediafax.

După premiera mondială de la Locarno, pe 17 august, „Roxanne” a fost proiectat pentru prima dată în România în închiderea Festivalului Internaţional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării. Lungmetrajul va ajunge în cinematografele din România în această toamnă, pe 11 octombrie.

Info:

„Roxanne” va fi distribuit la nivel naţional de compania Parada Film. De asemenea, compania germană Films Boutique a achiziţionat drepturile de distribuţie internaţională a peliculei „Roxanne”.

Foto credit: Cinemagia

02
/05
/17

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT vine cu o noutate absolută: NexT schimbă anotimpul, anul acesta festivalul având loc între 22 și 26 iunie.

01
/05
/17

"Există o inteligenţă a spectatorului, în general, la care, dacă facem apel, ne vom găsi întotdeauna un public fidel." - Maia Morgenstern. Una dintre cele mai apreciate şi iubite actriţe din România, împlineşte astăzi 55 de ani!

27
/04
/17

Ce ştim, de fapt, despre cinema-ul american de autor al momentului? Ce se află dincolo de Hollywood? Filmul american independent pare să o ducă bine. Şi propune, prin câţiva regizori, o estetică aparte: un cinema al discreţiei, al emoţiilor sugerate, al anti-spectacularului fără teribilism.

24
/04
/17

Un serial despre Albert Einstein, realizat de cineaştii Brian Grazer şi Ron Howard, premiaţi cu Oscar, va avea premiera la National Geographic, pe 30 aprilie, de la ora 21.00. Cu această ocazie, National Geographic a lansat o pagină web dedicată producţiei, prin care utilizatorul poate vizita virtual casa lui Einstein.

23
/04
/17

Biletele pentru continuarea mult aşteptată a poveştii din Universul Marvel se pot achiziţiona începând cu data de 21 aprilie. Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 4 mai. Cumpărarea biletelor în avans îţi oferă posibilitatea de a fi printre primii care se reîntâlnesc cu gaşca de eroi improbabili.

21
/04
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, va avea premiera oficială în România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie). Filmul se va bucura de o serie de proiecții speciale în Cluj, în prezența regizorului și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

21
/04
/17

Începe ediția a 2-a a Audience Award Film Festival: filmele premiate de public la marile festivaluri ale lumii, „Café Society” de Woody Allen, „Insyriated” și „Complet străini” în premieră în România, trei proiecții inedite sing-along și concerte de neratat, la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului.

21
/04
/17

Momentul de grație / Their Finest (r. Lone Scherfig), un film de epocă plin de detalii sublim recreate, încărcat de emoție, dramatism dar și de umor britanic autentic, va fi proiectat în închiderea celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, duminică, 23 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Cinepolitica are loc în perioada 20 – 23 aprilie la Cinema Elvire Popescu și Institutul Balassi din București.

20
/04
/17

„4 Blocks”, cea mai titrată miniserie europeană a momentului, va fi lansată în România, luna viitoare, de canalul de televiziune TNT. Producția a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2017, primele două episoade fiind proiectate în cadrul secțiunii „Berlinale Special Series”.

20
/04
/17

Ultima zi, cel mai recent lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, va fi lansat în cinematografele românești în 12 mai, distribuit de Independența Film. După ce a fost prezentat în avanpremieră internațională la TIFF 2016, unde a primit Premiul pentru Cel mai bun lungmetraj românesc, Ultima zi va închide anul acesta Festivalul Filmului European, în 11 mai.