VIDEO Un nou roman de J.K. Rowling, publicat sub pseudonim masculin
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-j-k-rowling-a-finalizat-o-continuare-a-romanului-ei-scris-sub-pseudonim-masculin/

Romanciera britanică J.K. Rowling, autoarea seriei ,,Harry Potter”, a început să publice romane poliţiste sub pseudonimul ,,Robert Galbraith”.

Un articol de Andrada Văsii|28 iulie 2013

Romanciera britanică J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a început să publice romane polițiste sub pseudonimul Robert Galbraith”. J.K. Rowling a publicat în luna aprilie, romanul „The Cuckoo’s Calling”, care prezintă aventurile personajului Cormoran Strike, un fost soldat rănit în Afganistan, devenit detectiv privat.

„Mi-am petrecut tot week-end-ul antrenându-mă pentru ca semnătura lui Robert Galbraith să fie uşor de recunoscut“, a scris romanciera pe site-ul dedicat noului ei pseudonim literar (www.robert-galbraith.com).

Cartea a fost remarcată de criticii literari, care au spus că „The Cuckoo’s Calling” este „un roman de debut remarcabil”, înainte ca publicaţia Sunday Times să descopere secretul celebrei romanciere, în ancheta sa despre acel romancier presupus debutant.

Vânzările au crescut spectaculos

De atunci, vânzările au crescut spectaculos, înregistrând o creştere-record de 41.000% săptămâna trecută, potrivit Nielsen BookScan, o companie care analizează vânzările editurilor de carte.

Pe site-ul dedicat noului ei roman, J.K. Rowling a negat categoric că a dorit să orchestreze o reclamă spectaculoasă şi a prezentat o parte din „planurile labirintice” pe care le-a elaborat pentru a-şi disimula identitatea. A optat pentru un pseudonim întrucât dorea, spune ea, să lucreze departe de agitaţia mediatică şi de aşteptările publicului.

Scriitoarea britanică a spus că două televiziuni şi-au exprimat interesul pentru a adapta noul ei roman pentru micul ecran, înainte ca numele autorului real al cărţii să fie dezvăluit. J.K. Rowling a adăugat că a finalizat deja o continuare a romanului „The Cuckoo’s Calling” şi că aceasta va fi publicată anul viitor, tot sub pseudonimul Robert Galbraith.

Romanciera a ales acest pseudonim pentru că, în copilărie a „dorit dintotdeauna să se numească Ella Galbraith, fără să ştie prea bine de ce”, în timp ce prenumele Robert a fost ales datorită admiraţiei sale pentru fostul politician american Robert F. Kennedy, asasinat în 1968.

„The Cuckoo’s Calling” a fost publicat de editura Sphere, parte a grupului editorial Little, Brown Book Group, care a publicat şi „The Casual Vacancy”, primul roman pentru cititorii adulţi lansat de J.K. Rowling după încheierea seriei „Harry Potter”.

De la ajutor social la o avere de un miliard de dolari

Seria „Harry Potter” este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, atrăgând încasări de peste 7 miliarde de dolari, notează Mediafax.

În vârstă de 47 de ani, J.K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria „Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes în martie 2011.

Totodată, este considerată una dintre cele mai influente femei britanice şi a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri, dar şi cu Legiunea de Onoare, în Franţa.

Foto credit: Wikipedia

21
/08
/23

LECTURĂ În așteptarea ediției din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, Ziarul Metropolis vă invită să redescoperiți două spirite strălucite ale secolului XX, conștiente de direcția în care se îndreaptă arta.

05
/08
/23

„Misterul Mussolini” de Maurizio Serra este o biografie neconvențională a „celui mai greu de descifrat dintre toți dictatorii secolului XX”, disponibilă acum și în limba română, la Editura Trei.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).